Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmokite keletą pratimų, kuriuos galite daryti tiesiog biuro kėdėje

Be abejonių, nejudrus darbas biure ir ilgas sėdėjimas prie kompiuterio, pamirštant apie pertraukas, turi savo pasekmes, kurias daugiau ar mažiau jaučia visi biuro darbuotojai, jeigu jie neskiria laiko sportui. Sporto ir sveikatingumo specialistas, treniruočių namų „Body Lounge“ įkūrėjas ir vadovas Regimantas Lukoševičius parodė, kaip trumpą mankštą galima padaryti tiesiog darbo vietoje.
Regimantas Lukoševičius
Regimantas Lukoševičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Mažiausios problemos, kurias sukelia nejudrus biuro darbuotojo gyvenimo būdas, yra nemalonūs pojūčiai kaklo ir juosmens srityse. Taigi nuo sėdėjimo prie kompiuterio sukumpusi laikysena ilgainiui tampa ne tik estetine problema. Ji gali baigtis stuburo, kaulų ar sąnarių pažeidimais.

Ir tai dar ne viskas. Ilgalaikis sėdėjimas padidina kaulų ir raumenų sistemos bei širdies ir kraujagyslių sistemos susirgimų, nutukimo, diabeto ir net vėžio išsivystymo riziką.

Jei nerandate laiko ar galimybių sportuoti po darbo, galite padaryti keletą pratimų tiesiog savo darbo vietoje pasinaudoję tik biuro kėde. Užtruksite vos keletą minučių, tačiau jausitės ne tik pratempę kūno raumenis, bet ir žvalesni.

VIDEO: Mankšta, kurią galite atlikti neatsitraukę iš savo darbo vietos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius