Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia ilga, sunki žiema – kaip pasirūpinti savo darbuotojų psichologine būkle?

Šaltuoju metų laiku stresas gali tapti dar didesne problema nei paprastai. Vadovų pareiga yra padėti savo komandos nariams atlaikyti įtampą – tai galima padaryti keletu būdų.
Darbe patiriamas psichologinis smurtas
Darbe patiriamas psichologinis smurtas / 123RF.com nuotr.

Trumpesnių dienų, šaltesnio oro, šventinio laikotarpio įtampos, pandeminio nerimo ir sielvarto derinys slegia daugelį žmonių – ir vis daugiau įmonių pripažįsta, kad reikia padėti darbuotojams įveikti stresą.

Prašyti darbuotojų susikaupti ir darbo metu atsiriboti nuo problemų yra nerealu, sako Alyson Watson, San Francisko psichinės sveikatos konsultacijas teikiančios įmonės „Modern Health“ įkūrėja ir generalinė direktorė. Pasak jos, tai, kas vyksta pasaulyje ir mūsų asmeniniame gyvenime, labai stipriai veikia mūsų darbingumą.

Jungtinėse Valstijose psichikos sveikatos priežiūra netrukus bus laikoma ketvirtąja svarbiausia sveikatos priežiūros paslauga, kurią darbuotojams apmoka privatus įmonės draudimas po bendros sveikatos patikros, odontologijos ir oftalmologijos paslaugų, prognozuoja A.Watson.

Tačiau net jei jūsų įmonė negali sau leisti kompensuoti darbuotojų psichinės sveikatos paslaugų išlaidų, galite imtis kitų veiksmų, kad padėtumėte jiems išgyventi sunkią žiemą ir įtvirtinti psichinės sveikatos raštingumą savo įmonės kultūroje. Štai nuo ko reikėtų pradėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius