-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgaamžiškumo receptai: kokiais atvejais vienas iš jų yra plastinė chirurgija?

Kartais sportuoti neįmanoma dėl sveikatos problemų: dėl perteklinės odos atsikračius antsvorio ar kitų diskomfortą keliančių priežasčių, kurios paskatina ryžtis operacijai. Didžiausio plastinės chirurgijos centro Baltijos šalyse „Nordclinic“ plastinės chirurgijos gydytojai papasakojo, kokios operacijos lemia ne tik išvaizdos, bet ir sveikatos pokyčius ir kaip tai susiję su ilgaamžiškumu?
Ilgaamžiškumo receptai: kokiais atvejais vienas iš jų yra plastinė chirurgija?
Ilgaamžiškumo receptai: kokiais atvejais vienas iš jų yra plastinė chirurgija? / „Nordclinic“ nuotr.

Kaip plastinė chirurgija keičia gyvenimus

Tikriausiai ne kartą teko išgirsti nuomonę, kad plastinės operacijos yra skirtos išvaizdos patobulinimui. Tačiau „Nordclinic“ plastinės chirurgijos gydytojų teigimu, pokyčiai, kuriuos pastebi ir įvertina pacientai, yra ne tik vizualiniai. Kur kas didesnę įtaką daro sugrįžęs pasitikėjimas savimi, emocinis komfortas, taip pat – patiriamas džiaugsmas fizinio krūvio metu.

„Nordclinic“ nuotr./ „Nordclinic“ Chirurgų komanda
„Nordclinic“ nuotr./ „Nordclinic“ Chirurgų komanda

Tarptautinės plastinės chirurgijos draugijos (ISAPS) 2022 m. duomenimis, estetinių operacijų skaičius išaugo 41,3 proc. „Statista“ duomenimis, labiausiai visame pasaulyje paplitusios plastinės operacijos yra riebalų nusiurbimas, krūtų didinimas ir akių vokų chirurgija.

„Didžioji dalis plastinių operacijų yra atliekamos siekiant išspręsti medicinines problemas, atgauti gerą savijautą. Todėl įprastai pacientai kreipiasi dėl konkrečios problemos“, – atkreipė dėmesį „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Mantas Kievišas.

VIDEO: Sveiki atvykę į „Nordclinic“

Pasak M.Kievišo, viena iš dažniausių problemų, darančių įtaką moterų gyvenimo kokybei, yra didelės krūtys. Jų perteklinis svoris daro įtaką laikysenai, stuburui. Pečiai pasislenka į priekį, tad kamuoja pečių lanko, kaklo skausmai. Dar didesnė problema yra nemalonus šutimas po krūtimis ir dėl to kylantis odos uždegimas. Dėl nuolat jaučiamo nepatogumo moterys vengia sportuoti. Atlikus krūtų redukciją minėtos problemos išsisprendžia. Į kasdienę rutiną galima įtraukti fizinį aktyvumą, o tai reiškia – skirti kokybišką dėmesį sveikatai ir ilgaamžiškumo puoselėjimui.

„Nordclinic“ nuotr./Mantas Kievišas
„Nordclinic“ nuotr./Mantas Kievišas

„Dar viena dažna operacija yra perteklinės odos šalinimas po didelio svorio netekimo. Perteklinė oda yra iššūkis, nes dėl iššutimo jaučiamas skausmas, diskomfortas judant, sunku pasirūpinti higiena. Operacijos metu koreguojamos pilvo, šlaunų, žastų, sėdmenų sritys. Paciento emocinė ir fizinė gyvenimo kokybė pasikeičia kardinaliai. Nuo kasdien dėvimų drabužių iki galimybės nevaržomai judėti – tai suteikia džiaugsmo ir motyvacijos“, – komentavo „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Tautvydas Urbonas.

Stipriai sutrikdyti gyvenimą gali ir užkritę akių vokai. Tuomet norisi atsimerkti, suraukti kaktos raumenį, o tai gali išprovokuoti galvos skausmus ir pakenkti gyvenimo kokybei. Plastinė operacija išsprendžia šią problemą, o rezultatas – ne tik vizualiai atjaunėjusi išvaizda, tačiau ir netrikdomas regėjimas bei mažiau varginantys vakariniai galvos skausmai.

„Nordclinic“ nuotr./Tautvydas Urbonas
„Nordclinic“ nuotr./Tautvydas Urbonas

Po nėštumo: dažni, bet įveikiami iššūkiai grįžti į sportą

Plastikos chirurgai atkreipia dėmesį, kad po nėštumo ir gimdymo moterys dažnai susiduria su kabančia oda bei prasiskyrusiais pilvo raumenimis. Ši problema fizinio aktyvumo metu gali kelti skausmą, papildomas diskomfortas jaučiamas pavalgius – vargina išsipūtęs pilvas. Pasitelkiant plastinę chirurgiją šios problemos išsprendžiamos ir dėl to moteris gali grįžti į sportą, vėl būti aktyvi, mėgautis motinyste ir santykiais pasitikėdama savimi. Pozityvumas ir gera savijauta yra svarbūs kasdieniai ingredientai siekiant ilgaamžiškumo.

Plastinė chirurgija ne tik padeda išspręsti estetines problemas, bet ir pamiršti kompleksus, vėl drąsiai mėgautis sportu ir puoselėti ilgaamžiškumą.

„Nordclinic“ nuotr./Mantas Kievišas ir Audrius Pakulis
„Nordclinic“ nuotr./Mantas Kievišas ir Audrius Pakulis

„Nordclinic“ vienija didžiausią plastikos chirurgų komandą Baltijos šalyse – net 13 chirurgų, atliekančių virš 3000 plastinių operacijų per metus. Ilgametė patirtis, išskirtinis dėmesys pacientams bei naujausios technologijos lėmė, kad „Nordclinic“ taip pat yra ir žinomiausia privati Lietuvos klinika užsienio žiniasklaidoje.

Daugiau informacijos: https://www.nordclinic.lt/nordclinic-didziausias-plastines-chirurgijos-centras-baltijos-salyse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius