-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nemedikamentinis nerimo, nemigos ir depresijos gydymo būdas, apie kurį daugelis nežino

Nerimas, nemiga, depresija – šiais laikais itin dažni sveikatos sutrikimai, su kuriais susiduria vis daugiau žmonių. Šių sutrikimų mastai ypač padidėjo COVID-19 pandemijos metu, o pastaruoju metu vykstančio karo Ukrainoje įtampa bei ekonominiai sunkumai ir toliau sudaro sąlygas jiems vystytis. Net jei patys su šiais psichologiniais iššūkiais dar nesusidūrėme, dažnai pažįstame bent vieną žmogų, turintį tokių problemų. Šie žmonės dažnai kenčia tyliai, yra vieniši ir bijo prašyti pagalbos.
Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti
Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti / Gamintojo nuotr.

Vietoj vaistų – smegenų aktyvumo subalansavimas

Nors šiuo metu egzistuoja gana nemažai nemedikamentinių gydymo būdų, pacientai dažniausiai nemigą, nerimą ar depresiją sieja su receptinių vaistų vartojimu ir bijo dėl pašalinio jų poveikio, pavyzdžiui, svorio padidėjimo, mieguistumo, išsiblaškymo, atminties suprastėjimo ir pan. Jie baiminasi, kad vaistai jiems gali netikti, kad dėl savo organizmo ypatumų ar gretutinių ligų juos sunkiai toleruos, kad gali priprasti prie vaistų arba kad turės apriboti tam tikras veiklas. Kitaip tariant, jie verčiau kenčia simptomus nei geria vaistus.

Retas kuris žino, kad egzistuoja ir nemedikamentiniai nemigos, nerimo ar depresijos gydymo būdai. Vienas tokių, kuris pasaulyje plačiai taikomas, bet Lietuvoje dar gana naujas ir mažai žinomas, – kranialinė elektrostimuliacija „Alpha-Stim®“ aparatu.

„Alpha-Stim®“ – kliniškai patvirtintas medicinos prietaisas, naudojamas galvos smegenų elektrostimuliacijai. Procedūros metu per ausų elektrodus į smegenis perduodama unikali ir patentuota ypatingos konfigūracijos mikrosrovė, kuri darniai subalansuoja delta, alfa, teta ir kitų smegenų bangų veiklą.

Moksliškai įrodyta, kad kiekvienas elektrocheminis neuronų impulsas smegenyse sukuria tam tikro dažnio elektrinį lauką. Skiriami keli smegenų bangų dažniai. Prietaisu „Alpha-Stim®“perduodama mikrosrovė skatina smegenyse 8-12 Hz dažnio alfa bangas, kurios susijusios su streso mažinimu, nusiraminimu, atsipalaidavimu, pozityvumu, darbingumu, ramybe bei gera savijauta.

Todėl po procedūros natūraliai pagerėja nuotaika, miego kokybė bei trukmė, mažėja nerimo, nemigos ir depresijos simptomai. Pacientus lydi ramybės, atsipalaidavimo jausmas, ramus ir sklandus mąstymas, padidėjęs protinis susikaupimas ir pagerėjusi savijauta.

Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti
Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti

Kaip vyksta procedūra

„Alpha-Stim®“ yra kompaktiškas ir lengvas medicininis prietaisas, kuris paprastai naudojamas privačiuose gydytojų kabinetuose, klinikose ar ligoninėse, reabilitacijos centruose, tačiau jis puikiai tinka ir savarankiškam gydymuisi namuose. Procedūra nesudėtinga, tad pacientas, pasikonsultavęs su gydytoju, gali ją atlikti pats, pagal savo dienos ritmą bei savijautą.

Procedūra trunka nuo 20 iki 60 min. Prieš procedūrą, jos metu ir po jos nėra jokių fizinių apribojimų. „Alpha-Stim®“ terapiją galima taikyti vieną, derinti ją su kitais gydymo būdais, taip pat ir kartu su medikamentiniu gydymu. Ji neturi sąveikos su vaistais pavojaus bei jokio reikšmingesnio šalutinio poveikio, nesukelia priklausomybės ir jos neįmanoma perdozuoti. Terapija gerai toleruojama ir neskausminga, o poveikis – greitas ir ilgai išliekantis.

Tačiau ji netaikoma pacientams, turintiems širdies stimuliatorių, sergantiems epilepsija, taip pat vaikams ir nėščiosioms. Taip pat gydymo metu ir kai kuriais atvejais kelios valandos po gydymo nerekomenduojama naudotis potencialiai pavojingomis transporto priemonėmis.

Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti
Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti

Ko tikėtis iš gydymo?

Nemiga paprastai sumažėja jau po pradinio gydymo, tačiau norint pasiekti didesnį efektą, gydymas gali užtrukti iki 4 savaičių. Procedūra gali būti atliekama ir atsibudus naktį.

Nerimo sumažėjimas paprastai pasireiškia jau procedūros metu. Dauguma žmonių jaučia vidinio nerimo sumažėjimą, laisvės ir atsipalaidavimo būseną. Po gydymo seanso, ši būklė paprastai išlieka apie 12–72 valandas.

Depresijos gydymas dažniausiai trunka ne mažiau kaip 3 savaites, procedūrą atliekant kasdien. Kai simptomai pagerėja, „Alpha-Stim®“ naudojamas 2–3 kartus per savaitę ar rečiau. To paprastai pakanka geriems rezultatams palaikyti.

Tyrimų metu stebėtiems pacientams (2500 pacientų), kuriems buvo taikomas šis gydymas, nemiga sumažėjo 94 proc., nerimas – 90 proc., depresija – 87 proc., nerimo ir depresijos derinys – 95 proc., skausmas – 93 proc.

Per kelis pastaruosius dešimtmečius buvo atlikta daugybė klinikinių tyrimų, įrodžiusių, kad kranialinė elektrostimuliacija „Alpha-Stim®“ aparatu – tai visiškai saugus, veiksmingas ir analogų neturintis gydymas. Jis plačiai taikomas JAV bei kitų šalių gydymo įstaigose, psichiatrijos ligoninėse, karo veteranų medicinos centruose, vėžio institutuose. Tūkstančiai žmonių yra išbandę Alpha-Stim® terapiją ir šį prietaisą naudoja savo namuose.

Įdomus faktas, kad „Alpha-Stim®“ terapiją taiko daugiau nei 100 karo medicinos centrų visame pasaulyje, dirbančių su Irako, Afganistano, Vietnamo karo veteranais. Yra atlikta daugybė tyrimų bei publikuota daug mokslinių straipsnių, pagrindžiančių „Alpha-Stim®“ terapijos veiksmingumą, padedant kariams bei karo veteranams sumažinti nerimo, nemigos ir potrauminio streso simptomus.

Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti
Gamintojo nuotr./Medicinos prietaisas „Alpha-Stim®“ nerimui ir depresijai gydyti

Gydo ir skausmą

Yra sukurtos dvi medicininio prietaiso versijos: „Alpha-Stim® AID“ ir „Alpha – Stim® M“. Pastarasis – „Alpha – Stim® M“ yra universalesnis prietaisas, nes be nemigos, nerimo ir depresijos, papildomai veikia ūmų skausmą ir taiko dvi terapijų rūšis – kranialinę elektrostimuliaciją (CES) bei elektroterapiją mikrosrovėmis (MET). Tuo tarpu „Alpha-Stim® AID“ yra paprastesnis ir gydo nemigą, nerimą bei depresiją kranialinės elektrostimuliacijos (CES) metodu. Abu šie prietaisai gali būti naudojami tiek gydymo įstaigose, tiek pacientų namuose.

Kranialinės elektrostimuliacijos terapiją su „Alpha-Stim®“ prietaisais jau taiko įvairios Lietuvos gydymo įstaigos Vilniuje, Kaune, Palangoje, Neringoje, Druskininkuose, Birštone, Abromiškėse, Marijampolėje, Panevėžyje, Šilalėje, Tauragėje ir kituose miestuose. Daugiau informacijos dėl prietaisų įsigijimo ar terapijos taikymo teiraukitės tel. +370 614 27 769, +370 5 246 0054, el. paštu info@meda.lt. Plačiau www.alpha-stim.lt.

Oficialus atstovas Lietuvoje: UAB „MEDA LT“, www.meda.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius