-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ciniško Chirurgo atsakymai komentatoriams apie tymus: „Jie grūdina imunitetą?!“

Lietuvoje siaučiant tymų protrūkiui vis dar galima išgirsti skeptiškų nuomonių dėl skiepų. Tinklaraštininkas, rašantis medicinos temomis, „Facebook“ vartotojams žinomas kaip Ciniškas Chirurgas, savo paskyroje iš internetinių komentarų atrinko dažniausiai minimus „faktus“ apie skiepus ir juos išanalizavo remdamasis statistika, skaičiais ir moksline literatūra.
Tymais sergantis vaikas
Tymais sergantis vaikas / Dave Haygarth, Flickr.com
Temos: 3 Tymai Skiepai Vakcina

Aišku, galima sėdėti prie Mac'o, valgyti spurgą su džemu, važinėti „ekonomišku“ 5.5 l mersu, išklotu oda (nes, nu, tokia komplektacija) ir masėms skiesti apie kankinamus gyvūnus bei gamtos taršą. Tik pirk iš manęs dviratį! Tiems, kam dzin, nes seilės tįsta vien pagalvojus apie brandintą argentinietiškos jautienos steiką, galima vis paporinti, kokie pavojingi skiepai, primenant, kad geriausia kreiptis į tavo super natural kliniką aliuminio detoksikacijai.

Čia viskas OK, yra biznis ir yra fanatikai, kuriems mes padėti negalėsime, nes jie mato tik tai, kas patvirtina jų įsitikinimus. Pecunia non olet, kas reikštų, pinigai nekvepia (nesmirda). Gerai, kad tokių mažuma.

„Šiaip tymai tik grūdina imunitetą“, – teigia guru.

Aha, grūdina, jei jį turi, nes jei tavo vaikui, tau ar tavo artimajam dėl vėžio reikalinga chemoterapija arba po transplantacijos taikoma imunosupresija, tai jis imuniteto kaip ir nelabai turi, bet taigi tau taip nenutiks. Susirgus tymais, jie grūdina 999 iš 1000, o vieną užsigrūdina taip, kad žvakėmis ir eglišakiais pakvimpa.

Dviejų dozių MMR skiepo efektyvumas 97 proc. prieš tymus ir 88% proc. prieš kiaulytę. Vienos dozės – 93 proc. prieš tymus, 78 proc. prieš kiaulytę ir 98 proc. prieš raudonukę.

„Lietuvoje tymų nėra!“ – skaičiau komentaruose.

Nėra, jei skiepų pagalba jie sunkiai randa prie ko prikibti. Čia kaip antrą kartą Trojos arklį įsileisti, nes šitas tai tikrai nebeišdurs. Arba kaip su priešgaisrine signalizacija: kam ji reikalinga, taigi niekas nedega. Taip, kartais įsijungia be reikalo ir neleidžia miegoti, bet tikimybė, jog paskui teks stovėti prie pelenais virtusio namo su 5 apanglėjusiais kūnais, sumažinama iki minimumo.

„Vakcinose yra aliuminio, kuris veikia neurotoksiškai!“ – teigia komentatorius, laikydamas kebabą aliumininėje folijoje, užsigerdamas Coca iš aliumininės skardinės.

Taip, aliuminio yra, bet ar tas kiekis veikia toksiškai, vargu bau. Aliuminis reikalingas tam, kad skiepas būtų efektyvus, skatintų imuninę sistemą kovoti prieš susilpnintą viruso kopiją, kaip dūminės ir garsinės granatos karinėse pratybose suteikia „tikrumo“.

Per pirmus 6 mėnesius kūdikis su vakcinomis gauna apie 4.4 miligramus (miligramas yra 1/1000 gramo, o 1 gramas, pvz. vandens, yra 1/5 arbatinio šaukštelio). Su motinos pienu gauna apytiksliai 7 mg, su mišiniais – apie 38 mg aliuminio.

„Čia studijos su gyvsidabriu, jis nuodingas!“ Še, nagrinėkis gal 10 straipsnių, ne – geriau 20, kurie parodo, koks blogas gyvsidabris. OK. Išnagrinėjome. Jis vadinamas timerosaliu. Beje, nuo 2001 m. jis vaikų vakcinose nenaudojamas, o skiepuose nuo tymų, raudonukės, kiaulytės (MMR) jo niekada ir nebuvo. Jo menkas kiekis yra gripo vakcinose ir tai tik kai kuriose. Jis slopina bakterijų dauginimąsi.

Ligos išvengti yra lengviau nei ją išgydyti. Pasikartosiu, normalaus gydymo šioms ligoms nėra.

„Argi jūs nematote, kaip skiepai luošina vaikus?“ Tiesą sakant, ne, nemačiau. Žinau, kad gali būti šalutiniai reiškiniai, o rimtos komplikacijos pasitaiko vienam iš milijono. Tris kartus didesnė tikimybė būti nutrenktam žaibo (1 iš 300 000). Tiesa, kartą esu matęs pacientą su cronkhite-canada sindromu, rizika panaši, 1 iš 1000 000, bet čia su skiepais nesusiję.

„BIG PHARMA“ (farmacijos kompanijų įtaka – 15min).

Apie tai galima diskutuoti, bet summa summarum vakcinos yra žymiai pigiau, nei gydyti komplikacijas. Reikia itin lakios fantazijos, kad sumąstytum, jog 98 iš 100 gydytojų ir mokslininkų yra nupirkti farmacijos kompanijų.

Kiti argumentai, tokie kaip „universitete jūsų nemoko apie skiepų žalą“ , „skiepuose yra nanochipai“, „kodėl niekas nekalba apie komplikacijas“, išvis neverti jokios reakcijos.

Baigiant temą.

Manęs niekas nesieja su jokia farmacijos kompanija, neturiu jokių interesų be to, kad būtumėt sveiki jūs ir jūsų vaikai (mažiau darbo!). Ir šiaip negaliu pakęsti, kai tyčiojamasi iš mokslo. Skiepijuosi pats ir skiepiju savo vaikus. Ligos išvengti yra lengviau nei ją išgydyti. Pasikartosiu, normalaus gydymo šioms ligoms nėra.

Jei turite klausimų, ieškokite jų who.int, ECDC.europa.eu, CDC.gov, o ne YouTube ar antivaxx.pornhub.com. Rašykit laiškus su klausimais į ULAC.lt ir gausite aukščiausios kvalifikacijos konsultacijas.

Gilinatės į studijas? Žiūrėkite, kokia imtis, kas autorius, kur straipsnis išspausdintas, koks impact factor (citavimo reitingas). Nesileiskite būti klaidinami žmonių, kurie net universiteto nėra baigę, nekalbant apie tai, kad nėra parašę disertacijų, o apie mokslinio darbo specifiką žino tiek pat, kiek apie mitochondrijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius