-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamų treniruočių gražiausiose Kauno vietose dalyvė: „Čia pasikrauni energijos“

Manote, kad sportas – brangus užsiėmimas? Penktus metus skaičiuojantis projektas „Judėk sveikai“ siūlo sportuoti nemokamai. Gražiausiose Kauno vietose vykstančios treniruotės pritraukia šimtus sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių kauniečių. „Čia pasikrauni energijos, geros nuotaikos, rūpesčiai nedingsta, bet kitaip į juos pradedi žiūrėti“, – teigia projekto dalyvė Giedrė.
„Judėk sveikai“ treniruotės
„Judėk sveikai“ treniruotės / Org.

Nemokamos treniruotės ir mankštos vyksta visais metų sezonais, įvairiomis savaitės dienomis, skirtingose Kauno miesto viešosiose erdvėse, tokiose kaip Dainų slėnis ar Santakos parkas. Per savaitę užsiėmimuose apsilanko apie 450 dalyvių. Treniruotėse, skirtose mamoms su vežimėliais, dalyvauja patys mažiausi, kelių mėnesių sulaukę kūdikiai, o senjorų užsiėmimuose mankštinasi net 80-90 metų sulaukę dalyviai.

Kauno miesto savivaldybės administracija/„Judėk sveikai“ treniruotės
Kauno miesto savivaldybės administracija/„Judėk sveikai“ treniruotės

„Judėk sveikai“ treniruotes veda 15 profesionalių trenerių, kurie ne tik padeda taisyklingai atlikti pratimus, bet ir garantuoja dalyviams puikią nuotaiką pozityvo ir energijos kupinose masinėse treniruotėse.

„Judėk sveikai“ mano gyvenime atsirado atsitiktinai. Dar šaltą 2015 m. vasarį draugė užsiminė apie vieną bėgimo klubą „Facebook“. Pakvietė į jį. Pradėjau bėgioti mokyklos stadione. Atšilus orams iškeičiau stadioną į Neries krantinės dviračių taką. Ėmiau ilginti atstumus. Neneigsiu, buvo labai sunku – stabdė karštis, patirties trūkumas, neturėjau tinkamų sportinių batelių. Tačiau nenuleidau rankų. Įsigijusi tinkamus bėgimui batelius, įsiliejau į didesnius bėgimų renginius, atsirado bendraminčių būrelis.

Štai vilniečiai bendraminčiai lanko sporto klubus, moka didelius pinigus – jiems miestas nepasiūlo tokių treniruočių. Ar pavydi? Sako, kad kaip jums, kauniečiams, smagu, kad galite sportuoti su profesionalais nemokamai.

Taip nepastebimai atėjo ruduo. Tuomet išgirdau žinią, kad Kauno sporto halėje vyksta nemokamos treniruotės – tuo metu jas vedė „My Hero“. Manieže dar lankiau ir bėgimo treniruotes su Inga Juodeškiene“, – kaip atrado nemokamas treniruotes, istoriją papasakojo 39-erių kaunietė G.Lukaševičienė.

Diena po dienos, savaitė po savaitės, mėnesis po mėnesio, taip ji ir įsitraukė į visą treniruočių virtuvę. Bendraminčių ratas taip išsiplėtė, kad Giedrė vos spėjo suktis. Po metų ji atrado ir „I RUN LT“ bei „Šešios trim“ treniruotes.

„Labai smagu, kad Kaunas kupinas sporto idėjų. Štai vilniečiai bendraminčiai lanko sporto klubus, moka didelius pinigus – jiems miestas nepasiūlo tokių treniruočių. Ar pavydi? Sako, kad kaip jums, kauniečiams, smagu, kad galite sportuoti su profesionalais nemokamai.

„Judėk sveikai“ treniruotes lanko ir vyresni, ir jaunesni. Ateina ir su vaikais. Jais užsiima kitas treneris. Po pastarojo užsiėmimo buvo surengtas vandens mūšis. Toks smagus pabaigos akcentas“, – patirtimi pasidalijo Giedrė.

Kauno maratone ji jau nubėgo savo pirmuosius 1,5 km, 5 km, 10 km ir 21 km. Tikisi, kad kitąmet įveiks ir 42 km trasą.

„Šiandien neįsivaizduoju savęs be sporto – pasikrauni energijos, geros nuotaikos, rūpesčiai nedingsta, bet kitaip į juos pradedi žiūrėti. Kaip sako, sveikame kūne – sveikas protas. Grįžti po treniruočių į namus toks pakylėtas“, – patikino projekto „Judėk sveikai“ dalyvė.

Org./„Judėk sveikai“ treniruotės
Org./„Judėk sveikai“ treniruotės

Treniruotės vyksta ne tik miesto centre

Šiemet Kauno miesto savivaldybės ir Kauno visuomenės sveikatos biuro organizuojamo projekto „Judėk sveikai“ vasaros užsiėmimų tvarkaraštyje yra numatytos jau tradicinėmis tapusios treniruotės: joga, boksas, zumba, raumenų stiprinimas, senjorų mankšta ir bėgimas. Tačiau yra ir tokių treniruočių, kurių iki šiol projekto istorijoje nėra buvę, pavyzdžiui – šiaurietiškas ėjimas. Treniruotės organizuojamos 40-čiai žmonių, tris kartus per savaitę ir vyksta pačiose gražiausiose Kauno vietose: Pažaislio šile, Santakos parke bei VDU botanikos sode.

Jei iki šiol didžioji dauguma treniruočių vyko miesto centre ir aplink jį, tai nuo šios vasaros treniruotes bus galima lankyti Panemunėje, Šilainiuose, Eiguliuose, Gričiupyje ir Žaliakalnyje.

Organizatorių nuotr./„Judėk sveikai“ projekto nemokamų treniruočių tvarkaraštis
Organizatorių nuotr./„Judėk sveikai“ projekto nemokamų treniruočių tvarkaraštis

Dažna priežastimi, kodėl suaugę ir šeimas sukūrę žmonės nebesportuoja, tampa vaikai, kurių tiesiog nėra kam palikti. Projekte „Judėk sveikai“ visomis savaitės dienomis yra numatyta treniruočių, kuriose tėveliai gali atvykti su mažyliais ir saugiai juos palikti su profesionaliu treneriu. Apie tai užsiminė ir Giedrė. Taip pat kiekvieną pirmadienį baigiamame rekonstruoti Kalniečių parke vyksta sportiniai užsiėmimai mamoms su vaikais vežimėliuose. Treniruotės skirtos tam, kad mama ir mažylis galėtų ne tik pabūti kartu, bet tuo pačiu ir mankštintųsi bei leistų laiką gryname ore.

Daugiau informacijos svetainėje http://judeksveikai.kaunas.lt

„Visą šaltąjį sezoną sporto salėje turėjome mankštas mamoms su mažyliais nešyklėse. Treniruotės buvo paklausios, mamytės atvykdavo ne tik pajudėti, bet ir pasikonsultuoti kitais vaikučio auginimo klausimais. Todėl matėme poreikį palikti treniruotes su vaikais ir vasaros metu“, – apie „Judėk sveikai“ treniruotes mamoms kalbėjo Kauno visuomenės sveikatos biuro vadovė Lina Balaišytė.

Siūlo išbandyti ir acro jogą

Projekto organizatoriai didelį dėmesį skiria ir Kauno senjorams. Jiems vasaros metu numatytos net 6 treniruotės per savaitę.

Visose treniruotėse treneriai stengiasi parodyti pratimus taip, kad aktyviai sportuojantys žmonės galėtų pajausti tinkamą tempą, o rečiau sportuojantieji – nepavargtų. Sau tinkantį užsiėmimą ras ir mėgstantieji netradicines sporto šakas. Nuo birželio 19 dienos Nemuno saloje startavo acro jogos treniruotės. Jos pritaikytos pradžiamoksliams, tad visi dalyviai susipažįsta su akrobatikos pagrindais, išmoksta pagrindinių acro jogos elementų ir taisyklių, o vasaros pabaigoje jau tikrai gebės atlikti primityviausius šios sporto šakos judesius.

Organizatoriai primena, jog šios treniruotės yra nemokamos visiems kauniečiams ir į jas registruotis niekur nereikia. Galbūt kai kam atrodo neįmanoma sportuoti beveik 100 žmonių minioje, tačiau bendruomeniškumo jausmas ir šalia esančio kolegos šypsena atperka visus minusus. Treniruotės kauniečius žavi tuo, jog atėjus į bet kurį užsiėmimą, galima pasijausti esant didžiulės, pozityvios žmonių grupės dalimi.

Org./„Judėk sveikai“ treniruotės
Org./„Judėk sveikai“ treniruotės

Šis projektas dar 2013 metais buvo inicijuotas visuomenininkų, o vėliau perimtas kuruoti Kauno miesto savivaldybės drauge su Kauno visuomenės sveikatos biuru.

Daugiau informacijos apie didžiausią sporto bendruomenę Kaune „Judėk sveikai“ galima rasti svetainėje http://judeksveikai.kaunas.lt/.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius