Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 11

Dietologė atsakė: kiek uogų suvalgyti kasdien ir ko nedaryti turintiems virškinimo problemų

Šalies turgavietėse siūlomos lietuviškos braškės, šilauogės, trešnės, vyšnios, soduose sirpsta serbentai, agrastai, miškuose uogautojų laukia žemuogės, avietės, gervuogės, mėlynės. Dietologai sako, kad uogos itin reikalingos žmogaus organizmui, nes jose daug vitaminų, o tai padės sustiprinti imunitetą ruošiantis žiemos periodo peršalimo ligoms. Vienos uogos yra vertingesnės už kitas, kitos turi kitokių gydomųjų savybių, tad ar galima jų valgyti, kiek tik širdis geidžia?
Dietologė Jūratė Dobrovolskienė – apie uogų naudą
Dietologė Jūratė Dobrovolskienė – apie uogų naudą / Asmeninio archyvo ir 123RF.com nuotr.

Kodėl naudinga valgyti uogas? Visi žino, kad uogos turi daug natūralių vitaminų, tai yra nepagamintas, natūralus ir šviežias produktas. Valgant uogas žmogaus organizmas gauna A, E, B grupės, C vitaminų, folio rūgšties. Kiekvienas jų savaip dalyvauja metabolizme ir yra gyvybiškai svarbi cheminė medžiaga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas