Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Stonkus: „Bajeriai gimsta iš gyvenimiškų situacijų, kurias iškart užsirašau“

Išmanieji telefonai jau seniai nėra vien tik apie skambučius ar trumpąsias žinutes. Technologijoms žengiant į priekį telefonai virto kasdienybę palengvinančiais darbo įrankiais, kuriuose galima ne tik operatyviai atrašyti laiškus, bet ir rašyti istorijas, fotografuoti, filmuoti ir net kokybiškai montuoti.
Mantas Stonkus: „Bajeriai gimsta iš gyvenimiškų situacijų, kurias iškart užsirašau“
Mantas Stonkus: „Bajeriai gimsta iš gyvenimiškų situacijų, kurias iškart užsirašau“ / Partnerio nuotr.

Aktorius, humoristas, laidų ir renginių vedėjas bei virtualios mokyklos „Digiklasė“ įkūrėjas Mantas Stonkus pasakojo, kad suvaldyti chaosą profesiniame gyvenime jam padeda išmanieji įrenginiai. Dar įdomiau – visas jo idėjas tinklalaidėms ar „stand up“ pasirodymams pirmiausiai išvysta jo telefonas.

„Man telefonas pirmiausiai yra skirtas darbui – rašymui. Kažką pamatau važiuodamas automobiliu, išgirstu taksi, restorane ar draugų rate kažkas pasako gerą frazę – aš iškart pasižymiu. Geriausi bajeriai gimsta iš gyvenimiškų situacijų, kurias užsirašau. Žinau, kad tai, ką pasižymėjau savo „iPhone“ telefono užrašų aplikacijoje „Notes“ , grįžęs namo rasiu savo „MacBook“ kompiuteryje ir galėsiu iš karto pradėti redaguoti“, – darbo specifika pasidalino M. Stonkus.

Estetiška „Instagram“ siena – svarbu

Beveik tris šimtus tūkstančių sekėjų „Instagram“ kanale turintis M. Stonkus prisiminė laikus, kuomet niekas dar nė negalvojo, kad socialiniai tinklai taps profesija. Tačiau jau tuomet jis pajuto kokybinį skirtumą tarp žmonių keliamų gyvenimo akimirkų.

„Gerai prisimenu, kuomet Lietuvoje pradėjo populiarėti „Instagram“. Tuo metu dar niekas negalvojo, kad socialiniai tinklai kažkada virs darbu – visi tiesiog kėlė ten fotkes. Žiūrėdamas kokį turinį kuria žmonės, pastebėjau, kad nuotraukų kokybė skiriasi ir priklauso nuo to, kokiu įrenginiu ji daryta“, – sakė M. Stonkus.

Jis prisimena ir momentą, kada suprato, kad geroms nuotraukoms ar vaizdo klipui nereikia specialios įrangos ar brangių fotoaparatų.

„Bičiulis man parodė nufilmuotą skrydį virš Meksikos. Pamenu, tada aš negalėjau patikėti, kad tai buvo filmuota „iPhone“ telefonu! Nuo to laiko mano galvoje ėmė suktis mintis įsigyti išmanųjį telefoną, kuris turėtų geriausią kamerą ir aš galėčiau taip kokybiškai ir estetiškai storius filmuoti“, – prisiminė jis.

Nepaisant tobulėjančių technologijų ir nuotraukų redagavimui skirtų programėlių gausos, aktorius pripažino, kad vis dažniau renkasi savo sekėjams rodyti neretušuotą realybę. Keliant kadrus iš laisvalaikio, darbo ar sporto salės jam svarbi akimirkos emocija ir unikalus turinys.

„Žmonės pasiilgo natūralumo, o išcackintos, išfiltrintos nuotraukos nebeatkreipia dėmesio, nes nusibodo. Aš su savo „iPhone“ koreguoju nuotraukas labai retai. Pamatau galimybę – nufilmuoju ir iškart keliu, kad įrašas būtų emociškai grynas, o ne išdirbtas ar nusaldintas. Jei man reikia ryškumą pataisyti ar kažką greitai padaryti – pasinaudoju vidine telefono programėle. Ilgai neužtrunku, nes paprastai viskas – čik čik ir keliu“, – pasakojo jis.

Technologijos turi tarnauti žmogui

M. Stonkus save laiko perfekcionistu gyvenime, darbe, o ypač renkantis darbui skirtą techniką. Užimta darbotvarkė, kurioje projektas veja naują projektą, jam tik patvirtino, kad laiko deginimas „kovojant“ su įrenginiais yra tiesiog neefektyvus.

„Technika turi tarnauti tau, o ne atvirkščiai. Bandau įsivaizduoti kaip vargina galvoti – ar užsikraus ir nenulūš, ar parsisiųs, ar veiks ir panašiai. Man patikima įranga darbe – vienas svarbiausių aspektų. Naudodamas „Apple“ įrenginius dėl to esu ramus“, – sakė komikas.

Anot žinomo vyro, ekosistemos vientisumas, suderintas veikimas su visais įrenginiais daro didelę įtaką kasdienėje rutinoje. Nuo galimybės „MacBook“ koreguoti tekstus, kuriuos pradėjo rašyti „iPhone“ iki patogių būdų atsiskaityti.

„Gali užsiimti tuo, kuo iš esmės turi užsiimti, nes kai viskas magiškai susijungia, veikia ir draugauja, apie techniką tiesiog nebegalvoji. Pavyzdžiui, aš net nežinau kur yra mano piniginė, nes visur atsiskaitau telefonu arba laikrodžiu“, – dalinosi jis.

Vienas M. Stonkui svarbiausių funkcionalumų, kurį suteikia „Apple“ ekosistemos įrenginiai – „Find My“ aplikacija. Anot aktoriaus, tai yra viena iš priežasčių, kuri lėmė tai, kad visi šeimos nariai turi „iPhone“ išmaniuosius.

„Man labai svarbu žinoti, kur yra mano vaikai – su „Find My“ aplikacija aš galiu matyti kur jie yra, stebėti jų judėjimą. Lygiai taip pat, galime sekti kitus mūsų įrenginius – žinoti kur yra mūsų ausinės, telefonai, planšetės, kompiuteriai. Visai neseniai dukra paliko savo „iPhone“ gimnastikos salėje, tai pakako man įsijungti savąjį ir pasižiūrėti, kur šiuo metu yra jos įrenginys. saugumo aspektas mūsų šeimoje ypatingai svarbus“, – dalijosi M. Stonkus.

Nelieka abejingas ekologinėms problemoms

Kone visose situacijose galintis pajuokauti M. Stonkus surimtėja kalbėdamas apie ekologiją. Keliaudamas Azijoje, Afrikoje, viešėdamas Londone ir Niujorke, aktorius suprato, kad Lietuvoje mes dar neblogai tvarkomės su šiukšlinimo problemomis.

„Turi pamatyti daugiau pasaulio, kad suvoktum, kokio dydžio tai yra problema. Kai pamatai kokį lietuvišką maišiuką, kuris plaukioja Indijos vandenyne, susimąstai, kiek dar jų tokių yra. Ekologijos klausimas turi būti svarbus viso pasaulio gyventojams – visi turime rūpintis, kokią Žemę mes paliksime savo vaikams“, – mintimis dalijasi televizijos laidų ir renginių vedėjas.

Todėl M. Stonkus ir kasdienėje veikloje rūpinasi ekologija: rūšiuoja šiukšles, vengia vienkartinio plastiko ir renkasi tokius prekių ženklus, kuriems kaip ir jam rūpi mūsų planeta. Todėl itin vertina „Apple“ tvarumo politiką bei džiaugiasi, kad didelė dalis jo naudojamo „iPhone 12 Pro Max“ telefono komponentų yra pagaminta iš perdirbtų medžiagų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius