Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dosnumo pamokos: „Gerumo loterija“ jau šeštus metus iš eilės dovanoja džiaugsmą vaikams

Artėjančios Kalėdos ne vieną įmonę ir organizaciją skatina atverti širdį gerumui ir pasidalinti uždirbtu pelnu su tais, kuriems šie pinigai gali pakeisti gyvenimo kokybę ar net išgelbėti gyvybę. Jau šeštus metus iš eilės paramos akciją organizuojantis FORUM sporto klubas nusprendė į šią sritį pažvelgti plačiau, kad gerumo virusas apimtų kuo daugiau žmonių.
FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“
FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“ / Organizatorių nuotr.

Penkerius metus gyvuojanti tradicija

Kaip pasakojo sporto klubo vadovė Dovilė Pilipavičienė, klubas iš kitų panašių įmonių išsiskiria tuo, kad jo nariai yra susibūrę į bendruomenę, t. y. ne tik kartu sportuoja, bet ir dalyvauja įvairiuose renginiuose, bendrauja, aktyviai palaiko ryšius vieni su kitais.

„Skatindami bendruomeniškumą, kasmet prieš Kalėdas mes organizuojame savo nariams šventinį susibūrimą, tačiau tuo pačiu per šį renginį raginame prisidėti prie gerų darbų: siekiame surinkti tam tikrą pinigų sumą, kurią visą paaukojame pasirinktam tikslui“, – aiškino pašnekovė.

Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“
Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“

Trejus metus iš eilės sporto klubas rėmė Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namus – už surinktas lėšas nupirkdavome ir veždavo ten kalnus sauskelnių. Vienais metais pinigai buvo skirti senelių namams – senukai buvo vežami į teatrą, vėliau į kavinę, šitaip skatinant jų socializaciją ir skaidrinant kasdienybę. Pernai surinkti pinigai nukeliavo į Rimanto Kaukėno paramos fondą, kuris globoja vaikus, sergančius vėžiu ir kitomis ligomis. Jie buvo panaudoti vieno berniuko gydymui Šveicarijoje.

Šiais metais finansinė parama bus skirta SOS vaikų kaimai organizacijai, kurioje vaikystę atranda vaikai iš probleminių šeimų.

Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“
Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“

Kaip vyksta „Gerumo loterija“

Kalėdinio renginio metu, kuris šiemet vyks gruodžio 19 d., rengiama vadinamoji „Gerumo loterija“, į kurią įtraukiami ne tik klubo nariai, bet ir daugybė prizus įsteigusių įmonių – klubo partnerių. Taigi žmonės, paaukoję po 5 eurus už loterijos bilietą labdarai, turi galimybę laimėti prizą.

„Jei tiesiog padėtume aukų dėžutę, daug pinigų nesurinktume, paprastai pro jas praeinama pro šalį. Todėl kartą per metus stengiamės žmones suburti į šį renginį. Iš savo pusės mes pasirūpiname, kad jiems būtų linksma ir įdomu, užsakome atlikėjus, vedėjus, užkandžius. Mūsų nariams šis vakaras yra nemokamas, tik kviečiame juos aukoti dalyvaujant loterijoje.

Žinoma, dalyvius motyvuojame, kad jie turėtų daugiau azarto, pavyzdžiui, mūsų įsteigtas pagrindinis prizas – metinė narystė, kurią galima laimėti. Iš tiesų žmonės yra dosnūs. Vienas bilietas kainuoja 5 eurus, bet kai kurie iš karto paprašo dešimties ar net daugiau. Mūsų manymu, tai labai graži iniciatyva, kurioje aktyviai dalyvauja labai daug žmonių – ne tik mūsų nariai, bet ir kitos įmonės, kurios įsteigia prizus“, – svarstė D. Pilipavičienė.

Pasak jos, su daugeliu loterijos partnerių ryšiai jau nusistovėję, dalis įmonių įsikūrusios tame pačiame verslo centre, o kitos, išgirdusios pasiūlymą prisidėti prie labdaringo renginio, dažniausiai mielai sutinka.

Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“
Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“

Kaip gimsta labdaros tikslai

Paklausta, kaip pasirenkami tie, kuriems skiriama surinkta parama, pašnekovė teigė, kad sprendimai ateina labai natūraliai.

„Visada jautriausia tema yra vaikai, jų istorijos labiausiai suspaudžia širdį ir norisi į jų gyvenimą įnešti bent šiek tiek džiaugsmo. Tačiau nėra taip, kad mes naršome internete ir ieškome, kam čia dabar paaukojus. Kažkaip aplinkybės sukrenta natūraliai. Bendradarbiavimas su kūdikių namais prasidėjo, kai direktorė kreipėsi į mus su prašymu paremti. Matėme, kad ta pagalba jiems tikrai labai naudinga, todėl tai darėme net trejus metus iš eilės.

Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“
Organizatorių nuotr./FORUM sporto klubo organizuojama „Gerumo loterija“

Senelių namų idėja taip pat gimė labai natūraliai. Tarp mūsų klientų atsirado senjorų, kurie prasitarė, kaip jiems smagu pas mus ateiti ir praleisti dieną. Tuomet pagalvojome, kad yra senelių, kurie negali sau to leisti, ir nusprendėme jiems padėti pasijusti geriau. Rimanto Kaukėno paramos fondą užkalbinome patys, nes matėme, kad fondas tikrai stengiasi padėti ir keičia vaikų likimus, todėl nusprendėme prisidėti. Kai šiemet pradėjome planuoti renginį, kaip tik gavome laišką iš SOS vaikų kaimo su prašymu įmonėms prisidėti prie jų gerovės finansiškai. Turbūt niekam nekyla abejonių, kad ši organizacija daro labai daug, kad gyvenimo nuskriausti vaikai turėtų vaikystę, ir jau nebesvarstėme kitų variantų“, – pasakojo moteris.

Pasak D. Pilipavičienės, kaip atsakingą verslą vykdanti įmonė, sporto klubas galėtų paprasčiausiai pervesti tam tikrą pinigų sumą labdarai, tačiau norisi į šią veiklą įtraukti kuo daugiau žmonių – ne tik savo kolektyvą ir narius, bet ir kitas įmones. Tik taip gerumo virusas gali plisti ir ugdyti dosnumo kultūrą visuomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius