Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ko nedaryti, jeigu prabudote vidury nakties

Miegas – šventas dalykas, tačiau ką daryti, jeigu su miegu reikalai prasti? Pavyzdžiui, atsibundame vidury nakties?
Lovoje su telefonu
Lovoje su telefonu / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Sveikata Miegas

Kaip rašo Naomi Gordon portalui goodhousekeeping.com, miego specialistai tikrai turi ką patarti. Dr. Michaelas Breusas, knygos „The Power of When“ autorius, siūlo vadovautis keliais naudingais patarimais:

Neikite į tualetą, jei tai nėra būtina

Jeigu nėra didelio poreikio, neskubėkite keltis galvodami, „kadangi nemiegu, tai nueisiu į tualetą“. Kaip sako gydytojas, netgi atsisėdę lovoje mes galime padaryti sau meškos paslaugą, kadangi mūsų širdies ritmas pagreitėja, palyginti su širdies ritmu miego metu (tuomet daugeliui žmonių įprastas ritmas yra 60 kartų per minutę). O kai atsikeliame ir einame į kitą kambarį, širdies ritmas tampa dar greitesnis.

Tam, kad vėl pasinertume į miegą, mums reikia susigrąžinti ramesnį širdies ritmą, o tai neįvyksta taip greitai. Štai dėl ko gali būti sunku užmigti.

Netikrinkite, kiek valandų

Kaip pataria daktaras, reikia kaip įmanoma labiau nusiraminti ir atsipalaiduoti, padėti savo telefoną į šalį ir jokiu būdu netikrinti, ką rodo laikrodis.

Nors tokius veiksmus kone automatiškai atlieka kiekvienas šiuolaikinis žmogus, pabandykite vidury nakties „išjungti protą“ ir dar labiau savęs neišbudinti.

Neskaičiuokite, kiek liko valandų iki kėlimosi

Kam jums papildomas stresas? Gydytojas M.Breusas sako, kad daugelis žmonių patiria baimę dėl to, kad bus per mažai valandų miego, tačiau pataria dėl to nesijaudinti. Stresas tokiu metu gali mus priversti nemiegoti visai – o tai būtų blogiausia išeitis.

Tad jeigu naktį prabudote, verskitės ant kito šono, atsipalaiduokite ir pasistenkite mėgautis miegu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius