Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 07

Medikė pataria, ko nedaryti esant dideliam šalčiui: šios klaidos būna dažniausia nušalimo priežastis

Žiema įsibėgėjo, o iš šiaurės plūstantis arktinis speigas artimiausiomis dienomis žada parodyti dantis. Medikai perspėja, kad nepasiruošę tokiems orams galime labai greitai nušalti rankas, kojas, veidą ir netgi akis. Gydytoja pataria, kokių klaidų nedaryti, kad išliktume sveiki pačiu šalčiausiu metų laiku.
Vyras
Šiaulių apskrityje gausiai pasnigo / Shutterstock nuotr.

Negerkite alkoholio ir sočiai valgykite

Anot Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotojos Vandos Pumputienės, žiema – netinkamas metas dietoms. Per šalčius apskritai negalima išeiti iš namų ryte nepavalgius sočių pusryčių, kadangi kūnas turi turėti pakankamai energijos save šildyti.

Prieš einant į šaltį jokiu būdu negalima gerti alkoholio, kadangi jis praplečia kraujagysles ir kūnas dar greičiau atiduoda savo šilumą, taigi ir sušąlama greičiau. Be to, alkoholis atbukina pojūčius, todėl galime laiku nepajusti dėl šalčio atsiradusio skausmo, įspėjančio apie tai, kad tą kūno vietą reikia kuo skubiau šildyti. Pavyzdžiui, šąlančios kojos iš pradžių pradeda šalti, vėliau – skaudėti. Kai jos tampa nejautrios, tai signalas, kad jau nušalo.

Šlakelis alkoholio su karšta arbata gali sušildyti tik grįžus iš lauko namo, į šiltą patalpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius