Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie klastingą vėžį išgirdusi Giedrė: atrodo, kad tau taip nebus, bet nutinka

Giedrė sako, kad šiandien į žmones, kurie paplūdimyje guli ir deginasi be jokios apsaugos nuo saulės, žiūri su siaubu. „Nesuprantu, kam tampyti liūtą už ūsų, kai šiais laikais yra sudarytos visos sąlygos saule mėgautis saikingai ir protingai“, – kalba moteris, kuriai diagnozuota melanoma.
Apgamas
Apgamas / Shutterstock nuotr.

Ji pasakoja, kad visą gyvenimą buvo uoli dermatologų kabinetų lankytoja. Kadangi ji turi ne vieną apgamą, vis pasitikrindavo, naudojo apsaugą nuo saulės, o ir pačius apgamus pridengdavo, kai degindavosi. „Tikrai kruopščiai eidavau tirtis, rūpinausi savo sveikata. Viskas buvo gerai. Manau, kad didžiausia mano klaida buvo tai, kad kone tris vasaras turėjome galimybę leisti prie jūros. Tuo metu kažkaip nesusimąsčiau, neskaičiuodavau laiko, kiek praleidžiu saulėje, tačiau apsaugą nuo saulės naudojau“, – sako Giedrė.

Po kelerių metų ji sako pastebėjusi pakitusį apgamą juosmens srityje. „Atėjau pas gydytoją, tačiau tuo metu ji nieko blogo nepastebėjo, bet pasiūlė ateiti rudenį dar kartą įvertinti situacijos. Visgi, tada neatėjau ir sugrįžau tik po metų. Kai gydytoja mane pamatė, jai nereikėjo net jokių papildomų tyrimų – tą sekundę ji iškart pasakė, kad man – melanoma.“

Apgamas, pasak Giedrės, kurį ji turėjo nuo pat vaikystės, nebuvo labai didelis, bet iššokęs ir ilgainiui pradėjo plisti odos paviršiumi į šonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius