Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, padėsiantys užmigti greičiau

Miego svarba tiek fizinei, tiek psichologinei sveikatai jau seniai įrodyta. Visavertis poilsis ne tik suteikia energijos visai dienai, bet ir leidžia džiaugtis geresne nuotaika. Vis dėlto ganėtinai nemažai daliai žmonių nesiseka greitai užmigti. To priežasčių, kaip teigia čiužinių, baldų gamintojų „Magrės baldai“ komanda, gali būti įvairių: pernelyg sunkus fizinis ar protinis darbas, nusidėvėję ir tinkamos atramos kūnui nesuteikiantys čiužiniai, neišvėdintas patalpos oras ir dar daugiau. Tačiau ar įmanoma kaip nors suvaldyti šiuos faktorius ir pagaliau nebesijaudinti dėl to, kaip užmigti greičiau?
Patarimai, padėsiantys užmigti greičiau
Patarimai, padėsiantys užmigti greičiau / Partnerio nuotr.

Sumažinkite patalpos temperatūrą

Mūsų organizmas – sudėtinga sistema, kurioje nuolat vyksta daugybė procesų. Artėjant miego metui, kūno temperatūra šiek tiek nukrenta, todėl jie sulėtėja. Jei patalpoje, kurioje ilsitės, yra pernelyg šilta, pasiruošti miegui tampa kur kas sudėtingiau. Todėl neturėtumėte stebėtis, kodėl nepavyksta taip greitai užmigti. Tiesa, tokią problemą išspręsti nėra sudėtinga – tiesiog gerai išvėdinkite kambarį. Jame temperatūra turėtų būti maždaug 15–23 oC.

Individualūs poreikiai labai skirtingi, todėl intervalas pakankamai platus. Jei norite paspartinti kūno temperatūros pokyčius, rekomenduojama nusimaudyti šiltame duše arba vonioje. Taip greičiau atvėstama, o smegenims išsiunčiamas signalas, kad jau atėjo metas miegui.

Pasirinkite patogų čiužinį

Tuo, kad čiužiniai yra vieni iš svarbiausių saldaus miego komponentų, tikriausiai niekas neabejoja. Kai šios priemonės parinktos netinkamai arba tiesiog yra nusidėvėjusios, nesiseka atrasti patogios gulėjimo pozos. Taip galima vartytis ir visą naktį. Tokiais atvejais verta apsvarstyti, ar neatėjo metas naujam čiužiniui. Prieš jį įsigyjant rekomenduojama itin atidžiai įvertinti savo miego įpročius.

Mėgstantiems gulėti ant nugaros dažniausiai reikia tvirtesnės atramos, todėl patariama rinktis kietesnius čiužinius, pavyzdžiui, spyruoklinius. Jie labai praverčia ir sveriantiems daugiau. Jei esate įpratę miegoti ant šono ir norite jaustis tarsi ant debesies, patariama apsvarstyti gaminius iš poliuretano ir viskoelastinės medžiagos. Pastaroji itin gerai prisitaiko prie kūno linkių ir padeda išlaikyti taisyklingą stuburo padėtį. Be to, tiek vieni, tiek kiti čiužiniai yra papildyti natūraliu sojų aliejumi, kuris suteikia gaminiams ilgaamžiškumo ir neleidžia veistis dulkių erkutėms.

Nepamirškite miego rutinos

Kiekvienas organizmas turi savitą reguliavimo sistemą, kuri vadinama cirkadiniu ritmu. Tam, kad šis vidinis kūno laikrodukas veiktų kuo tiksliau, svarbu palaikyti miego rutiną. Dienos metu tai padeda išlikti budriems, o naktį – visapusiškai pailsėti. Taigi gulantis ir keliantis vienodu laiku užmiegama kur kas greičiau. Kai kuriems tokia užduotis atrodo labai sudėtinga, tačiau pasistengti tikrai yra dėl ko – ypač, kai rezultatai pajuntami ganėtinai greitai.

Užtamsinkite patalpą

Didelę įtaką miegui turi ir iš lauko sklindanti šviesa, kuri suaktyvina organizme vykstančius procesus. Taigi, norint pasirūpinti visavertiškam poilsiui pritaikyta vieta, svarbūs ne tik čiužiniai, bet ir tinkamai užtamsintas kambarys. Taip ankstų rytą pro langą besiskverbiantys saulės spinduliai netrikdys jūsų miego. Be viso to, moksliniais tyrimais įrodyta, kad tamsa skatina melatonino, miego hormono, gamybą.

Pamirškite laikrodį

Naktį kas kiek laiko pabunda nemaža dalis žmonių. Tai nėra problema, jei po to greitai užmiegama. Visgi tuo pasigirti gali ne visi. Tuomet dažniausiai pradedama žiūrėti į laikrodį, kas tik dar labiau išblaško. Siekiant išvengti papildomų dirgiklių, patariama atsikratyti tokio įpročio. Kaip tai padaryti lengviau? Tiesiog nelaikykite laikrodžio miegamajame, o telefoną padėkite kuo toliau nuo savęs.

Jau kurį laiką nepavyksta greitai užmigti? Pasinaudokite šiais paprastais, tačiau dažnai veiksmingais patarimais. Tegul jūsų poilsis tampa kaip niekada saldus. „Magrės baldų“ čiužiniai – priemonės, kurios gali padėti tuo pasirūpinti dar paprasčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius