Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturkojai terapeutai užkariauja mažųjų pacientų širdis

„Po keleto susitikimų su žirgu, sumažėjo baimės jausmas gyvūnams, nes iki tol visada bijojo liesti, glostyti“, – taip su džiugesiu atsiliepia apie gyvūnų terapijos užsiėmimus Viltės mama Arūnė.
Gyvūnų terapija
Gyvūnų terapija / Mamų unija

Gyvūnai terapijoje atsirado atsitiktinai – Jungtinėse Amerikos Valstijose psichoterapijos seanso metu pastebėta, jog vaikai jaučiasi daug geriau, kuomet jame dalyvauja šuo.

Oficialiai gyvūnų terapija vaikams pradėta taikyti 1969 metais.

Oficialiai gyvūnų terapija vaikams pradėta taikyti 1969 metais. Lietuvoje, deja, gyvūnų terapija vis dar skinasi kelią į alternatyvios sveikatos priežiūros metodų gretas.

Šiai dienai yra taikomi delfinų, šunų (kaniterapijos) ir arklių (hipoterapijos) asistuojami terapijos užsiėmimai. Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ kaniterapijos nauda vėžiu sergantiems vaikams įsitikino jau 2015 metais, kuomet pirmieji keturkojai draugai pradėjo lankyti vėžiu sergančius vaikus Kauno Vaikų klinikose.

Mamų unija/Gyvūnų terapija
Mamų unija/Gyvūnų terapija

Šiandien Fondas džiaugiasi galėdamas pasiūlyti intensyvius kaniterapijos ir hipoterapijos užsiėmimus net trijuose miestuose, Vilniuje, Kaune bei Šiauliuose. Šie užsiėmimai skirti vėžiu sergantiems ir turintiems judėjimo negalią ar sutrikimą vaikams.

Gyvūnų terapijos užsiėmimus „Mamų unija“ pradėjo organizuoti rugsėjo mėnesį, kuomet buvo gautas finansavimas projektui iš Visuotinio sveikatos stiprinimo fondo. Projekte dalyvauja 51 vaikas, turintis onkologinių ar judėjimo susirgimų. Užsiėmimų metų, pagal individualiai su specialistais suderintą programą, vaikams atliekamos judėjimo korekcijos, lavinama smulkioji motorika, stiprinamas raumenų tonusas bei, žinoma, gerinama psichosocialinė ir emocinė būsena.

Dalyvaujančios projekte Viltės mama Arūnė dalinasi dukters pasiekimais: „Pirmo susitikimo metu mano dukra, Viltė Radvilė bijojo arklio, bijojo jį maitinti morka. Tiesiog baimė buvo didesnė už norą.

Tačiau profesionalios hipoterapijos specialistės Jurgitos dėka, ta baimė buvo įveikta. Vaikas labai laukė sekančio susitikimo su savo naująją drauge Liberija. Jau išmoko paglostyti žirgą, jį pašukuoti su specialiomis žirgų šukomis. Taip pat išmoko kad aplink žirgą reikia eiti iš priekio, nes gale gali ją užgauti su uodega.

Mamų unija/Gyvūnų terapija
Mamų unija/Gyvūnų terapija

Per paskutinius 3 užsiėmimus mokėsi kaip reikia žirgą pasukti į kairę ar į dešinę, sustabdyti ar paraginti, noriai šukuoja ir glosto. Dar liko baimė maitinti iš rankos, tačiau noriai, su didelėmis emocijomis, padeda obuolį ant žemės ir laukia kol žirgas jį paims.“

Šis projektas nėra pirma vieta, kur Viltė susitinka su gyvūnais, tačiau iki šiol visi bandymai baigdavosi didelėmis baimės akimis, isterijos kupinais riksmais ir visišku nenoru liestis prie gyvūno.

Pastebėta, kaip vaikų ligos iškamuoti veidai keičiasi, ir juose vis dažniau matomos plačios šypsenos.

„Mamų unijos“ įgyvendinamo projekto bei gyvūnų terapijos specialistų dėka mažųjų ligonių baimės traukiasi, o motyvacija atlikti fizinę ir psichosocialinę sveikatą gerinančius pratimus didėja. Pastebėta, kaip vaikų ligos iškamuoti veidai keičiasi, ir juose vis dažniau matomos plačios šypsenos.


Paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įgyvendinamas projektas „Judėjimo negalią ir sutrikimų turinčių vaikų fizinės ir psichosocialinės būklės gerinimas taikant hipoterapijos ir kaniterapijos metodus“ finansuojamas Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius