Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rekordinio svorio naujagimio susilaukusi kauniečių pora: „Po kilogramą ant žandų ir šlaunų“

„Kai gimė dukra, spėjau ligoninėje ir asmenukių prisidaryti. O dabar – nė vienos. Tuomet, matyt, turėjau laisvo laiko daugiau. O štai sūnus tik valgo ir verkia. Labai mažai miega“, – šyptelėjo liepos 21-ąją Krikščioniškuose gimdymo namuose Kaune kūdikio rekordininko susilaukusi kaunietė Aistė.Tik išvydęs pasaulį jos sūnelis svėrė 6060 gramų ir buvo 56 centimetrų ūgio. Nustebo net gydytojai.
Kaune gimė rekordinio svorio berniukas
Kaune gimė rekordinio svorio berniukas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

31-erių metų Aistė ir 36-erių metų Vytis – liepos 21 dieną gimusio Tauro tėveliai. Trečiadienio popietę jie paliko gimdymo namus, prieš tai atidavę duoklę žurnalistams. Likimas porai drėbtelėjo nemenką siurprizą – naujagimį, kurį, ką tik gimusį, buvo sunku išlaikyti net gimdyklos personalui.

„Kai pažiūri į jį, neatrodo toks dičkis, ar ne? Aprengtas mažesnis atrodo. Bet kai pamatai skruostus... Juokaujam, kad po kilą ant žandų ir šlaunų. O pilvuko nėra“, – linksmai nusiteikusi kalbėjo Aistė.

Moteris prisipažino besijaučianti puikiai. Taip jautėsi ir nėštumo metu. Ji iki pat paskutinės minutės buvo pasiruošusi gimdyti pati.

„Kad jis gims toks didelis, net nebūčiau pagalvojusi. Žadėjo, kaip kad pirmagimė mūsų dukra, kad bus kiek didesnis – virš 4 kilogramų. Paskutinės echoskopijos metu ir išmatavo – 4,2 kilogramo. Pasiryžusi pati gimdyti buvau. Išmatavo ketvirtadienį, o šeštadienį jau atvažiavau su nubėgusiais vandenimis. Bandžiau dar natūraliai gimdyti, bet organizmas pristabdė. Teko atlikti cezario pjūvį“, – kalbėjo Aistė.

Tai, kad gimė dičkis rekordininkas, moteris suprato iš gydytojos, ištraukusios sūnų iš pilvuko, komentaro.

„Išgirdau, kaip gydytoja pasakė: „Aš jo nenulaikau“. Nežinau, kodėl toks gimė. Nebuvo man nustatyta nei gestacinio diabeto, nei kitokių sveikatos problemų. Buvo pilvas didelis ir tiek. Nėra giminėje aukštaūgių ar didelio svorio žmonių. Gal tik vyro sesuo yra gimusi apie 4 kilogramų svorio. Mes patys gimėme mažučiai mažučiai. Aš neišnešiota gimiau 2,8 kilogramo, brolis – 3,2 kilogramo svorio“, – šyptelėjo rekordininko mama.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune gimė rekordinio svorio berniukas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune gimė rekordinio svorio berniukas

Prieš ketverius metus ji pagimdė dukrą, kuri svėrė taip pat pakankamai daug – 4,5 kilogramo. Paklausta, ar vardą sūnui jau buvo iš anksto išrinkę, Aistė nusijuokė: „Taip, buvome. Tauras. Sutapo. Kai gimė, suvokėme, kad toks ir turėjo būti. Paruošti drabužiukai buvo per maži, vežė didesnius. Dabar aprengėme 62 dydžio. Į padidintus 56 dydžio dar galėtume įlįsti.“

Pajuokaujame, kad į sporto klubą eiti tėveliams papildomai nereikės – svorių kilnojimo užteks ir namuose. Tiek Aistė, tiek Vytis – fotografai. Tikėtina, kad dukrytė fotosesijų turėjusi ne vieną ir ne dvi?

„Dukra nemėgsta fotografuotis. Gal sutapimas. Mama, matyt, persistengė fotografuodama. Dėl sūnaus, sakiau, prašysiu, kad kokia draugė pafotografuotų. Juk žvaigždė dabar. Nemokamai gal fotografuos. Juokauju“, – geros nuotaikos nestokojo Aistė, prisipažinusi, kad pagimdžiusi dukrytę turėjo laiko ligoninėje ir asmenukėms, o štai su sūnumi sudėtingiau – dažniau reikalauja dėmesio.

Mums bekalbant, Tauras ramiai miegojo ant tėčio Vyčio rankų. Netrukus prabudęs parodė, kokį tvirtą balsą turi.

„Nuostabiai jaučiuosi. Svorio didesnio nejaučiu. Toks pat mažylis man. Iškart po operacijos atnešė. Suspaudė širdį. Vis tiek mano vaikutis čia. Iš pradžių, kai pasakė, net nesupratau tų skaičių. 6060 gramų? Kažkas šeši, šeši. Nesuvokiama. Kiek? O kai pamačiau. Mažytis. Aišku, kai koridoriuje eini ir pamatai kitą naujagimį – mūsiškis drūtas“, – savomis nuotaikomis pasidalijo ir Vytis.

Iš pradžių, kai pasakė, net nesupratau tų skaičių. 6060 gramų? Kažkas šeši, šeši. Nesuvokiama.

Keturmetė jo ir Aistės dukra broliuką pasitiko su didžiuliu entuziazmu: priėjusi prie durų nepasisveikino net su tėveliais, o iškart pasiteiravo, kur yra brolis.

Šiuo atveju palinkėjimas „auk didutis, būk sveikutis“ jau nelabai tinkamas?

„Ne, reikia dar augti. Daug augti, – paprieštaravo Vytis. – Nėra giminėje krepšininkų. Nežinau, visi liesi kaip pirštai.“

Tauras gimė liepos 21 dieną 14.45 valandą. Išnešiotas jis buvo beveik visą numatytą terminą. Suplanuotos gimdymui iš anksto buvo dvi dienos – liepos 23-čia bei 27-ta. Iš gimdymo namų Aistė su Vyčiu, nešini sūneliu, išėjo liepos 24-ąją. Moteris koridoriumi žengė basa.

„Nebuvome nusiteikę kaip princai išeiti. Nepasiruošėme kameroms“, – šyptelėjo Aistė.

Berniukas savo pirmuosius laikinus namus paliko nenoriai – koridoriuje nenustojo verkti. Tėveliai atrodė laimingi ir itin ramūs.

Kaip teigė Krikščioniškųjų gimdymo namų vadovas Virgilijus Rudzinskas, apie 6 kilogramus naujagimiai dažniausiai sveria, kai sulaukia 2 mėnesių amžiaus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Virgilijus Rudzinskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Virgilijus Rudzinskas

„Aistė ir Vytis dukrytę taip pat gimdė pas mus. Tuomet ji gimė 4,5 kilogramo svorio, tačiau dabar neišsiskiria iš savo bendraamžių niekuo (kaip teigė Aistė, net nėra aukščiausia grupėje – aut. past.). Gimdyvei nenustatyta jokių ligų, patologijų. Sveika mama, sveikas vaikas. Gimė berniukas laiku. Norėta gimdyti natūraliai, bet vargu ar tai būtų įmanoma.

Dirbu gimdymo namuose jau du dešimtmečius. Tokio svorio naujagimio dar nėra buvę. Mažiausias kūdikis, atėjęs į pasaulį pas mus prieš daug metų, svėrė 900 gramų“, – 15min teigė V.Rudzinskas, atskleidęs, kad šioje naujagimio rekordininko šeimoje yra ir ilgaamžių – Aistės ar Vyčio seneliui, rodos, sukako 99-eri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius