Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Herbalife Nutrition“ ekspertė: menkavertis maistas mus verčia valgyti vis daugiau

Greitėjant gyvenimo tempui, vis mažiau laiko lieka pasirūpinti tinkama mityba. Skubėdami kasdien vartojame vis daugiau pusfabrikačių ir greitojo maisto, valgome pusiau bėgomis, užkandžiaujame tuo, kas pakliūna po ranka. Tokio gyvenimo būdo rezultatas akivaizdus – antsvoris ir įvairios ligos bei nuolatinis energijos trūkumas.
Anastasija Ulasevič Kurginian
Anastasija Ulasevič Kurginian / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Sveikata Mityba

Kaip rasti išeitį iš šios aklavietės ir susiplanuoti gyvenimą taip, kad galėtume valgyti visavertį maistą, koks jis turėtų būti, kalbamės su 15min.lt portalo studijos viešnia „Herbalife Nutrition“ eksperte ir dietologe Anastasija Ulasevič Kurginian.

Dietologės teigimu, tai, ką mes valgome, kaip gyvename, turi tiesioginės įtakos mūsų gyvenimo kokybei, trukmei ir savijautai. O šiandien mes norime jaustis puikiai būdami bet kokio amžiaus. Tačiau „greitumo“ ir „patogumo“ strategija, kuria vadovaujamės atėję apsipirkti, netrunka atsisukti prieš mus pačius: su gatavais produktais gauname ne tik cukraus ir druskos perteklių, bet ir daugiau kenksmingų priedų - natrio glutamato, natrio benzonato, skonio stipriklių. O kai maiste yra skonio stipriklių, labai sunku pasisotinti ir labai lengva persivalgyti. Todėl mūsų svoris auga, o energijos turime mažiau, kadangi perdirbamas maistas netenka daugelio svarbių mikroelementų.

Kaip vieną pavojingiausių šio amžiaus mitybos rykščių A.Ulasevič Kirginian įvardija kasmet vis didėjantį cukraus vartojimą. Anot specialistės, pridėtinio cukraus yra daugelyje produktų, o mūsų įprotį valgyti saldžiai atspindi ne tik figūra, bet ir silpnėjanti sveikata.

Kaip pakeisti savo įpročius, kad jaustumėmės energingi ir galėtume gyventi visavertį gyvenimą, kokį vaidmenį mūsų mityboje gali atlikti ekspertų paruošti subalansuoti baltyminiai kokteiliai, apačioje esančiame vaizdo reportaže skaitytojams pataria „Herbalife Nutrition“ ekspertė ir dietologė Anastasija Ulasevič Kurginian.

VIDEO: „Herbalife Nutrition“ ekspertė: menkavertis maistas mus verčia valgyti vis daugiau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje