Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nemalonūs pojūčiai makštyje? Gal tai sausumas?

Hormonų pokyčiai kiekvienos moters organizme yra neišvengiami – tiek jaunystėje, tiek brandžiame amžiuje. Lytinių hormonų pusiausvyra keičiasi vartojant kontraceptikus, nėštumo ir žindymo metu, sulaukus menopauzės, patiriant stresą ir daugeliu kitų atvejų. Viena iš šiuos pokyčius lydinčių pasekmių – makšties sausumas. Jis pasireiškia tempimo pojūčiu, niežėjimu, deginimu, skausmu lytinių santykių metu ir po jų. Gal ir jūs esate tai patyrusi?
Sveikata
Sveikata / Fotolia nuotr.

Ar praeis savaime, ar gali pablogėti?

Jei sausumo priežastis nedings – tikėtina, kad liks ir sausumas. Pagalvokite, jei vis erzina nemalonūs simptomai makštyje ir pablogėja lytiniai santykiai – ar pavyksta tada džiaugtis gyvenimu, būti laiminga ir pasitikinčia savimi? Be to, užsitęsęs sausumas gali paskatinti rimtesnes ginekologines ir šlapimo takų problemas: dažną šlapinimasi, skausmą, uždegimus.

Padėti sau paprasta

Siekdamos įveikti makšties sausumą, galite išbandyti vaginalines ovules makšties drėgmei palaikyti – Feminella® Hyalosoft. Jas galite rasti vaistinėse. Šios ovulės veiksmingai drėkina makšties sieneles ir palaiko jų elastingumą bei tvirtumą. Sudėtyje esanti hialurono rūgštis, vitaminas E bei įvairių vaistažolių ekstraktai ne tik drėkina gleivinę, bet ir skatina jos atsinaujinimą, malšina nemalonius pojūčius lytinių santykių metu ar patiriamus kasdien – niežulį, deginimą, tempimo jausmą.

Makšties ovulės ar lubrikantai

Lubrikantai asocijuojasi su seksu ir jie padeda tik tą akimirką. Tačiau ar nebūtų daug maloniau, jei makštis sudrėktų pati ir nereikėtų nutraukti glamonių ieškant lubrikanto? Ovulės, padedančios išsiskirti gleivėms ir užtikrinančios ilgalaikį makšties drėkinimą, leis jums vėl pasijausti moterimi ir pasimėgauti užplūdusia aistra. Unikalios makšties ovulės Feminella® Hyalosoft ilgam atkuria normalų makšties gleivių išsiskyrimą ir gamybą, mažina sudirgimą bei skatina regeneraciją. Feminella® Hyalosoft labai gerą ir gerą poveikį patvirtino net 90 proc. moterų jau po pirmos gydymo savaitės.1 Daugiau informacijos čia.


1.Microbiological assay: evaluation of efficacy of a medical device class II A in order to control bacterial load on vaginal mucous membranes. Apr–applied pharma reseach S. A. – Feminella vaginal suppositories –Lotto 01/GF02. (Record No. F2580704M, September 6m 2004).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius