Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune skelbiama gripo epidemija

Nuo antradienio Kaune skelbiama gripo epidemija, kuria bus siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą, praneša Kauno miesto savivaldybė.
Peršalimas
Peršalimas / 123RF nuotr.

Įvertinus iš Kauno mieste esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų gautą informaciją, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 3-ąją metų savaitę pasiekė epideminį lygį ir siekia 122,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Nuo sausio 22 d. skelbiama gripo epidemija, kuria bus siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą.

Per trečiąją metų savaitę užregistruota 307 gripo atvejai, per antrąją savaitę jų buvo 66. Daugiau kaip pusė visų sergančiųjų yra vaikai, iš sergančiųjų gripu vaikai sudaro 23 proc. Per trečiąją savaitę Kauno mieste dėl gripo hospitalizuota dvigubai daugiau nei antrąją savaitę – 28 asmenys, iš jų 4 vaikai iki 2 metų amžiaus, 8 vyresni vaikai, ir 4 nėščiosios. Intensyviosios terapijos skyriuose gydomas tik 1 vaikas nuo 2 metų iki 17 metų amžiaus.

Kad gripas atkeliavo į Kauną, parodė jau 2-osios savaitės gripo laboratoriniai tyrimai, kai per savaitę buvo nustatyti 14 A(H1) tipo gripo virusų iš Kauno mieste paimtų mėginių. Tai pirmieji teigiami gripo tyrimų atsakymai šį sezoną Kauno mieste.

Paskutinį kartą gripo epidemija Kauno mieste buvo paskelbta nuo 2011 m. sausio 17 d. iki 2011 m. vasario 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius