-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 13

Bakterija ar virusas: tai sužinoti jau galite ir namuose – greituoju CRB testu

Vaistinėse jau kurį laiką galima įsigyti greitųjų kovido ir gripo testų. Neseniai prekyboje atsirado ir greitieji C-reaktyvinio baltymo (CRB) testai, apie kuriuos kol kas daug žinių neturi nei vaistininkai, nei gydytojai. 15min pasidomėjo, kaip jie veikia ir kaip juos vertina gydytojai bei jau išbandę pacientai.
Vaistinėse parduodamas CRB testas / Gydytoja Justė Latauskienė
Justė Latauskienė / Asmeninė nuotr./ 15min koliažas

Uostamiestyje gyvenanti Emilija pasakojo, kad praėjusią savaitę jos sūnus susirgo – karščiavo, o netrukus jam ėmė skaudėti ausį. Berniuko tėvai baiminosi, kad gali prireikti rimtesnio gydymo.

„Ausies skausmu jis skundėsi dar penktadienį. Su gydytoja pasikonsultavome telefonu. Bet mes nujautėme, kad čia yra giliau, rimčiau. Todėl šeštadienį aš šeimos gydytojai parašiau žinutę, jog įtariame, kad gali reikėti antibiotikų. Ji atsakė, kad „aklai jų neskirtų, reikėtų pasidaryti CRB testą, kurį galima rasti vaistinėse.“ Nustebau išgirdusi, kad tokių testų yra“, – pasakojo moteris.

Pasak jos, apie vaistinėse parduodamus CRB testus nebuvo girdėjusi ir jos draugė, kuri vadovauja nedidelio prekybos centro vaistinei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius