Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gripo įkarštyje vaistų nuperkama 42 procentais daugiau

Gripo sezoną pajuto ne tik medikai, bet ir draudikai. Bendrovės „PZU Lietuva“ turimi duomenys liudija, kad pirmąją vasario savaitę apdraustieji sveikatos draudimu vaistų nupirko 42 proc. daugiau, o vitaminų – 39 proc. daugiau, palyginti su sausio mėnesiu.
Medicina
Medicina / 123rf nuotr.

Apsilankymų pas gydytoją skaičius vasarį išaugo 14 proc. 

„Viena vertus, galime teigti, kad žmonės stiprina sveikatą vartodami daugiau vitaminų bei susirgę gydosi žinomais vaistais. Antra vertus, matome, kad išaugo besikreipiančiųjų pas gydytojus skaičius ir ūgtelėjo medicininės reabilitacijos mastai, t.y. žmonėms prireikia reabilitacijos priemonių, kurios padeda atgauti sveikatą po ligų. Taigi gripas reikalauja gerokai daugiau išlaidų“, – teigė „PZU Lietuva“ Standartinių rizikų skyriaus  vadovė Gitana Beinorienė.

Pasak G. Beinorienės, dar iki sausio vidurio buvo stebima ir skiepų augimo tendencija – sveikatą draudžiančių įmonių darbuotojai buvo linkę profilaktiškai pasirūpinti apsauga nuo artėjančio gripo.

Sveikatos draudimo kompensacijomis už vizitus pas gydytojus, perkant vaistus ar reabilituojantis po ligos gali naudotis įmonių darbuotojai, darbdavių apdrausti sveikatos draudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius