Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ypatingas tėčio ir dukters ryšys apipintas gruziniška kultūra

Pamario krašte tikriausiai daugelis jau pažįsta pagryniškių Artūro Džalagonijos ir jo dukters Godos duetą. Jų supratimas ir jautimas vienas kitą scenoje tiesiog užburia. Šiandien jaunoji atlikėja darosi vis dažniau matoma. Netrukus jos pasirodymą bus galima stebėti viename televizijos muzikiniame projekte.
Tėtis Artūras ir jo dukra Goda – geriausi draugai.
Tėtis Artūras ir jo dukra Goda – geriausi draugai. / L.Jagintavičienės archyvo/silokarcema.lt nuotr.

Dainuoja nuo mažens

Duetas sako, kad jų meilė muzikai, gebėjimas dainuoti užkoduotas kraujyje, mat būtent Artūro tėtis, Godos senelis, labai dainingas žmogus, gyvenantis Sakartvele (Gruzijoje).

„Muziką mėgau nuo mažens. Su močiute vykdavome į turgų, o savo uždirbtus pinigus išleisdavau kasetėms. Šiaip muzikos paslapčių niekur nesimokiau, o mikrofoną į rankas pradėjau imti prieš dešimt metų. Dainuodavau tik namuose. Goda tuoj pat prisijungė. Taip iki šiol ir dainuojame drauge“, – pradėjo pokalbį A.Džalagonija.

Dabar giminių šventės retai vyksta be Godos ir jos tėčio dainų. Ne vienas bandė net skaičiuoti, kiek jie kūrinių moka mintinai. Gerokai daugiau nei šimtą tikrai, o kiek iš tikrųjų, jie taip ir neišdavė.

Šeima jaunosios atlikėjos talentą pastebėjo dar jai esant labai mažai. Dainuoti skatino ir mama Ilona, ir seneliai. Gimdytojai visada ją lydi į įvairius konkursus, renginius. Kažkada dalyvavo ji ir „Pamario talentuose“, kuriuos vedęs Arūnas Valinskas domėjosi, nuo kada ji pradėjo mokytis dainuoti. O ji tik atsakė, kad nuo labai seniai, nors pati buvo dar visai maža.

Pralaimėjimai davė daugiau

„Koncertavau daug, dalyvavau konkursuose įvairiose šalies vietose. Patyriau ir pergalių, ir pralaimėjimo skonių. Manau, būtent pralaimėjimai mane skatino eiti pirmyn ir buvo tai, kas daugiausia suteikė pamokų. Klasės draugai visada labai palaikė. Vis klausė, kada dalyvausiu „Lietuvos balsas. Vaikai“. O aš sakydavau, kad vis kitąmet. Pernai ėmiau ir pabandžiau. Kaip sekėsi, matysime per televiziją. Anketas buvo užpildę apie 2000 vaikų. Aš buvau tarp 65 atrinktųjų. Maniau, kad labai mažai šansų patekti, nes daug norinčių. Bet man pavyko. Džiaugiuosi. Pasirinks mane ar ne kas nors iš mokytojų, pamatysime“, – kalbėjo balandžio mėnesį savo 15-ąjį gimtadienį švęsianti mergina.

Džiaugiasi jos pasiekimu visi – brolis Tajus, tėveliai, seneliai, klasės draugai ir daugelis giminaičių. Nė vienas nežino, kaip sekėsi Godai. Tarpusavyje spėlioja ir vis diskutuoja, kaip jai galėjo sektis atrankoje. O kaip, žino tik ji ir ją lydėję tėvai. Trijulė visiem sako: „Paslaptis“, o atlikėja nusišypsojusi išdavė tik tiek, kad į konkursą nunešė gruziniškos kultūros.

Tėtis – geriausias draugas

Taigi, gruziniška kultūra ir tėčiui, ir jos dukrai labai svarbi. Mergina sako, kad ne tik gruziniškas dainas mėgsta, bet ir tėčio gaminamą gruzinišką plovą, kuriuo dažnai vaišinami Džalagonijų šeimos svečiai.

„Mes su tėčiu esame geriausi draugai. Puikiai vienas kitą suprantame. Myliu jį už tai, kad šeima jam yra pati svarbiausia vertybė. Neįsivaizduoju gyvenimo be jo. Myliu ir savo mamą. Bet pastebėjau, kad jie labiau susivieniję su broliu, o aš su tėčiu, nes mus suvienijo muzika“, – kalbėjo jaunoji dainininkė.

Nori būti policininke

Tėvas neslėpė, kad jam labai svarbi dukters nuomonė, ir ji ne kartą išsakė pastebėjimus dėl draugų elgesio ir buvo teisi.

„Draugai neskaldo šeimos, neskiria jos. Džiaugiuosi, kad mano tėvas moka atsirinkti draugus, jog mes jam svarbiausi. Tik būdami drauge ir vieningi mes esame labai stiprūs“, – papildė pagryniškė.

Keturiolikmetė nesvajoja eiti muzikos keliu ir iš to gyventi. Kuomet baigs vidurinę ir teks rinktis, ką daryti toliau, nori eiti policijos pareigūnės keliu. Ko gero, noras padėti žmonėms – irgi tėvo įtaka. Jis dirba ugniagesiu ir jam labai svarbu kuo greičiau suteikti reikalingą pagalbą nelaimės ištiktiesiems.

Dukra ir tėvas išties labai artimos sielos, o juos puošia vienodos tatuiruotės, kurios visada jiems primena ne tik apie besąlygišką meilę vienas kitam, bet ir apie juos vienijančią muziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius