Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Gatvėje sąmonę praradęs klaipėdietis teigia atsibudęs lavoninėje

Klaipėdos mieste pirmadienio naktį nutiko kurioziška istorija. Alkoholio padauginęs vyras, vedamas sugyventinės namo, gatvėje prarado sąmonę. Išsigandusi moteris iškvietė jam greitąją pagalbą, tačiau pati su juo į ligoninę nevažiavo, o ryte namo grįžęs vyras tikino, kad buvo atsidūręs ne ligoninėje, bet lavoninėje. Esą dar gerai, kad neįkišo jo į šaldytuvą.
Žmogus lavoninėje. Asociatyvi nuotrauka
Žmogus lavoninėje. Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Grįžęs ryte tikino, kad buvo lavoninėje

„Vakar mano sugyventinis su draugu buvo svečiuose ir truputį padaugino alkoholio. Atvažiavau jo pasiimti namo, išsitempiau iš svečių, bet gatvėje jam pasidarė labai blogai. Jis prarado sąmonę. Aš išsigandau ir iškviečiau greitąją.

Kai atvažiavo greitoji, aš jį įsodinau, jis buvo prisegtas diržais, atrodė, viskas gerai, dabar jis gaus ligoninėje pagalbą. Pati važiuoti negalėjau, nes dar reikėjo ir jo draugą namo iš gatvės parvežti.

Šiandien ryte jis grįžta ir sako: „Lavoninėje atsiradau.“ Greitoji jam nesuteikė jokios pagalbos, o nuvežė jį tiesiai į lavoninę!“ – piktinosi į 15min redakciją besikreipusi pašnekovė.

Šalia dar gulėjo kažkokia moteris. Pakėliau jos paklodę – žiūriu, ji irgi gyva.

Esą jos vyras lavoninėje buvo visas nurengtas ir paklode uždengtas. Dar gerai, kad į šaldytuvą nebuvo įkištas, nes būtų tikrai numiręs.

Savo moteriai antrino ir pats vyriškis: „Aš pasikėliau ir žiūriu, kad esu išrengtas, tik paklode užklotas. Šalia dar gulėjo kažkokia moteris. Pakėliau jos paklodę – žiūriu, ji irgi gyva. Ir sako man: „Einam.“ Klausiu: „Kur?“ Ir mes su ja kartu nuėjome prie budinčių. Man atidavė drabužius ir išėjau.“

Paklaustas, iš kur žino, kad tai buvo lavoninė, žmogus daug argumentų neturėjo: „Taigi sakau – atsikėliau ir žiūriu, kad plikas, drabužių niekur nėra.“

Kuo ligoninės palata panaši į lavoninę?

Klaipėdos medicininės pagalbos stoties viršininkas Rimvydas Juodviršis paaiškino, kad į lavoninę greitoji pagalba žmonių niekada neveža.

„Visi mūsų pacientai šimtu procentų vežami į ligoninės priėmimo skubios pagalbos skyrių. Ir niekur kitur. Jeigu mes randame žmogų gatvėje, net jeigu jis tiesiog išgėręs, prisiimame atsakomybę už jį. O jeigu bus atrasta kokia nors patologija? Jeigu tam žmogui kas nors atsitiktų, natūralu, kad apkaltintų mus“, – teigė pašnekovas.

Medikas pridūrė, jog nieko keista, kad vyriškis atsibudo išrengtas. Priėmimo skyriuje yra stebėjimo palatos, į kurias paprastai paguldomi tokie pacientai. Jeigu reikia atlikti kokius nors tyrimus, jie ten nurengiami. Be to, iš gatvės paimtas žmogus ar benamis gali būti purvinais ir prasmirdusiais drabužiais, kuriems ligoninėje – ne vieta. Tokie pacientai ne tik nurengiami, bet, kiek įmanoma, ir apiprausiami.

„Jie ten kurį laiką paguli. Jeigu gydytojai mato, kad nėra patologijos, traumų, jie paleidžiami. O į lavoninę ne taip lengva ir patekti, jie užsirakinę ir tikrai nepriima greitosios atvežtų žmonių. Mes neturime teisės net mirusio žmogaus vežti į lavoninę, ką jau kalbėti apie gyvą. Jeigu konstatuojama mirtis, kviečiama policija, kitas transportas, kuris ir išgabena kūną“, – pasakojo R.Juodviršis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje