-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 18

Gydytoja – apie organizmo detoksikaciją: išvardijo simptomus ir saugius būdus

Medicinos pasaulyje organizmo detoksikacijos, arba valymo, tema vertinama nevienareikšmiai. Nors pripažįstama, kad įvairūs mikroorganizmai, metabolizmo procesai, žūstančios ląstelės palieka tam tikras atliekas, kurios turi būti pašalintos, dažnai sakoma, kad organizmas pats sugeba pašalinti toksinus ir šlakus. Ar taip iš tiesų yra?
Blogai besijaučianti moteris
Blogai besijaučianti moteris / 123RF.com nuotr.

Gydytoja gastroenterologė Birutė Čijunskienė nuotolinėje paskaitoje, kurią organizavo „Žalioji dėžutė“, sutinka, kad organizmas – puiki savireguliacijos sistema, tačiau tik idealiomis sąlygomis.

Organizmo užterštumo simptomai

„Jeigu sveikai gyvename ir maitinamės, jeigu visi mūsų šalinimo organai veikia puikiai, esame aktyvūs, judrūs, organizmas išsivalo pats. Tačiau šiandien retas kuris maitinasi taisyklingai, daugelis turime įvairių žalingų įpročių, o ką jau kalbėti apie ekologines aplinkos sąlygas – žmogaus kraujyje randama netgi plastiko dalelių. Visa tai sutrikdo organizmo valymosi procesą.

Stresas, veikiantis mūsų psichoemocinę būseną, rūgščių ir šarmų balanso sutrikimai organizme, deguonies trūkumas, atsirandantis dėl judėjimo ir buvimo gryname ore stokos, nepakankamas vandens gėrimas, nejudrus gyvenimo būdas, gausus medikamentų vartojimas – visi šie veiksniai trikdo organizmo savireguliacijos mechanizmus. Todėl drįstu sakyti, kad mūsų ligos – ilgalaikio organizmo užterštumo priežastis, ypač vyresniame amžiuje“, – teigė gydytoja nuotolinėje paskaitoje.

Pasak jos, dėl nepakankamo organizmo gebėjimo pašalinti susikaupusias atliekas vystosi bendras uždegimas, kuris nepasireiškia konkrečiomis ūmiomis ligomis, bet veikia bendrą mūsų savijautą.

„Jeigu kažkuo apsinuodijame, mes išvemiame arba išviduriuojame, bet didžiausia problema – lėtinis procesas, kuris lėtai, nepastebimai mus pratina prie užterštumo situacijos, kuri sukelia lėtinį uždegimą. Pamažu jis iš rikiuotės išveda imuninę sistemą, neuroendokrininę, psichoemocinę, taip pat sutrikdo kraujotaką ir vidaus organų veiklą“, – įspėjo lektorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius