Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lieknėti padedanti arbata gali pakenkti sveikatai

Jeigu nutarėte gerti liekninančias arbatas ir jų pagalba bandyti numesti svorį, atkreipkite dėmesį – šios arbatos šalutinių poveikių daugiau nei naudos.
Vaistažolių arbatos taip pat gali būti per stiprios
Arbata / Flickr.com

Gydytojas Alvydas Unikauskas pastebi, kad dažniausiai ant tokių arbatų pakuočių nurodoma, jog reikia ne tik gerti šią arbatą, bet ir sveikai maitintis bei daugiau judėti.

„Tačiau vis tiek įsigudrinama tvirtinti, kad jeigu žmogui mažėjo svoris, tai įvyko dėl minėtos arbatos. Liekninamoji arbata – tik nereikšmingas priedas prie sveikos mitybos ir sporto. Priešingu atveju, bet kokios pastangos sulieknėti sugrius“, – tvirtina gydytojas.

Be to, geriant tokią arbatą, prarandami ne riebalai, o organizmo skysčiai. Kuo daugiau tokių arbatų geriama, tuo daugiau skysčių netenkama.

„Lieknėti padedančios arbatos – kofeino ir diuretiko, t. y., šlapimą varančių medžiagų, mišinys, kuris šalina skysčius iš organizmo. Jei iš kūno pasišalina skysčiai, žmogus tuo metu jaučiasi lieknesnis, tačiau riebalai nepasišalina ir kūnas išlieka toks pats“, – tikina A. Unikauskas.

Šios arbatos taip pat pasižymi vidurių laisvinamuoju poveikiu. „Iš virškinamojo trakto pašalinamas visas turinys, dar ir dėl to pilvas suplokštėja. Tačiau nustojus gerti šias arbatas, svoris grįš taip pat greitai, kaip jis nukrito“, – įspėja specialistas.

Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro naujienas rasite ir „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius