Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kaišiadoris persikėlusi vaistininkė Rasa: laisvalaikiu fotografuoju apleistus pastatus

„Nuo mažens turėjau atsidavimo vaistininkystės profesijai pavyzdį – savo mamą, kuri vaistinėje dirba jau dvidešimt vienerius metus“, – pasakoja mamos pėdomis pasekusi „Eurovaistinės“ vaistininkė Rasa Stelmokaitė. Po studijų Rasa ne tik sugrįžo dirbti į gimtąjį kraštą, bet ir atrado savo mylimą veiklą – apleistų pastatų fotografavimą.
Rasa Stelmokaitė
Rasa Stelmokaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įkvėpė mamos atsidavimas farmacijai

Nuo mažų dienų svajojusi apie medicinos mokslą, Rasa apsisprendė stoti į farmaciją, matydama savo mamos ilgametį atsidavimą šiai profesijai.

„Laikui bėgant pradedu suprasti, kad farmacija iš tiesų gali būti mano pašaukimas. Džiaugiuosi, kad mane tam įkvėpė mama, kuri jau dvidešimt vienerius metus dirba šioje srityje. Toks mamos atsidavimas buvo didelis indėlis man apsisprendžiant dėl tolimesnės karjeros. Ne veltui galiu sakyti, kad pati kone užaugau dalyvaudama vaistinės gyvenime, aš visą darbo „virtuvę“ jau tada mačiau iš vidaus. Todėl natūralu, kad ilgainiui atsirado meilė šiai profesijai“, – pasakoja Rasa.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė

Gamtos, o ne didmiesčio žmogus

Vaistininkė Rasa pasakoja, kad penkerius metus studijavusi Kaune pajuto, jog didmiestis ir judrus gyvenimo ritmas – ne jai. Visada arčiau jos širdies buvo gamta ir ramesnė aplinka.

„Esu kilusi iš mažo miestelio Žiežmarių, Kaišiadorių rajono. Visada tvirtai ir užtikrintai visiems sakiau, kad liksiu gyventi ir dirbti Kaišiadoryse. Esu gamtos žmogus, man svarbi aplinka, kurioje gyvenu, žmonės, su kuriais dirbu. Baigusi studijas, praktiką atlikau gimtajame mieste ir būtent čia radau viską, ko ieškojau. Tai – sava aplinka, nuo mažens pažįstamas vaistinės kolektyvas, ir savi miesto gyventojai, kuriems galiu padėti jaustis geriau“, – apie kasdienybę Kaišiadorių vaistinėje pasakoja Rasa.

„Didmiesčio gyvenimo ,,atsikandau“ studijuodama penkis metus Kaune. Visa ta miesto tarša, rytiniai kamščiai, kuriose stovi po valandą, mokomos stovėjimo aikštelės, kurios darė įtaką finansiniu atžvilgiu, visai manęs nesužavėjo. Todėl pasirinkau Kaišiadoris ir gryną orą, gerą savijautą, greitą ir lengvą kelionę į darbą. Dabar nuvykti iki darbo su mašina užtrunka iki dešimt minučių“, – sako Rasa.

Rasa pastebi, kad savame krašte pasikeitė gyvenimo ritmas: „Jis tapo ne toks greitas, nebėra skubėjimo, viskas ramiau, net sakyčiau, atsirado saugumo jausmas, nes visgi pažįstamos ir žinomos vietovės.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė

Laisvas laikas – fotografijai ir skaitymui

„Grįžusi į gimtąjį miestą, galiu daugiau laiko praleisti su šeima ir artimais. Prisiminiau ir savo dar vieną hobį – fotografiją. Fotografuoju viską – nuo draugų iki gamtos. O labiausiai man patinka fotografuoti gamtą ir senus, likimo valiai paliktus objektus – apleistas bažnyčias, pastatus, apkasus, likusius nuo karo laiku. Taigi, užsiimu nestandartine fotografija.“

Rasa pasakoja, kad šitas hobis atsirado seniai ir ji visuomet svajojo apie fotografiją, tik seniau neturėjo tam galimybių ir reikiamos įrangos.

Rasos Stelmokaitės nuotr./Rasos Stelmokaitės užfiksuotas kadras
Rasos Stelmokaitės nuotr./Rasos Stelmokaitės užfiksuotas kadras
Rasos Stelmokaitės nuotr./Rasos Stelmokaitės užfiksuotas kadras
Rasos Stelmokaitės nuotr./Rasos Stelmokaitės užfiksuotas kadras

„Pirmuosius savo kadrus įamžinau naudodama telefono kamerą. Kai mano vaikinas kartu su draugais padovanojo man fotoaparatą, pradėjau fotografuoti profesionaliai. Iš pradžių tai buvo mažesni objektai, gamta, paukščiai, o vėliau viskas ėjo link didesnių objektų fotografavimo. Atsiradus šiam hobiui, pradėjau važinėti po įvairias apleistas vietas, domėtis jomis ir tiesiog jas įamžinti“, – prisimena Rasa.

Šiandien Rasa taip pat gali skirti daugiau laiko mylimų knygų skaitymui: „Kai dar mokiausi universitete, laiko skaityti savo malonumui liko mažiau, nes visgi pirmenybę teikiau vadovėliams. Paskutiniu metu skaitau daug emociškai sudėtingesnių knygų karo temomis ir apie Holokaustą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė

Grįžtantys klientai, laimingiausi klientai

„Žmonės į mus kasdien kreipiasi dėl sveikatos problemų, kurias padedame išspręsti. Kai kurie nuolatiniai klientai atvyksta pasikonsultuoti būtent pas mane, sakydami kolegoms: va aš pas šitą merginą atėjau, man ji labai padėjo. Džiaugiuosi, kad šis vaistinių tinklas man suteikia galimybes skirti daugiau dėmesio pacientams nuolat tobulinant kasų programas. Taip galiu ne tik aptarnauti pacientą, bet ir suteikti jiems platesnės naudingos informacijos“, – šypsodamasi pasakoja Rasa.

Anot Rasos, klientai yra svarbi „Eurovaistinės“ dalis, todėl ji visada stengiasi parekomenduoti kuo daugiau gydymo būdų ir plačiai papasakoti, ką reikėtų daryti toliau. Jai norisi būti ta vaistininke, kuri padės pacientui sveikti ir duos patarimų toliau tobulėjant asmeniniame sveikatos kelyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rasa Stelmokaitė

„Vaistininkai vertina grįžtamąjį ryšį, bendravimą su pacientu ir jo ištartą žodį „ačiū“. Labai gera matyti, kai kitą dieną pacientas ateina su šypsena ir dėkoja už patarimus, klausia, kaip galėtų atsidėkoti. Taip pat be galo branginu kolektyvą, kuris visada pasiruošęs padėti. Šiame tinkle yra tiek daug specialistų, kurie geba padeda ir geba greitai išspręsti problemas, atsakyti į iškilusius klausimus. „Eurovaistinė“ man kaip jaunam specialistui, kuris nori mokytis, plėsti savo žinias, sudaro geriausias sąlygas: siūlo mokymus, kursus, įtraukia į įvairias veiklas ir įmonės gyvenimą“, – apibendrina vaistininkė Rasa.

„Eurovaistinė“ turi 272 vaistines visoje Lietuvoje ir nuolat plečiasi, todėl gali pasiūlyti darbo vietas bene visuose miestuose tiek vaistininkams, tiek farmakotechnikams. Čia pozicijas sau gali rasti studijuojantys, ką tik studijas baigę, ar dešimtmečius vaistinių sektoriuje veikiantys profesionalai. Darbo pasiūlymus galite rasti https://www.apie-eurovaistine.lt/karjera/ arba paskambinus telefonu 8 659 90467.

Prisijunk prie mūsų ir atrask savo galimybes!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius