-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujoje „Sidabrinės linijos“ kampanijoje – jautri laukimo žinutė

„Gera, kai yra ko laukti“ – tokiu šūkiu pasitinka ir žiemos kampaniją pradeda „Sidabrinė linija“, siūlanti draugystės pokalbius su bendraminčiais ir emocinę bei informacinę pagalbą vyresnio amžiaus žmonėms. Kalėdinę nuotaiką ir jautrias laukimo akimirkas pristatantis vaizdo klipas tęsia jau septintus metus savo veiklą vykdančios linijos misiją – padėti vyresnio amžiaus žmonėms atrasti artimą pašnekovą ir užpildyti vienatvę praturtinančiais pokalbiais, rašoma „Sidabrinės linijos“ pranešime spaudai.
Senas vyras
Senas vyras / 123RF.com nuotr.

Pasak „Sidabrinę liniją“ įkūrusio labdaros ir paramos fondo vadovo Mariaus Čiuželio, ši kampanija turi kelias žinutes.

„Visų pirma, norime padrąsinti vyresnio amžiaus žmones skambinti mums, kur ne tik suteiksime pagalbą, kartu rasime atsakymus į rūpimus klausimus, bet ir pasiūlysime pašnekovą reguliariam bendravimui telefonu. Čia visi nevaržomai gali dalintis savo kasdieniais džiaugsmais ir rūpesčiais, aptarti aktualijas su tais, kurie atliepia jų gyvenimišką patirtį, lūkesčius ar interesus.

Ilgainiui pastebime, kad toks bendravimas išauga į ne vienus metus trunkančią draugystę. Antra – šia kampanija kviečiame prisidėti visus geros valios žmones tiek dovanojant pokalbius, tiek prisijungiant prie gausios savanorių bendruomenės“, – sako M.Čiuželis.

M.Stonkutės nuotr./Marius Čiuželis
M.Stonkutės nuotr./Marius Čiuželis

Vaizdo klipe susijungia kelios kartos, kurių kiekviena išgyvena laukimo akimirkas savaip, tačiau lygiai taip pat jautriai ir su visiems pažįstamu nekantrumu.

„Nepriklausomai nuo mūsų amžiaus, Kalėdų laukimas tamsiuoju žiemos periodu įgauna ir ypatingą prasmę: niūrias dienas norisi pripildyti dėmesiu kitiems, dalintis praturtinančiu buvimu drauge. Tai atneša džiaugsmą bei suteikia viltį. Ir visai nesvarbu, ar esi vaikas, laukiantis Kalėdų Senio, ar senjoras, laukiantis jo dieną praskaidrinančio skambučio.

Turėti ko laukti yra itin svarbu kiekvienam iš mūsų, todėl ir šiame vaizdo klipe kviečiame atrasti tai, su kuo galime tapatintis ar užmegzti ryšį“, – papildo fondo vadovas.

Jau septintus metus veikiančioje „Sidabrinėje linijoje“ sau pašnekovus atrado daugiau nei 5,5 tūkst. senjorų visoje Lietuvoje. M.Čiuželis ypač išskiria reguliarių pokalbių svarbą, nes būtent jie padeda mažinti vienatvės ir atskirties jausmą.

VIDEO: „Sidabrinė linija“ – gera, kai yra ko laukti (paskambink)

Tai patvirtina ir patys vyresnio amžiaus pašnekovai, ir savanoriai, kurių dažnas užmezga ilgametes draugystes, o pokalbis telefonu su bendraminčiu tampa kiekvieno jų kasdienybės dalimi.

Registruotis į „Sidabrinę liniją“ gali patys senjorai arba tai padaryti jiems gali padėti artimieji, draugai ir kaimynai, juos prižiūrintys socialiniai darbuotojai, slaugytojai, savanoriai ar kiti geros valios žmonės.

Nuo „Sidabrinės linijos“ veiklos pradžios jau įvyko daugiau nei 142 tūkst. pokalbių, kurie iš viso truko 3 115 000 minučių, arba 52 tūkst. valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius