-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjeros galimybes Kanadoje Eglė iškeitė į verslą Lietuvoje – sukūrė unikalų maisto papildą

Didžiojoje Britanijoje gyvenusi Eglė Elena Petrenka į Lietuvą kartu su vyru Luku nusprendė grįžti tuomet, kai jam gydytojai nustatė išsėtinę sklerozę. Ši diagnozė privertė šeimą pakeisti visus planus. Tačiau, nors iš pradžių atrodė, kad pasaulis slysta iš po kojų, galiausiai viskas išėjo tik į gera. Lietuvoje šeima gyvena ne tik apsupti artimųjų meilės, bet ir pradėjo sėkmingą verslą.
Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą
Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą / Luko Petrenkos nuotr.

Kaip prieš tai rašytame straipsnyje teigė Eglė Elena, sužinojusi apie šią ligą, Luko diagnozę, ji patyrė šoką. „Man buvo vos 33-eji – planų milijonas! Atsimenu, kad diagnozė ir apsisprendimas grįžti į Lietuvą buvo labai sunki patirtis. Atsirado žmonių, kurie siūlė likti Londone teigdami, kad sergu ne aš, kad man viskas – prieš akis. Tačiau man pačiai tokių minčių nebuvo – juk pasakėme vienas kitam TAIP ir skausme, ir varge, ir ligoje, ir sveikatoje“, – sakė Eglė Elena, savo sprendimo teisingumu neabejojanti ir dabar.

Juolab kad būtent šie gyvenimo pokyčiai ir mylimo vyro sveikatos problemos ją paskatino pradėti savo verslą, kuris jau seniai sukosi jos galvoje. Šiandien ji džiaugiasi sukurtu maisto papildu, kuris buvo įvertintas ir „Amazon“ platformoje kaip unikalus ir išskirtinis, bei neseniai įkurta elektronine parduotuve.

Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą
Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą

Vietoj darbo pasiūlymo Kanadoje – verslas Lietuvoje

Eglė Elena Londone dirbo ir gyveno daug metų, kur save realizavo ekologijos srityje, o patirties sėmėsi tarptautinėse kompanijose, kurios žinomos visame pasaulyje: „Sunku net įsivaizduoti, kokiu tempu gyvenau. Nuolatinės kelionės po visą pasaulį buvo mano kasdienybė. Būdavo, net miegu pasidėjusi šalia lėktuvo įlaipinimo kortelę, kad atsibudusi žinočiau, kuriame pasaulio krašte esu. Ilgainiui supratau, kad šis tempas nežmoniškas, ir man metas sustoti“, – juokiasi ji ir priduria, kad tuo metu buvo sulaukusi viliojančio pasiūlymo dirbti Kanadoje. Tačiau vietoj to nusprendė dirbti ir kurti Lietuvoje.

Pradėti savo verslą daugeliui būna nemažas iššūkis. Tačiau gyvendama Londone Eglė Elena įgijo itin daug patirties, užmezgė ne vieną reikšmingą kontaktą, todėl savo verslo sukūrimas, kaip pati sako, buvo natūrali eiga, link kurios ji ėjo ne vienerius metus.

„Pati idėja manyje gyveno ilgą laiką. Visada gyvenau su mintimi, kad noriu daryti savo verslą, norėjau augti ir tobulėti. Sukaupiau tikrai labai daug žinių ir esu dėkinga įmonėms, kurios man leido siekti savo tikslų – buvau tiesiog ištroškusi žinių. Atėjo tas laikas, kai pasakiau sau – gana kitiems auginti verslus. Turiu norą, idėjų ir potencialą o, svarbiausia – tikslą, dėl ko tai noriu daryti“, – pasakoja Eglė Elena apie savo verslo pradžią.

Sveikatos problemos pastūmėjo į kūrybą

Eglė Elena Petrenka sukūrė natūralų maisto papildą, kurio sudėtyje yra vien tik ekologiškos ir saugios medžiagos. Tai – ekologiškas juodgrūdžių aliejaus mišinys su terpenais.

„Nutarusi kurti verslą, aš galvojau: ką galiu padaryti, sukurti įdomesnio? Tada man į galvą atėjo terpenų mišiniai, kurie, beje, yra ištestuoti ir pagrįsti moksliškai. Ilgai galvojau, kokį bazinį aliejų pasirinkti, kadangi norėjau, jog jis būtų naudingas sveikatai. Kadangi terpenų dedame nedaug, o jie yra koncentruoti, priėjau prie išvados, kad geriausias – ekologiškas juodgrūdžių aliejus,“ – pasakojo Eglė Elena.

Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena su vyru Luku
Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena su vyru Luku

Kas yra terpenai? Pasak pašnekovės, tai iš augalų ištraukti tam tikri junginiai, kurių kiekvienas turi savo funkciją – vieni gerina miego kokybę, kiti kovoja su uždegiminiais procesais, treti suteikia energijos ir pan.

„Labai tuo domiuosi, skaitau naujausius mokslinius straipsnius ir galiu pasakyti, kad terpenai yra ateitis. Daroma labai daug mokslinių tyrimų ir šiuo metu kalbama, kad jie gali padėti ir kovojant su įvairiomis ligomis.

Aš sukūriau tris maisto papildus su terpenais, kurie skirti rytui, dienai ir vakarui. Rytinis mišinys yra energijos ir žvalumo užtaisas, dieninis skirtas kovoti su uždegimais, o trečiasis – ramiam miegui, tačiau nemigdo, o tiesiog pagerina miego kokybę.

Aš jokiu būdu neteigiu, kad tai panacėja ar stebuklas, maisto papildai nėra vaistai. Bet pagerinti savijautą tikrai gali.

Beje, nuo antrojo maisto papildo ir prasidėjo mūsų kelionė. Kadangi kaip jau minėjau, mano vyras turi išsėtinę sklerozę, tad iš gydytojų gavo patarimų, jog labai svarbu susidoroti su uždegiminiais procesais žarnyne ir apskritai organizme. Todėl mes abu keitėme savo mitybą, pradėjome sportuoti, o galiausiai gimė ir šis aliejaus ir terpenų mišinys. Aišku, aš jokiu būdu neteigiu, kad tai panacėja ar stebuklas, kadangi maisto papildai nėra vaistai, bet pagerinti savijautą tikrai gali“, – pasakoja Eglė Elena ir priduria, kad šie maisto papildai nebūtinai turi būti vartojami nuolatos, ji siūlo atsižvelgti į savo savijautą ir pojūčius.

Luko Petrenkos nuotr. /Eglės Elenos aistra – sportas
Luko Petrenkos nuotr. /Eglės Elenos aistra – sportas

Planuose – užsienio rinka

Nors savo produktą kuria Lietuvoje, kaunietė vietine rinka nežada apsiriboti ir jau verslo pradžioje nutarė, kad orientuosis į užsienio rinką.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra tokių šaunių kompanijų, kurios padeda įsivažiuoti jaunam verslui, todėl aš galiu atsidėti kūrybai. Mano stiprioji pusė – Jungtinė Karalystė, kadangi ten esu dirbusi ir gyvenusi daug metų, todėl šiuo metu savo produktus pardavinėjame Amazon platformoje, kur jie įvardyti, kaip unikalūs ir išskirtiniai. Jeigu tavo produktas naujas ir jo nėra pasaulyje, tu gali pretenduoti į tam tikrą kategoriją ir būti pastebėtas. Į ją patenka nedaug kūrėjų. Aš pabandžiau ir man pavyko – dabar pats Amazon investuoja į šio produkto „išsukimą“. Tuo labai džiaugiuosi, juolab kad mano sukurtas produktas šiuo metu yra vienintelis toks pasaulyje. Taip pat vyksta derybos su didžiausiais mažmeninės prekybos tinklais Jungtinėje Karalystėje. Tikiuosi, kad Brexit labai nesutrukdys mano planams ir užmojams“, – sako Eglė Elena. Ateityje Eglė Elena galvoja ir apie JAV rinką.

Investuoja į kokybę ir išskirtinumą

Naują produktą sukūrusi kaunietė pabrėžė, kad savo produkcijai kelia didžiulius reikalavimus.

„Aš ieškau tik pačių geriausių, ištirtų ir sertifikuotų produktų bei žaliavų. Juodgrūdžių aliejus ar terpenai gali būti visiškai skirtingos kokybės. Tad kokybės paieškoms skyriau itin daug laiko. Tarkime, vien buteliukas yra išskirtinis, kadangi jis violetinio stiklo, kuris, kaip įrodyta moksliškai, nepraleidžia jokių saulės spindulių ir leidžia produktui išlaikyti visas vertingąsias savybes. Buvo darytas mokslinis tyrimas su medumi, laikomu tokio stiklo taroje ir jo savybės po kelerių metų buvo lygiai tokios pačios kaip ir ką tik surinkto“, – pasakoja Eglė Elena.

Ir nors verslo pradžią apsunkino bei procesus sulėtino koronaviruso pandemija, tačiau motyvacijos tikrai neatėmė. Juolab kad jau sulaukė pirmųjų teigiamų reakcijų.

„Didžiausias mano rūpestis buvo – ką žmonės pasakys dėl skonio? Tai yra aliejai ir jie tikrai neprimena braškinių saldainiukų – jų skonis specifinis, tačiau jie tinkami vartoti su sultimis, salotomis, kokteiliu ar kitu maistu. Kaip parodė klientų atsiliepimai, nerimauti nėra ko, skonis yra priimtinas ir toleruojamas net ir jautriausių ragautojų“, – sako Eglė.

Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą
Luko Petrenkos nuotr. /Eglė Elena Petrenka sukūrė unikalų maisto papildą

Ateityje ji planuoja kurti ir kitus produktus. „Minčių yra tikrai daug, atrodo, imčiau ir daryčiau. Norėčiau dar daugiau užsiimti su terpenais, į kuriuos pradeda investuoti ir didelės kompanijos. Bet šiuo metu noriu atsidėti pirmiesiems savo kūriniams, o kaip bus ateityje – matysime“, – sako Eglė Elena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius