Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką vertėtų išgirsti dukrai iš mamos?

Taip, pasaulis keičiasi ir dar keisis, tačiau yra dalykų, kurie nepavaldūs laikui ir kuriuos jūs turėtumėte pasakyti dukrai, rašo „Good Housekeeping“.
Mama su dukra
Mama su dukra / 123RF.com nuotr.

Tu gali tapti, kuo tik nori

Iki šiol kai kurios profesijos vertinamos kaip itin vyriškos, tarkim, IT specialistų. Tačiau tu neprivalai būti grožio salono šeimininke ar laisvai samdoma buhaltere. Jei iš tikrųjų nori, gali daryti bet ką: vairuoti vilkiką, pilotuoti lėktuvą, statyti namus. Tavo norų niekas neturi riboti!

Tu neprivalai visur būti tobula

Tau visai nebūtina vienu metu plėšytis ir stengtis būti neriekaištinga 3 vaikų mama, stulbinamai atrodyti ir dar daryti puikią karjerą. Net jei nemoki gaminti valgyti, nėra nieko gėdingo. Tu turi teisę nemokėti visko.

Netikėk socialiniais tinklais

Neaptarinėk su draugėmis kitų draugių, nekritikuok jų išvaizdos ar poelgių.

Dauguma kasdien demonstruoja tik savo sėkmę šioje savimylų puotoje. Iš tiesų gyvenimas žymiai sudėtingesnis, turtingesni, gilesnis ir įdomesnis. Tavo dabartinis idealo įsivaizdavimas neturi jokios reikšmės. Pažvelk į 9-to dešimtmečio galo fotografijas. Tu norėtum taip atrodyti dabar? O tų laikų merginos nėrėsi iš kailio dėl tokio įvaizdžio. Gyvenimo masteliais žvelgiant, tai neturi joios reikšmės.

Pasakiški santykiai – tik animaciniuose filmuose

„Jie gyveno ilgai ir laimingai“ – tai mitas, todėl nelauk princo, jų nebūna. Gyvenk kliaudamasi savo protu, mokykis kurti santykius su realiais žmonėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE: 25 sekso ekspertės patarimai, kuriuos ji duotų savo suaugusiai dukrai

Merginos matematikoje gaudosi ne blogiau nei vaikinai

Ši nuostata itin populiari – lyg matematika būtų toks kietas riešutėlis, kurį perkrimsti galėtų tik vaikinų protas. Tyrimai parodė, kad merginos, kurioms prieš matematikos testą primindavo apie jų lytį, testus atlikdavo prasčiau nei tos merginos, kurioms to nesakydavo.

Neįsivelk į mergaičių gyvatyną

Neaptarinėk su draugėmis kitų draugių, nekritikuok jų išvaizdos ar poelgių. Nesusidėk su tomis merginomis, kurios siekia įtraukti visus į intrigas ir manipuliacijas.

Išlik ori, turėk savo vertybes ir artimų draugių būrelį.

Tavo kūnas priklauso tau

Ir tu, ir tavo bendraamžės jaučia begalinį spaudimą – kada tu, o gal jau?.. Nekalta mergaite būti gėda? Absurdas. Tik tu nuspręsi, su kuo ir kada pasimylėti. Žinoma, tam turi būti subrendusi ir paisyti saugumo.

Gali turėti vaikų, jeigu nori...

Kad ir kaip kiti beprimintų „biologinis laikrodis tiksi“, tai tik tavo gyvenimas. Turi daugybę laiko, kad nuspręstum, kada norėtum gimdyti vaikelį.

... tačiau neprivalai

Taip, tai tavo gyvenimas ir tavo kūnas. Jei rimtai nuspręsti neturėti vaikų, tai bus irgi gerai, nes turi tokią teisę. Neegzistuoja joks mitas „gimdyk dėl sveikatos“, netikėk juo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pamokos, kurias tėvas privalo duoti sūnui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius