Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: vyrai labiau linkę paaukoti pinigų vaikams iš globos namų

Artėjant šv. Kalėdoms daugelis pasiduoda šventinei karštinei, kurią lydi pakili nuotaika, dėmesys aplinkiniams ir noras aukoti. Bendrovės „Samsung“ užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad pusė apklaustųjų šiemet prieššventiniu laikotarpiu planuoja aukoti savo laiką ar skirti finansinę paramą. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad paaiškėjo ir kiek netikėti rezultatai – vyrai labiau linkę aukoti likimo nuskriaustiems vaikams nei moterys.
Eurai
Eurai / 123rf.com nuotr.

Vaikams vyrai aukoja noriau nei moterys

Kaip rodo tyrimo rezultatai, pusė visų apklaustųjų prieš artėjančias šventes planuoja aukoti ar skirti finansinę paramą: maždaug trečdalis iš jų ketina paaukoti pinigų, penktadalis padovanoti savo daiktų ar drabužių, o 3 proc. apklaustųjų nurodė, kad skirs savo laiką – eis savanoriauti.

Palyginti su moterimis, vyrai entuziastingiau aukotų negalią turintiems asmenims, socialiai remtinoms šeimoms ir pilietinėms visuomeninėms iniciatyvoms.

Kaip ir galima tikėtis, moterys yra labiau linkusios aukoti – planuojančios paaukoti teigia 55 proc. apklaustų moterų, o tarp apklaustų vyrų tai daryti planuoja 43 proc. respondentų.

Kiek netikėta, tačiau būtent vyrai yra labiau linkę aukoti globos namuose augantiems vaikams – taip nurodė 37 proc. apklaustų vyrų, palyginti su 30 proc. taip teigiančių moterų.

Taip pat, palyginti su moterimis, vyrai entuziastingiau aukotų negalią turintiems asmenims, socialiai remtinoms šeimoms ir pilietinėms visuomeninėms iniciatyvoms.

Mažiausiai aukoja vyresni žmonės

Mažiausiai skirti finansinę paramą ar aukoti yra linkę 56 m. ir vyresnio amžiaus respondentai. Atlikto tyrimo duomenimis, 22 proc. jų teigia šiais metais prieš šventes neketinantys nei aukoti, nei kitaip padėti vargstantiems bei sunkiau besiverčiantiems. Eiti savanoriauti pasiryžtų vos 1 iš 79 apklaustų vyresnio amžiaus asmenų.

Vis dėlto, jei reikėtų rinktis, kam skirti paramą, ši grupė asmenų aukotų sergantiems vaikams (44,7 proc.) ir nepritekliuje gyvenantiems senjorams (36,7 proc.).

Dažnai teigiama, kad dovanoti dovaną yra taip pat malonu kaip ir ją gauti. Tai patvirtina ir atliktas tyrimas: kiek daugiau nei pusei apklaustųjų (52 proc.) daugiau džiaugsmo suteikia galimybė pradžiuginti ir apdovanoti kitus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius