Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina dvynių meilės istorija: vyrai nesusitarę jas atsivežė į tą patį Visagino kiemą

Katerina ir Ana – panašios kaip du vandens lašai. Net draugai jas kartais sunkiai atskiria, tačiau vyrai, kaip jos tikina, neapsiriktų. Jaunoms moterims teko nemažai pakeliauti – kilusios iš Kaliningrado srities, Tilžės (rus. Sovetskas), abi išvyko studijuoti į Sankt Peterburgą, o vėliau abi atsidūrė Visagine, iš kurio buvo kilę jų mylimieji. Neįtikėtina, bet dvynės su jais susipažino skirtingu laiku ir praktiškai savarankiškai. Iki tol vienas kito nepažinę visaginiečiai, nesusitarę savo būsimas žmonas atsivežė į tą patį kiemą.
Katerina ir Ana su šeimomis
Katerina ir Ana su šeimomis / Asmeninio albumo nuotr.

Įsimylėjo, kai dar nebuvo 18-kos

Katerina su dabartiniu savo vyru Jurijumi prieš 15 metų susipažino savo gimtajame mieste. Jurijaus tėvas – Lietuvoje žinomas imtynininkų treneris Vitalijus Nagovycinas – savo pėdomis paviliojo ir sūnų. Jurijus ne kartą gynė Lietuvos garbę Europos čempionatuose, o dabar ir pats treniruoja jaunuolius.

Lemtingais 2003-aisiais Katerina dirbo vaikų vasaros sveikatingumo stovykloje vadove, o Jurijus su tėvu atvažiavo treniruotis. Merginai tuo metu buvo 17 metų.

Asmeninio albumo nuotr./Katerinos šeima
Asmeninio albumo nuotr./Katerinos šeima

„Ten ir susipažinome. Imtynininkai iš Lietuvos atvykdavo rugpjūtį į tą vietą treniruotis kasmet. Tuo metu tai buvo mums tikra egzotika – kažkokie vaikinai iš kažkokios Lietuvos. Lietuvoje buvau buvusi tik Palangoje. Kažkaip susidraugavome su Jurijumi, įsimylėjome vienas kitą, o kai jis išvyko, susirašinėjome elektroniniais laiškais, susiskambindavome. Taigi draugystė nenutrūko“, – pasakojo moteris.

Paklausta, kaip jis pasirinko iš dviejų sesių dvynių ją, Katerina prisipažino šį klausimą uždavusi ir vyrui. Pasirodo, dvynės skiriasi charakteriu ir temperamentu. Nors abi yra labai aktyvios, Katerina - dešimčia minučių vyresnė, ištvermingesnė ir stabilesnė, o Ana – jautresnė, imlesnė aplinkos poveikiui. Seniai jas pažįstantys žmonės seses atskiria ir pagal balsus, be to, Ana visada būdavo šiek tiek stambesnė.

Tais pačiais metais Jurijus dvynes pakvietė į Visaginą atšvęsti Naujųjų metų. „Vis dar buvome nepilnametės. Kai pranešėme tėvams, kad važiuojame pas draugus į Lietuvą, jie iš pradžių nustėro. Tačiau, kaip pasakojo tėvas, kai mes su sese abi ko nors prašydavome, mums tiesiog buvo neįmanoma atsakyti. Dviese mes būdavome neįveikiama jėga.

Taigi tėtis pervedė mus per sieną ir įsodino į naktinį reisinį autobusą. Jurijaus šeima mus priėmė labai šiltai, juolab kad su Jurijaus tėčiu mes jau buvome pažįstamos“, – prisiminė pašnekovė.

Sesuo tarp milijono vaikinų sutiko visaginietį

Taigi Katerina ir Jurijus toliau bendravo nuotoliniu būdu. Baigusios mokyklą dvynės išvyko studijuoti į Sankt Peterburgą. Ana pasirinko audiovizualinę techniką, Katerina – Ekonomikos fakultetą. Jurijus pradėjo studijas Lietuvos sporto universitete Kaune. Skirtingose šalyse pasimokę metus, abu suprato: mylėti per atstumą – sunku. Vaikinas, perėjęs studijuoti neakivaizdžiai, įstojo į institutą Sankt Peterburge ir persikėlė pas mylimąją.

Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana
Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana

„Tuomet pirmą kartą su sese pradėjome gyventi atskirai. Aš išėjau iš bendrabučio – su Jurijumi nuomojome butą, o kad išgyventume, ne tik mokėmės, bet ir dirbome restoranuose. Pavyzdžiui, visi trys esame dirbę Petropavlovsko tvirtovėje, pakankamai prabangiame restorane.

Jurijų netgi norėjo perkelti į administratorius, nes jis labai atsakingas, tačiau dėl to, kad yra Lietuvos pilietis, už jį restoranui reikėjo mokėti didelius mokesčius, o toks darbuotojas ne itin apsimokėjo.

Kai 2008 m. prasidėjo ekonominė krizė, pasidarė visai sunku išgyventi, todėl Jurijus nusprendė, kad reikia mums važiuoti į Lietuvą. Jis išvyko pirmas, o aš dar pasilikau baigti paskutinio kurso universitete“, – pasakojo Katerina.

Tuo metu jau į Lietuvą buvo išvykęs ir Anos vaikinas, su kuriuo ši susipažino Sankt Peterburge. „Jie susipažino vienoje mūsų bendrų draugų kompanijoje. Tiesa, iš karto kibirkštis tarp jų neįsižiebė, pabendravo, ir tiek. Tačiau vėliau dar kartą susitiko, ir po truputį tarp jų užsimezgė romanas. Jie taip pat išsinuomojo butą ir nusprendė pabandyti gyventi kartu.

Iš tiesų neįtikėtina, kad abi susiradome mylimuosius iš Visagino. Mes manome, kad tiesiog likimas nenorėjo mūsų išskirti. Sankt Peterburgas – didžiulis miestas, kuriame sesė galėjo sutikti bet ką – bet kokį užsienietį, bet ji sutiko visaginietį, jie nusprendė gyventi kartu, ir jiems pavyko. Dar didesnis paradoksas, kad mes abi paskui vyrus atvažiavome ne tik į tą patį Visaginą, bet ir į tą patį kiemą“, – dėstė pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana
Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana

Anos būsimasis vyras Aleksandras Visagine šeimos jau neturėjo, tačiau gavo butą iš darbovietės. Jurijus butą išnuomojo, kadangi jauna pora nenorėjo gyventi kartu su tėvais. Kai sesės atvyko į Visaginą, paaiškėjo, kad jų vaikinai nesusitarę pasirinko butus visai šalia – tame pačiame kieme!

Kai sesės atvyko į Visaginą, paaiškėjo, kad jų vaikinai nesusitarę pasirinko butus šalia.

Visaginas dvynes suvedė, bet vėliau išskyrė

„Labai juokėmės, kaip įmanoma dvi seses atvežti ne tik į tą patį miestą, bet dar į tą patį kiemą. Aišku, labai tuo džiaugėmės – kol vyrai dirbdavo, o mes dar neturėjome darbo, kartu leisdavome laiką, kartu gamindavome, kepdavome pyragus. Tiesa, kol apsipratome, buvo sunku – po Sankt Peterburgo mums atrodė, kad čia nėra, kas veikti, buvo labai niūru.

Tačiau labai greitai apsipratome, susiradome draugų, nes abi esame labai bendraujančios, greitai atrandame kontaktą su nepažįstamais. Vėliau supratau, kad tai idealus miestas auginti vaikus, nes viskas yra šalia“, – pasakojo Katerina.

Visagine abi poros susituokė. Katerina netrukus pastojo, nes, skirtingai nei Ana, iš karto norėjo vaikų. Deja, prieš kelerius metus likimas dvynes išskyrė. Anos šeima persikraustė gyventi į Londoną. Iš pradžių išvyko Aleksandras, o po pusantrų metų – ir žmona.

„Mes kartais juokiamės, kad esame tarsi dekabristų žmonos, paskui juos ištikimai visur sekančios.

Iš tiesų man patiko Sankt Peterburge, tik vyrui, kaip užsieniečiui, buvo sunku ten išgyventi, todėl išvažiavau paskui jį, kaip vėliau mano sesuo išvyko paskui savo vyrą. Ji labai norėtų grįžti atgal į Visaginą, tačiau vyras ten susirado labai gerą darbą, daro karjerą, Visagine jis neturėtų tokių galimybių. O štai mano vyras kaip tik niekur nenori važiuoti iš Visagino, jis gerai jaučiasi čia.

Kartais juokiamės, kad esame tarsi dekabristų žmonos, paskui juos ištikimai visur sekančios.

Labai gaila, kad dabar mes negalime dažnai matytis, nes man į Jungtinę Karalystę reikia vizos, o ją gauti labai sudėtinga. 2015 m. dėl jos specialiai važiavau į Varšuvą, išleidome krūvą pinigų, bet leidimo įvažiuoti į šalį dėl politinių sumetimų man, kaip Rusijos pilietei, nedavė. Vėliau gimė antras vaikas, nėra kada bandyti laimę, nors sesuo labai nori, kad atvažiuočiau ir pamatyčiau, kaip ji gyvena.

Taigi dabar tik ji keturis kartus per metus aplanko mane. Taip pat susitinkame neutraliose teritorijose – rudenį vyksime šeimomis atostogauti į Ispaniją. Laimė, kad šiandien galima bendrauti Skype'u. Mes kalbamės su ja labai dažnai ir ilgai, net ir gaminame kartu, žiūrime „Euroviziją“ ir kitas laidas“, – aiškino Katerina.

Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana su šeimomis
Asmeninio albumo nuotr./Katerina ir Ana su šeimomis

Dvynės taip gerai jaučia viena kitą, kad negalėtų viena kitai nieko pameluoti, o kai kiekviena gimdė (abiejų gimdymai buvo sunkūs), kita jautė, kad kažkas negerai – sesė kenčia, ir nerado sau vietos.

„Nors kasdienybėje būna visko, kartais ir pykstamės, tačiau ilgai pykti viena ant kitos negalime. Ir tikrai viena kitos labai ilgimės.

Ką padarysi, gal gyvenimas mus vėl suves. Ana man dažnai sako, kad savo senatvę mato kur nors ant jūros kranto Ispanijoje, kur mes turėsime namelį ir leisime laiką kartu. Gal taip ir bus“, – atviravo Katerina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius