Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 06

Ginekologė perspėja: jei per naktį keliatės šlapintis kelis kartus – problema gali būti čia pat

Šlapimo nelaikymas – tai problema, apie kurią gėdijamasi kalbėti garsiai. O ir mitų, susijusių su šlapinimosi dažnumu ar laiku – gausu. Ką turėtumėte žinoti, jeigu susiduriate su šlapimo nelaikymu? Pirmiausia, kad pagalbos tikrai yra. „Pirmas dalykas, ką turi padaryti pacientė – nebijoti ateiti pasikonsultuoti“, – sako gydytoja ginekologė Geda Holcmann.
Šlapimo nelaikymas
Šlapimo nelaikymas / Shutterstock nuotr.

Kaip pasakoja 15min skaitytoja Rasa, problemos dėl šlapimo nelaikymo prasidėjo pagimdžius. „Gimdžiau natūraliais takais, kas, pasak kai kurių gydytojų, padidina riziką vėliau turėti bėdų dėl šlapimo nelaikymo. Iš pradžių problemos nemačiau – atrodė, kad viskas susitvarkys laikui bėgant. Bet, kai po metų, niekas nesikeitė, nusprendžiau ieškoti pagalbos. Ir pradėjau nuo ginekologės, ji ir įvardino, kas čia vyksta, ir pasiūlė išbandyti tam tikrus gydymo būdus“, – pasakojo Rasa.

Pasak jos, tuo metu ji apsišlapindavo (negausiai, tačiau taip, jog turėdavo pakeisti apatinius) dėl įvairių priežasčių: nusičiaudėjusi, sunkiau ką nors keldama, o tai, auginant metinuką vaiką, buvo neišvengiama. „Tuo metu rankinėje greta vaikui skirtų atsarginių rūbelių ir sauskelnių visada nešdavausi ir atsargines kelnaites sau...“ – prisiminė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius