Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečių vaikams stovyklas rengianti organizacija kviečia prisidėti kauniečius

Ukrainiečių vaikams stovyklas ir pramogas didžiuosiuose Lietuvos miestuose rengianti organizacija Ukrainiankids.lt kviečia prisidėti prie vaikų gerovės – pramogomis, veiklomis ir žaislais.
Pagalbos Ukrainos vaikams renginys
Pagalbos Ukrainos vaikams renginys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pasakojo Ukrainiankids.lt atstovas Laurynas Šeškus, jau nuo pat karo pradžios organizacija ukrainiečių vaikams rengia stovyklas Vilniuje, Kaune, pastaruoju metu ir Klaipėdoje, kur kviečiami ir vaikai, ir jų mamos. Stovyklose vyksta įvairios programos ir pramogos, į kurias susirenka tūkstančiai vaikų, todėl parama yra labai reikalinga.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys

Savanorė Vitalija Romanovienė sako, kad savanoriauti pradėjo nuo pat karo pradžios ir šiandien ji padeda žmonėms net keliose organizacijose. Pagalba ukrainiečių vaikams ir jų mamoms jai šiandien suteikia labai daug džiaugsmo.

„Pradėjau nuo savanorystės Raudonajame kryžiuje. Kaip sakau, darau, ką sugebu, nes su šautuvu kariauti negaliu. Dabar savanoriauju ir pabėgėlių centre, ir su vaikais. Kai atvyksta ukrainiečiai, tos emocijos būna labai stiprios ir jautrios, o kai pamatau juos sekmadienį besišypsančius, pasidaro gera, tikrai atgaiva. Matau visokias spalvas“, – patirtimi dalijasi savanorė.

Ji sako, kad sulaukia ir labai daug gerų žodžių, padėkų iš ukrainiečių mamų ir vaikų: „Kai atvyksta ukrainiečiai, aš juos iškart kviečiu atvykti sekmadienį į šias dienos stovyklas. Mamos vėliau man sako, kad netikėjusios, jog jų vaikai gali žaisti po karo, kad galės juoktis po to, ką patyrė. Tačiau stovyklose aš matau laimingus vaikus, kurie džiaugiasi, tad atmosfera čia yra tikrai puiki. Kaip mes sakome, sekmadieniai čia tampa spalvoti nuo šurmulio, džiaugsmo, visų teigiamų emocijų ir geltonai mėlynų balionų. Tad Kaune tikrai labai lauktume iniciatyvų iš žmonių, galinčių prisidėti pramogomis, veiklomis, naujais žaislais, kurie nudžiugintų vaikus“, – sako Vitalija.

Tiek Kaune, tiek Vilniuje ukrainiečių vaikams padedanti Natalija Stanienė pasakoja, kad kiekvienais metais savanoriauja ir kviečia visus neabejingus žmones prisidėti prie šios gražios ir vertingos iniciatyvos: „Matome, kaip džiaugiasi vaikai, tad kuo daugiau prisijungs savanorių, tuo labiau galėsime jiems padėti. Kviečiame ir aukoti, ir dalintis vaikams skirtomis priemonėmis, daiktais bei žaislais, dviratukais, paspirtukais – tikrai padarysite gerą darbą“, – kalba Natalija.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys

Ji sako, kad nuostabu matyti vaikų šypsenas, kaip susidraugauja tiek mažyliai, tiek paaugliai: „Susikuria bendruomenės, kurios tęsia bendravimą ir už stovyklos ribų. Tai matyti tikrai smagu. Mažesni vaikai apsupti rūpesčiu, meile ir pramogomis, tad jiems sekmadienis yra kaip maža šventė, juolab kad ne kiekvienas finansiškai sau gali tai leisti. Tos emocijos, kurias matai vaikų veiduose ir akyse, atperka viską“, – pasakoja N.Stanienė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Pagalbos Ukrainos vaikams renginys

Paklausta, ar pavyksta išvengti karo temos, Natalija sako, kad ji stengiasi neklausinėti, nes tai – labai jautru, o ir visos situacijos bei patirtys skirtingos, tačiau ji yra pasiruošusi išklausyti visus, kurie nori išsipasakoti. Savanorė priduria, kad vasarą ukrainiečių vaikų laukia ir vasaros stovyklos. Nors vaikai užsirašo, tačiau daugelio šeimų mintys su Tėvyne – jie nori kuo greičiau grįžti namo.

Savanoriai pabrėžia, kad šiuo metu įvairi pagalba ir parama praverstų Kauno mieste, todėl kviečia kauniečius prisidėti, nes poreikis – tikrai didelis. Reikalingus daiktus visą savaitę galima palikti Vytauto Didžiojo universitete Centriniuose rūmuose (antrame aukšte), taip pat sekmadienį atvykti į organizuojamas stovyklas. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius