Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 03

„Rėkia, spardosi, griūna ant žemės“: kaip reaguoti tėvams, kai tai įvyksta viešumoje?

„Prekybos centre lankiausi su dukra, kuriai šiuo metu ketveri. Ji – emocinga mergaitė, mes patys esame pripratę prie to. Tačiau kaskart susidūrusi su jos pykčiu, rėkimu, nepasitenkinimu viešoje vietoje, jaučiuosi kalta, man gėda, nežinau, ką daryti“, - sako į portalą 15min parašiusi skaitytoja Raminta.
Psichologė apie vaikų pyktį
Pyktis / Asmeninė nuotr. / Unsplash nuotr. / 15min koliažas

Pasak jos, paskutinė situacija – savaitgalį vykusi nuolaidų akcija, per kurią šeima lankėsi viename iš didžiųjų prekybos centrų.

„Dukra užsinorėjo žaisliuko, bet žaislų parduotuvėje persigalvojo. Nepavyko susitarti, tad nusprendėme išeiti namo. Bet ji ėmė verkti, šaukti, galiausiai aš ją išsinešiau ant rankų, nes parduotuvėje niekaip nenurimo. Ką tokiu atveju daryti?“, – klausė mama.

123RF.com nuotr./Vaikas
123RF.com nuotr./Vaikas

Panašios situacijos dažnos darželinukų tėvų gyvenime. Nors teoriškai daugelis žino, kaip reikėtų elgtis, vieša vieta ir kitų žmonių dėmesys neretai išmuša iš vėžių, ir išmoktos „tėvystės pamokos“ pasimiršta.

Priminti jas, o galbūt ir patarti naujų, mažiau žinomų dalykų, paprašėme Mokymų ir psichologinio konsultavimo centro psichologės Vitalijos Mikutaitienės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius