Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Maisto reidas“ Onuškio ligoninėje komisiją paliko be žado: įvertinta geriausiai

Iš visų iki šiol tikrintų maisto, tiekiamo pacientams, vienintelė Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė buvo įvertinta maksimaliu balu. Antradienį šioje gydymo įstaigoje apsilankę Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai neturėjo jokių priekaištų.
Maistas Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje
Maistas Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje / SAM nuotr.

Maistą šiuo metu besigydantiems 54 pacientams gaminasi pati ligoninė, o pamaitinti vieną ligonį per dieną kainuoja 2,15 eurų. Komisija pažymi, kad čia maisto produktams skiriama daugiau lėšų, negu daugelyje kitų aplankytų ligoninių, kur produktų kainos svyruodavo apie 1,5 eurų.

Pagrindinė dieta šioje ligoninėje yra skirta pagyvenusiems žmonėms. Pavyzdžiui, pusryčiams duodama varškės patiekalų – apkepo, varškėčių, blynelių, makaronų su sūriu ir sviestu, kavos. Pietums siūloma guliašo, maltinukų, savo gamybos netikro zuikio. Pavakariams − jogurto, bandelių, o vakarienėms − troškinių, apkepų, sriubų. Penktadieniais vietoje mėsos duodama žuvies. Patiekalai per savaitę nesikartoja.

Tikrinimo metu pacientams buvo pietūs, kuriuos sudarė rūgštynių sriuba, vištienos troškinys, perlinių kruopų garnyras arba pomidorų ir obuolių salotos su grietine bei kisielius.

SAM nuotr./Maistas Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje
SAM nuotr./Maistas Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje

Lėkštės ir dubenėliai kokybiški, metaliniai, nes, anot specialistų, pagyvenę pacientai kitokias lėkštes greitai sudaužo.

SAM atsiųstame vertinime rašoma, kad specialistus maloniai nustebino pacientams tiekiami maisto produktai. Be to, pats valgis atrodė estetiškas.

„Kas dieną duodama daržovių ir vaisių, pavyzdžiui, keptų obuolių, smulkiai tarkuotų daržovių salotų, bananų, apelsinų. Nesiūlomi pagyvenusiems žmonėms nepatinkantys patiekalai, tokie kaip cepelinai, koldūnai, ryžiai, kurie nebent su plovu. Taip pat neduodama virtos dešros ir dešrelių. Visi apklausti pacientai patenkinti, maisto skonis geras, jiems maisto pakanka, sriubos tirštos“, – taip apie Onuškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės maitinimą komentuoja komisija.

Maisto temperatūra matavimo metu atitiko normą. Higienos būklė be priekaištų, virtuvė labai švari ir tvarkinga. Lėkštės ir dubenėliai kokybiški, metaliniai, nes, anot specialistų, pagyvenę pacientai kitokias lėkštes greitai sudaužo.

Maitinimas ligoninėje įvertintas 10 balų iš 10-ties.

SAM bei VMVT specialistai nuo vasario vykdo maisto patikrinimą ligoninėse prieš tai joms nepranešant apie vizitą. Tokius patikrinimus iššaukė socialiniuose tinkluose publikuojami įrašai apie prastą maitinimą šalies gydymo įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius