Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Natūrali priemonė nuo peršalimo ar gripo, kurią turite žinoti

Vis žvarbstantys orai, pandemijos baimė ir karantino apribojimai skatina nuolat susimąstyti apie sveikatą stiprinamąsias priemones. Ilgiau užtrukome lauke, sušalome rankas ar kojas, o galbūt pabendravome su sergančiuoju, ir jau dienai kitai peršalimas ar gripas paguldo mus į lovą. Žinoma, geriausia – ligų išvengti ir nesusirgti, o nuolat stiprinti imunitetą ir patiems atsakingai rūpintis savo sveikata. Tačiau kas gi padėtų geriausiai? Ko turėtume vengti ir kaip tinkamai rūpintis savo sveikata?
Natūrali priemonė nuo peršalimo ar gripo, kurią turite žinoti
Natūrali priemonė nuo peršalimo ar gripo, kurią turite žinoti / Partnerio nuotr.

Kvėpavimo takų infekcijos: peršalimas ir gripas

Įprasta kvėpavimo takų infekcija arba peršalimas dažniausiai yra viruso sukelta ūmi viršutinių kvėpavimo takų reakcija į mikroorganizmus. Kvėpavimo takų infekcijomis sergame gana dažnai, ypač keičiantis sezonams. Suaugusieji peršalimu serga apie penkis kartus per metus, o ikimokyklinio amžiaus vaikai – dar dažniau: nuo aštuonių iki dešimties kartų. Daugeliu atvejų infekcijos sukėlėjas būna virusas, o simptomai pasireiškia panašūs: krečia drebulys, čiaudime, varva nosis, kankina kosulys, jaučiame nuovargį.

Partnerio nuotr./Kvėpavimo takai
Partnerio nuotr./Kvėpavimo takai

Jeigu jūsų imuninė sistema yra pakankamai stipri ir pajėgi veiksmingai kovoti su virusais bei bakterijomis, tai viršutinių kvėpavimo takų infekcija gali nepasireikšti arba jausite labai silpnus simptomus. Viršutinių kvėpavimo takų infekcija galima užsikrėsti jau nuo ja užsikrėtusio ir sergančio žmogaus.

Virusas plinta kartu su seilėmis čiaudint arba kosint. Seilių dalelės pasklinda ore, nusėda ant įvairių paviršių. Į kito žmogaus organizmą jos patenka įkvėpus arba nešvariomis rankomis palietus akių, nosies ar burnos gleivinę. Patekęs į žmogaus organizmą virusas pradeda daugintis. Tačiau peršalę neskubėkime griebtis antibiotikų: jie veiksmingi tik gydant bakterines infekcijas, o virusinės kilmės infekcijoms jie neturi jokio poveikio. Tokiu atveju dažniausiai pakanka karštos žolelių arbatos, medaus ir kitų liaudies medicinos priemonių.

Tikrasis gripas – tai jau liga, kurią sukelia įvairių tipų gripo virusai. Gripas skiriasi nuo įprastų kvėpavimo takų ligų. Ankstyvos stadijos gripą sunku atskirti nuo peršalimo, tačiau jam būdinga staiga pakilusi temperatūra (dažnai ji pakyla iki 38–39 ℃) ir jaučiamas nuovargis. Susirgę gripu, kaip ir kitomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, jausime panašius simptomus: karščiavimą, sąnarių, raumenų, galvos skausmus, apetito stoką, kankins sausas kosulys, paraudusios, perštinčios akys, sloga, kaulų laužymas. Susirgus tikruoju gripu, jau vertėtų kreiptis į medikus ir neužsiimti savigyda. Kaip papildomą gydymo priemonę galima išbandyti ir liaudies mediciną.

Norint išvengti kvėpavimo takų infekcinių susirgimų, reikėtų dažnai plauti rankas, vengti sąlyčio su sergančiaisiais, masinio žmonių susibūrimo vietų, kosint ir čiaudint prisidengti burną vidine alkūnės puse, neplautomis rankomis stengtis neliesti akių, nosies, burnos, gerai ir dažnai vėdinti patalpas. Taip pat rekomenduojama stiprinti imunitetą ir vartoti natūralias priemones, padedančias apsisaugoti nuo virusų ir bakterijų. O susirgus kvėpavimo takų infekcijos sunkesne forma, būtinai kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, stengtis kuo daugiau laiko praleisti namuose, ilsėtis, gerti daug skysčių, vengti alkoholio ir tabako.

Natūrali apsauga nuo infekcijų

Norint apsisaugoti nuo kvėpavimo takų infekcijų, siūlome išbandyti Medistus Antivirus pastiles. Tai nauja natūrali priemonė su veikliųjų medžiagų kompleksu, kurio sudėtyje yra augalinių medžiagų. Pastilės be cukraus, glitimo, laktozės, dažiklių ir konservantų. Pastilių sudėtyje yra Kistosyn 200 ekstrakto su natūraliomis veikliosiomis medžiagomis, kurios burnos ir ryklės gleivinėje sudaro apsauginį sluoksnį, saugantį nuo virusų ir bakterijų, t. y. neleidžia jiems įsiskverbti į organizmo ląsteles ir ten daugintis. Kistosyn 200 ekstrakto dėka palaikoma natūrali burnos ir ryklės gleivinės barjero funkcija, kuri apsaugo kvėpavimo takus nuo virusinių ir bakterinių infekcijų.

Partnerio nuotr./Medistus Antivirus pastilės
Partnerio nuotr./Medistus Antivirus pastilės

Pastiles rekomenduojama naudoti esant vietose, kur virusų ir infekcijos plitimo rizika yra didžiausia: viešajame transporte, švietimo įstaigose, įvairių įmonių laukiamuosiuose, parduotuvėse, renginiuose, kelionėse ir kitose gausesnėse žmonių susibūrimų vietose.

VIDEO: Medistus Antivirus pastilės

Šios pastilės vartojamos siekiant apsaugoti burnos ir ryklės gleivinę bei kvėpavimo takus nuo virusinių ir bakterinių infekcijų, taip pat norint išvengti virusinės ir bakterinės kilmės oro lašeliniu būdu plintančių infekcinio ir uždegiminio pobūdžio ligų.

Pastilių poveikis pagrįstas moksliniais tyrimais

Medistus Antivirus pastilės buvo tiriamos tiek siekiant įvertinti jų antibakterinį, tiek ir priešvirusinį poveikį. Paaiškėjo, kad apdorojus gleivinės ląsteles šiuo produktu, bakterijų prilipimas prie gleivinės sumažėjo 95 proc. Atliktų tyrimų rezultatai akivaizdžiai patvirtina pastilių stiprų antibakterinį poveikį. Siekiant nustatyti antivirusinį pastilių poveikį, buvo tiriamas jų poveikis įprastam sezoniniam gripo virusui (H1N1) ir pačiam atspariausiam – Azijos paukščių gripo virusui (H2N2). Pastilės pasirodė itin veiksmingos įveikiant įprastą gripo virusą: virusai buvo deaktyvuoti vos per 15 sekundžių, o Azijos paukščių gripo virusas – per 5 minutes. Taigi, tyrimų rezultatai patvirtino, kad Medistus Antivirus pastilės pasižymi priešvirusiniu ir antibakteriniu poveikiu.

2020-aisiais Vokietijos akredituotoje laboratorijoje pastilių priešvirusinis poveikis buvo išbandytas ir su modifikuotu Ankara virusu. Tai vakcinose naudojamo viruso rūšis, išvystyta atliekant vakcinų mokslinius tyrimus. Jis plačiai naudojamas kaip visų apvalkalėtųjų virusų pakaitalas. Visi virusai, keliantys pasaulinės epidemijos grėsmę žmonių populiacijai, yra apvalkalėtieji virusai: gripo, herpeso, ŽIV, ZIKA virusai, ebolos virusas ir SARS koronavirusai (SARS-CoV).

Šio bandymo tikslas – laboratorijos sąlygomis patikrinti pastilių su Kistosyn 200 ekstrakto natūraliomis veikliosiomis medžiagomis veiksmingumą kovojant su apvalkalėtaisiais virusais, sukeliančiais viršutinių kvėpavimo takų infekcijas. Pastilės vos per 10 minučių apvalkalėtųjų virusų apkrovą sumažino daugiau nei 99,9 proc. Šie bandymų rezultatai patvirtino, kad Medistus Antivirus pastilės pasižymi priešvirusiniu poveikiu epidemijas galintiems sukelti itin pavojingiems apvalkalėtiesiems virusams.

Medistus Antivirus pastilių galima įsigyti visose mūsų šalies vaistinėse. Šį preparatą gali vartoti tiek suaugusieji, tiek vaikai nuo 6 metų amžiaus. Pastiles rekomenduojama lėtai sučiulpti.

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius