-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl gripo pamokos nutraukiamos dar keturiose Kauno mokyklose

Gripas iš Kauno vis dar nesitraukia. Pamokos nuo šio antradienio stabdomos dar keturiose ugdymo įstaigose. Specialistai pataria skiepytis nuo šio pavojingo viruso ir laikytis gripo prevencijos rekomendacijų. Kaune yra paskelbta gripo epidemija.
Mokytoja
Mokytoja / 123FR.com nuotr.

Esant dideliam mokinių sergamumui nuo šio antradienio, sausio 29 d., ugdymo procesas nutraukiamas Šv.Pranciškaus mokykloje (tik priešmokyklinėje grupėje ir 1–4 klasėse), Kovo 11-osios vidurinėje mokykloje, Žaliakalnio progimnazijoje ir Šv.Mato gimnazijoje. Pamokos šiose mokyklose nevyks iki vasario 1 d.

Nuo praėjusio pirmadienio ugdymo procesas neorganizuojamas Generolo P.Plechavičiaus vidurinėje mokykloje, Eigulių pagrindinėje mokykloje ir Vaižganto progimnazijos pradinėse klasėse. Planuojama, kad šios mokyklos nedirbs iki vasario 1 d.

Mokyklos fiksuoja sergamumą

„Nuolat palaikome ryšį su Visuomenės sveikatos skyriumi, visuomenės sveikatos biuru, informuojame mokyklas. Iš mokyklų paprašyta kasdien iki 12 val. informuoti apie sergamumo rodiklius", – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Klasės vadovai kartu su įstaigos visuomenės sveikatos priežiūros specialistais kasdien, palaikydami ryšį su ugdytinių tėvais, registruoja nelankančių skaičių ir informuoja ugdymo įstaigos administraciją.

Gripo epidemijos metu, kuomet moksleivių sergamumas gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis viršija 20 proc., mokyklos ar kitos ugdymo įstaigos vadovams rekomenduojama nutraukti ugdymo procesą.

Skiepai – efektyviausia priemonė

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai primena, kad skiepai – efektyviausia apsaugos priemonė nuo gripo ir jo komplikacijų. Nemokamai skiepijami 65 metų ir vyresni bei visų amžiaus grupių asmenys, sergantys piktybiniais navikais, lėtinėmis ligomis, nėščiosios, slaugos ir globos įstaigų gyventojai bei sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Gripo epidemiją galima skelbti, kai sergamumas gripu siekia ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Gripo epidemijos metu gyventojams rekomenduojama:

– Saugotis peršalimo ir sergančių miestiečių;
– Pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą, daugiau būti ore, valgyti daugiau vaisių, daržovių;
– Saugoti imuninę sistemą grūdinantis, naudojant liaudies medicinos priemones: česnaką, ežiuolės, imbiero preparatus, vitaminą C, medų;
– Gerai vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas (ypač jei jose gyvena, dirba ar lankosi daug žmonių);
– Dažnai plauti rankas;
– Vengti masinių susibūrimo vietų, nesant būtinybei nesinaudoti viešuoju transportu, geriau vieną kitą stotelę nukulniuoti pėstute (bus ir daug sveikiau). Pasirinkti individualias laisvalaikio praleidimo priemones;
– Vengti kontakto su sergančiaisiais, nuo kosinčio ar čiaudinčio kolegos pravartu pasitraukti nors per metrą;
– Pasireiškus pirmiesiems susirgimo požymiams, sergantįjį (pagal galimybes) izoliuoti nuo sveikųjų.

Vienintelė efektyviausia priemonė nuo gripo yra skiepai. Jeigu dar nesuspėjote pasiskiepyti, turite paskutinę galimybę tai padaryti. Pasiskiepijus jau užsikrėtusiam gripu ar užsikrėtus iš karto po skiepo, skiepas nuo ligos neapsaugos, bet ir nepakenks, o po 2 savaičių jau bus susiformavusi pakankama apsauga nuo visų trijų gripo viruso tipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius