Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – gripo protrūkis, šiemet liga išsiskiria silpnumo ir nuovargio simptomais

Medikai pastebi, kad prasidėjęs sezoninis gripas negailestingai pakerta vaikus – gydymo įstaigos Vaikų ligų II skyrius perpildytas. „Gripas ir kiti virusai pastaruoju metu išties vis dažniau į patalą guldo vaikus. Mūsų skyrius šiomis dienomis yra perpildytas, tiesiogine to žodžio prasme", – aiškina Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų II skyriaus vedėja Dalia Steponavičienė.
Vaistai
Vaistai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Antradienį skyriuje dėl gripo ir kitų virusinių infekcijų buvo stacionarizuoti 62 vaikai, trečiadienį – 59. Ketvirtadienio ir penktadienio duomenimis, skyriuje gydėsi 53 nepilnamečiai. Tyrimų rezultatai rodo, kad šiuo metu Kaune siaučia gripo viruso A potipis.

„Šiuo metu tyrimais jau yra patvirtinta apie dešimt gripo atvejų ir visi jie – ūmūs. Netrukus gausime ir kitų tyrimų rezultatus, bet įtariame, kad gripo atvejų bus daugiau. Be to, klinikiniai tyrimai jau patvirtino, kad keturiais atvejais virusiniai susirgimai komplikavosi į pneumoniją (plaučių uždegimą)", – pranešime žiniasklaidai cituojama gydytoja D. Steponavičienė.

Nei vienas iš gripu susirgusių pacientų nebuvo skiepijęsis nuo gripo.

Šiųmečio gripo pagrindiniai simptomai – karščiavimas, nuovargis, silpnumas, viršutinių kvėpavimo takų kataro požymiai, kosulys.

„Ypač išskirčiau silpnumą, nes tie vaikai, kurie pateko pas mus, nori kuo greičiau atsigulti į lovą", – teigia gydytoja D. Steponavičienė.

Pajutus pirmuosius gripo simptomus, gydytojai pataria vengti žmonių susibūrimo vietų, kad liga nebūtų platinama. Patariama nevesti vaikų į darželį, nelankyti mokyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius