-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fiziškai pasyviausių lietuvių sąraše – teisininkai, komunikacijos ir logistikos specialistai

Daugiau nei pusė Lietuvos didžiųjų miestų teisininkų (64 proc.), komunikacijos (54 proc.) ir logistikos (52 proc.) specialistų pripažino po darbo visiškai nesimankštinantys ir neužsiimantys kitokia fiziškai aktyvia veikla. Tai paaiškėjo apklausus įvairių profesijų atstovus didžiuosiuose Lietuvos miestuose.
Greitasis maistas
Tingus žmogus / 123rf.com nuotr.

Nors net 74 proc.  apklausos dalyvių įsitikinę, kad jų profesija yra fiziškai pasyvi, vis dėlto tiek pat jų nejaučia poreikio net fizinio aktyvumo pertraukėlėms darbe.

Sporto ir sveikatingumo klubų tinklo „Impuls“ iniciatyva atlikta apklausa atskleidžia, kad savo fizine forma labiausiai rūpinasi vadovai.

Didesnė pusė, 52 proc. verslo ir 40 proc. viešojo sektoriaus organizacijų vadovų teigia sportuojantys daugiau nei tris kartus per savaitę, o kas penktas (22 proc.) vadovaujančias pareigas biudžetinėje įstaigoje einantis  darbuotojas sporto klube lankosi kasdien. 

Valstybės tarnautojai patenka tarp labiausiai besirūpinančių fizine forma– 40 proc. jų beveik kasdien mankštinasi po darbo.

Nors kone du trečdaliai  (63 proc.) respondentų mano, jog fiziškai pasyviausi yra informacinių technologijų specialistai,  iš tiesų daugiau nei pusė apklaustų šios srities darbuotojų įpratę mankštintis ne mažiau kaip tris kartus per savaitę.

Apie 42 proc. IT specialistų nurodė, jog fiziškai aktyvią veiklą skatina jų darbovietė. Į fizine forma besirūpinančių profesijų sąrašą taip pat pateko ir mokytojai (46 proc), inžinieriai (42 proc.) ir finansininkai (42 proc.) ‒ jie taip pat teigia po darbo besimankštinantys ne mažiau nei kelis kartus per savaitę.

Pasaulio sveikatos organizacija suaugusiems žmonėms rekomenduoja ne mažiau kaip po 30 minučių vidutinio intensyvumo fizinės veiklos 5 dienas per savaitę arba ne mažiau kaip po 20 minučių labai intensyvios fizinės veiklos 3 dienas per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius