Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kas 63-ejų Howie Mandelui padeda išlikti sveikam ir gyvybingam?

Turėdamas dešimties metų populiarių TV laidų, tokių kaip „Amerikos talentai“ bei „Deal or No Deal“ vedėjo ir teisėjo stažą, Howie Mandelas matė, kaip dėl trumpos šlovės akimirkos, sėkmės ir laimės pakinta įprastų žmonių gyvenimai. Būtent „dalyvavimas tokioje laimingoje aplinkoje“ ir leidžia jam pačiam išlikti sveikam, sulaukus 63 metų.
Howie Mandelas
Howie Mandelas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Artimiausiu metu jis nežada sustoti. Be „Amerikos talentų“, H.Mandelo projektų sąraše yra nauja humoro laida, septintasis „Deal or No Deal“ sezonas ir antrasis „National Geographic“ „Animals Doing Things“ sezonas.

Nors vyras šiuo metu užsiėmęs kaip niekada, jis pripažįsta, kad labai svarbu išlikti aktyviam ir skirti laiko savo psichinei sveikatai. Būtent todėl jis atrodo taip gerai.

Štai H.Mandelo patarimai, kaip, perkopus šešiasdešimtmetį, išlikti sveikam ir laimingam.

Vida Press nuotr./Howie Mandelas
Vida Press nuotr./Howie Mandelas

Papasakojo apie sveikatos problemas

„Man sunku išlaikyti dėmesį“, – sakė vyras. Laidų vedėjas papasakojo apie savo problemas: dėmesio deficito/hiperaktyvumo sutrikimo (ADHD) ir obsesinio kompulsinio sutrikimo (OCD) diagnozes. Tiek ADHD, tiek OCD neleidžia nustygti vietoje. „Komikų improvizacijos yra mano išsigelbėjimas“, – teigė jis.

„Mane jaudina ritmas: vieną dieną filmuojuosi „Amerikos talentuose“, kitą – važiuoju įrašinėti „Animals Doing Things“, o dar kitą dieną skrendu į Atlantos miestą humoro pasirodymui, – sakė H.Mandelas. – Kiekviena diena yra smagi, jaudinanti. Darau kažką naujo, o ne vykstu į tą pačią vietą daryti to paties. Tai suteikia man energijos ir, tikiuosi, palaiko mano sveikatą.“

Be to, vyras nuolat būna ant kojų. Kaip pasakojo H.Mandelas, žiūrovai, „Amerikos talentus“ žiūrintys per televizorių, nemato, kaip tarp pasirodymų jis atsistoja. „Nekenčiu sėdėti“, – pridūrė vyras.

Manau, kad mityba yra svarbiausias dalykas.

H.Mendelas daug bėgioja

Vyras kasdien stoja ant bėgimo takelio. „Darau tai labiau dėl proto, o ne dėl kūno“, – sakė jis. Praeityje 15 kilometrų atstumas buvo kasdienė žvaigždės distancija, tačiau šiandien kasdienis jo tikslas yra 7 kilometrai.

Aktyvumas vyrui labai svarbus, tačiau kalbant apie sveikatą, viskas slypi virtuvėje.

„Manau, kad mityba yra svarbiausias dalykas. Maistas, kalbant apie sveikatą, net svarbiau nei sportas“, – sakė vyras.

Nebekemša mėsainių

Tačiau H.Mandelas ne visada valgė taip sveikai, kaip dabar. Būdamas jaunas dažnai lankydavosi greitojo maitinimo įstaigose.

„Kai man suėjo 20 metų, į greitojo maitinimo įstaigas eidavau ketvirtą ryto, – juokavo vyras. – Metams bėgant suvokiau, kad nebegaliu daugiau taip valgyti.“

Pirmojoje savo ketvirtojo dešimtmečio pusėje vyras sužinojo, kad cholesterolio kiekis jo kraujyje yra labai aukštas, tačiau susivokė tik vėliau. „Neklausiau savo gydytojo“, – sakė jis. Šiandien jis žino savo cukraus porcijas, ypač dėl to, kad yra priklausomas nuo cukraus.

„Dievinu šokoladą, tačiau nevalgau jo tiek, kiek man norėtųsi“, – sakė H.Mandelas.

Rūpinasi savo psichine sveikata

Vyras buvo labai atviras dėl savo kovos su ADHD, depresija, nerimu ir OCD: „Šiuo metu tai kontroliuojama, tačiau būna visko. Metams bėgant organizme keičiasi cheminiai procesai, ir gydytojai turi keisti mano vaistus.“

Kartais televizijos žvaigždei būna sunku. „Jei atsiranda kliūčių, problemų, mintimis patenku į tamsią kirmgraužą. Iš jos išsikapstyti sunku“, – sakė vyras. Taip yra nutikę net filmavimo metu.

„Man dirbant gerai sekasi apsimesti, kad viskas gerai, tačiau grįžus namo kurį laiką jaučiuosi siaubingai. O kartais tekdavo stabdyti filmavimą“, - prisipažįsta vyras.

Tačiau tokiomis akimirkomis vyras ieško pagalbos. Jis kreipiasi į gydytojus, taip pat į šeimos narius. „Kovoju su tuo, tačiau tai ilga nuolatinė kova“, – pridėjo H.Mandelas.

Negalvoja apie amžių

H.Mandelas tiesiog negalvoja apie savo amžių. Nebent, sako jis, tai būtina.

„Ketvirtajame savo gyvenimo dešimtmetyje niekada negalvojau, kad septintajame savo gyvenimo dešimtmetyje darysiu tai, ką darau“, – juokėsi jis.

Nors „atsistoti neišleidus nė garselio tokiame amžiuje šiek tiek sudėtingiau“, H.Mandelas išlieka tiek sveikas ir aktyvus, kiek tai leidžia jo kūnas.

Jo motyvacija? „Nike“ filosofija: „Tiesiog padaryk tai.“

„Skausmai informuoja jus apie jūsų gyvenimo būdą ir apie tai, ką galbūt reikėtų pakeisti. Tačiau tiesiog turite tai padaryti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius