Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 15

Kalėdinės dovanos pedagogams tuština tėvų kišenes: kiek tam skiria ir ar visi patenkinti?

Darželius ir mokyklas lankančių vaikų tėvams gruodis – tikras išbandymų metas. Prie planuotų šventinių pirkinių šį mėnesį tenka priskaičiuoti ir išlaidas, kurias patiria dėl neoficialių rinkliavų mokyklose ir darželiuose. 15min kalbinti žmonės pasakojo, kad mokėti tenka ne tik už dovanas ir šventinius renginius, kuriuose dalyvauja jų vaikai, bet ir materialias padėkas pedagogams.
Kalėdų dovanos
Kalėdų dovanos / 123RF.com nuotr.

Tokios rinkliavos nėra oficialios, teoriškai tėvai gali nesutikti „prisidėti“, vis dėlto nemaža dalis sako tiesiog susitaikantys su šiomis tradicijomis.

Mokytojai iš tėvų gaunamas „dovanėles“ taip pat vertina nevienareikšmiškai.

Shutterstock nuotr./Dovanų kuponai
Shutterstock nuotr./Dovanų kuponai

Už dovanas ir šventę – 50–70 Eur

Du vaikus auginanti klaipėdietė Rima pasakojo, kad pinigų skirs tiek mokyklą, tiek ir darželį lankančių sūnų šventėms. Tiesa, šios sumos skiriasi.

„Darželį lankantis sūnus su grupės draugais su Kalėdų Seneliu susitiks teatre. Bilietas vaikui kainuos 10 Eur, tiek pat lydinčiam vienam iš tėvų, dar 10 Eur – už susitikimą su Kalėdų Seneliu. Tėvai sumokės ir už auklėtojų bilietus. Dovanėles vaikams taip pat pirkome mes, tėvai, – tai bilietas į kino teatrą ir saldainiai, iš viso – 12 Eur. Kaip ir kasmet, pirkome dovanų ir pedagogėms. Kai kurie tėvai norėjo labai prabangių, bet teko derėtis, tai šeimai išėjo po 15 Eur. Tai iš viso – maždaug 60 Eur“, – pasakojo Rima.

Antrasis jos sūnus lanko mokyklą. Pasak Rimos, klasės vaikų tėvai taip pat nusprendė sveikinti mokytoją ir dovanoti simbolinę dovaną. Tačiau tiek jai, tiek ir vaikų šventei, kuri vyks ne mokykloje, pinigai bus imami iš klasės fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius