-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligos išmoka susirgus: ką būtina žinoti ir kokius veiksmus atlikti, kad ją gautumėte

Šiuo įtemptu pandemijos laikotarpiu, kai daugelis serga COVID-19, o atėjus šaltajam sezonui – ir peršalimu, gripu, ligos išmokos tampa itin svarbios. „Sodros“ Nepensinių išmokų skyriaus vedėjas Rimantas Mitkevičius sako, kad specialistai gana dažnai sulaukia susirgusių asmenų klausimų, susijusių su ligos išmokos skyrimu ir mokėjimu. Ką būtina žinoti susirgusiam asmeniui – tiek dirbančiam pagal darbo sutartį, tiek vykdančiam individualią veiklą, tiek turinčiam verslo liudijimą: kur jam kreiptis, kokius dokumentus ir kam pateikti, kokia ligos išmoka priklauso ir kokie žingsniai būtini, kad ji būtų išmokėta?
Pinigai
Pinigai / 15min nuotr.

„Sodros“ Nepensinių išmokų skyriaus vedėjo R.Mitkevičiaus teigimu, rudenį vidutiniškai per dieną išduodama 10 tūkst.–20 tūkst. nedarbingumo pažymėjimų. Tiesa, šie skaičiai apima ne tik pačius susirgusius asmenis, bet ir slaugos, sveiko vaiko priežiūros ir kitus atvejus.

Kadangi ligos išmokų tema yra gana plati, apimanti keletą įstatymų, šį kartą apsistojome ties ligos išmokomis, kai suserga pats asmuo ar patiria traumą buityje. Taip pat labai trumpai palietėme dažniausius nelaimingų atsitikimų darbe klausimus, susijusius su ligos išmoka.

R.Mitkevičiaus paprašėme išaiškinti, ką tokiais atvejais būtina žinoti ir daryti susirgusiam ar traumą patyrusiam asmeniui – tiek dirbančiam pagal darbo sutartį, tiek pagal individualios veiklos pažymą, tiek pagal verslo liudijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius