Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kiaušiniai – kasdien: kaip tai paveiktų organizmą?

Virti kiaušiniai, kiaušinienė, omletas, įdaryti kiaušiniai - nesvarbu, ar kiaušinius verdate, plakiate ar kepate, jie neabejotinai yra vienas sveikiausių ir nebrangiausių baltymų šaltinių. Kadaise kiaušiniai buvo prieštaringai vertinamas produktas dėl jo poveikio cholesteroliui. Tačiau vėliau įrodyta, kad taip yra ne visuomet.
Labas rytas!
Labas rytas! / Fotolia nuotr.

Visgi, ar tikrai galima juos valgyti kasdien? Kaip kasdienis šio gyvulinės kilmės produkto valgymas veikia mūsų organizmą, klausia MSN.com.

Suteikia sotumo

Kiaušiniuose esantys riebalai ir baltymai suteikia daugiau sotumo, todėl kiaušiniai mažina norą valgyti. Be to, tyrimai rodo, kad pusryčiams valgomi kiaušiniai palaiko medžiagų apykaitą.

Natūralu, kad mažiau valgant galima tikėtis numesti svorio. Todėl kiaušinius dažnai į savo dietas įtraukia svorį dėl sveikatos ar kitų priežasčių turintys reguliuoti žmonės.

Shutterstock nuotr./Imunitetas
Shutterstock nuotr./Imunitetas

Imuniteto stiprintuvas

Teigiama, kad kiaušinio trynyje yra vitamino D, kuris gali padėti greičiau pasveikti, pavyzdžiui, nuo peršalimo ir gripo.

Stiprina smegenų sveikatą

Kai kurie mokslo darbai rekomenduoja kiaušinius valgyti dėl smegenų sveikatos. Teigiama, kad kasdien vartojami kiaušiniai gali pagerinti kognityvinę sveikatą, nes juose yra vitamino B12, B6, cholino ir folio rūgšties - maistinių medžiagų, kurios reguliuoja žmogaus nuotaiką ir atmintį.

Projekto partnerio nuotr./Graži oda
Projekto partnerio nuotr./Graži oda

Padeda jūsų odai

Kiaušiniai yra puikus seleno šaltinis - vidutinė dviejų kiaušinių porcija sudaro 41proc. rekomenduojamos paros normos. Selenas yra svarbus odos sveikatai.

Stiprina kaulus

Viena svarbiausių vitamino D funkcijų - padėti mums išlaikyti sveikus kaulus. Jis gerina kalcio įsisavinimą žarnyne ir padeda palaikyti tokį kalcio ir fosforo kiekį, kuris skatina sveiką kaulų augimą ir kaulų persitvarkymą.

Viename kiaušinyje yra 6 proc. vitamino D paros normos.

Unsplash nuotr./Rytas
Unsplash nuotr./Rytas

Suteikia energijos

Nors kiaušiniai yra maži, tačiau maistingi - ypač trynys yra svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminas B12, vitaminas D ir cholinas, kurie padeda mūsų organizmui perdirbti maistą į energiją, šaltinis.

Geresnė akių sveikata

Kiaušinių tryniuose yra du pagrindiniai karotinoidai - liuteinas ir zeaksantinas, kurie yra svarbūs akių sveikatai.

Šios maistinės medžiagos atlieka svarbų vaidmenį akių vystymuisi ir sveikam regėjimui, o moksliniai tyrimai rodo, kad jos netgi gali padėti sumažinti įprastų su amžiumi susijusių akių ligų riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje