Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pildome amerikietiškų produktų atsargas ir repetuojame virtualią Orijaus ir Vytaro vakarienę

Jau sausio 27-ąją 19 val. pakviesime jus prisijungti prie virtualios kulinarinės kelionės į gatvės maisto sostinę – Ameriką!
V.Radzevičiaus ir O.Gasanovo amerikietiška vakarienė
V.Radzevičius ir O.Gasanovas kviečia į virtualią kulinarinę kelionę drauge / Projekto partnerio nuotr.

Ko prireiks, kad lydėdami virtualios vakarienės gidus – kulinarinių knygų autorių, tikrą maisto mylėtoją – Vytarą Radzevičių ir nenuilstantų keliautoją, gatvės maisto gerbėją – Orijų Gasanovą – galėtumėte gaminti kartu?

Žinoma, maisto produktų šturmo!

Itin platų mėsos ir visų ingredientų, reikalingų mėsainiams, sumuštiniams, kepsniams ar kitiems jūsų mėgstamiems patiekalams, rasite didžiosiose „Maxima“ parduotuvėse, ANT GROTELIŲ NAMUOSE stenduose – viskas vienoje vietoje, greitai ir patogiai.

Nors už lango – tikra žiema, grilio ir kulinarinių eksperimentų sezonas nesibaigia, jis keliasi į jūsų namų virtuves!

Vytaras žada atstovauti pietinės Amerikos BBQ kultūrą ir tikina gaminsiąs tikrą pietietišką mėsainį su daug sūrio ir nuo kaulo slystančia šonkauliukų mėsa.

Tuo metu Orijus, atstovausiantis šiaurinę žemyno dalį, kvies pasigaminti spalvingojo Niujorko populiariausią, bet lietuvio emigranto išrastą sumuštinį „Reuben“.

Kulinarinės kelionės įaugę į mūsų visų  kraują, o kad jos būtų gurmaniškos ir sėkmingos, ko nepamiršti, primins „Gardėsio“ duonos produktų vystymo vadovas Tadas Aleknavičius ir „Biovela Group“ rinkodaros direktorius Povilas Vinžanovas.

Mėsainiui – švelni, kiek salstelėjusi bandelė

„Grilio entuziastai mėsainiams rekomenduoja turtingo skonio, drėgnas „brioche“ bandeles, kurių sudėtyje tokie ingredientai kaip pienas, kiaušiniai, sviestas, todėl jų tekstūra švelni, o skonis – lengvai salstelėjęs. Būtent todėl ši bandelė dera tiek su saldžiais, tiek su sūriais mėsainio ingredientais“, – pasakoja „Gardėsio“ duonos produktų vystymo vadovas Tadas Aleknavičius.

Konstruojant mėsainį „brioche“ išlieka pakankamai tvirta, kad sulaikytų didelį kiekį ingredientų. Tuo pat metu ji yra pakankamai subtili, minkšta ir lengva. Be to, geras mėsainis išskiria nemažą kiekį drėgmės, o „brioche“ bandelė suveikia kaip kempinė, kuri šias sultis sugeria.

Bene didžiausias šios bandelės privalumas, pašnekovo tikinimu, tai, kad ir kaip keistųsi mėsos paplotėlio ar įdaro skoniai, bandelė išliks, kokia buvusi. Skrudinama ji taps tvirtesnė ir geriau sulaikys skysčius, t. y. padažą bei per daug nesušlaps.

„Kokybiška bandelė mėsainiui suteiks formą, kad šis nesubyrėtų, bet tuo pat metu bus pakankami minkšta ir lengvai salstelėjusi. Mes suteikiame galimybę pasirinkti nuo minkštos ir sviestinės brioche iki tvirtos, su sezamo sėklomis“, – atrasti sau tinkamiausią bandelę mėsainiui kviečia „Gardėsio“ atstovas.

Sumuštiniui – traški ruginė duona

„Sočiam sumuštiniui rekomenduočiau rinktis ruginę „Jorės“ duoną, kuri, nors ir yra tankesnė ir sunkesnė, tuo pat metu suteikia daugiau sotumo.

Šiuo atveju tinkami duonos gaminiai, papildyti sėklomis, pavyzdžiui, saulėgrąžomis, kurios praturtina sumuštinį, suteikdamos papildomą kiekį baltymų, svarbiausių riebalų rūgščių, vitaminų bei mineralų“, – sako T.Aleknavičius.

Renkantis duoną, jo tikinimu, verta atkreipti dėmesį ir į būsimo sumuštinio įdarą, pavyzdžiui, jeigu jame bus sultinga, gardžiai iškepusi mėsa ir sūris, geriau naudoti tvirtesnę traškią duoną.

Taip pat nusiteikite, kad skrudinimas duoną šiek tiek išdžiovins, bet jai tai išeis tik į sveikatą, nes taip duona neprisigers per daug kitų ingredientų skysčio.

Ne tik sveika, bet ir taupo laiką

Amerikietiškoje „Reuben“ sumuštinio variacijoje naudojama aštuonias valandas žemoje temperatūroje lėtai virta „Biovela“ jautiena, kurią pakanka 30 minučių pašildyti orkaitėje.

Taip sutaupoma laiko, o mėsa tampa trapi, minkšta, sultinga, puikiai tinka sumuštiniui bei įvairiausiems kitiems patiekalams.

Pagrindinis skanaus mėsainio akcentas, „Biovela Group“ rinkodaros direktoriaus Povilo Vinžanovo teigimu, –sultinga jautiena. „Biovela“ jautienos maltinuką lengvai ir greitai paruoš kiekvienas.

Visa jo paslaptis – kokybiškoje žaliavoje ir teisingame kepime – (3,5 min. kepti kiekvieną mėsos pusę, nepamirštant pagardinti druska ir pipirais).

„Vytaras savo recepte mėsainį patobulino – jis tapo ypatingai mėsiškas, kaip ir Amerikoje mėgstami dideli, sotūs, su daug ingredientų ir padažų mėsainiai. Prie jautienos maltinuko puikiai tiko labai minkšta lėtai virtų „Biovela“ šonkaulių mėsa. Mėsainį galima pagardinti ir kiaulienos šonine, kuri patiekalui suteikia sūrumo bei traškumo“, – amerikietiškos vakarienės idėjomis dalinosi „Biovela Group“ rinkodaros direktorius.

Jautiena pasižymi išraiškingu skoniu, todėl yra itin tinka mėsainiams ir sumuštiniams gaminti. Ji žmogaus organizmą praturtinta baltymais ir yra lengvai virškinama.

Rinkdamiesi jautienos kepsnį, atkreipkite dėmesį į mėsos marmuringumą, jis suteiks išraiškingesnes skonines savybes.

Jautienos patrauklumas – išraiškingame skonyje ir plačiame jos panaudojime

„Jautienos produktus patariame rinktis pagal pateikalą, kurį planuojate gamintis. Burgeriams puikiai tinka smulkinta jautiena, kurią ruošdami, užtruksite tik kelias minutes.

„Biovela“ „Slow cooked“ liniją galite naudoti tiek burgeriams, tiek sumuštiniams ar picoms, tiek ir kitoms patiekalų improvizacijoms.

Brandintą jautieną vartotojai ją renkasi dėl išraiškingo skonio – iš jos kepami kepsniai, tačiau naudojama ir mėsainiuose bei sumuštiniuose.

Taip pat klientams siūlome šaldytus jautienos maltinius, kurių kokybė išlaikoma naudojant modernias šaldymo technologijas“, – pasakojo P.Vinžanovas.

Kadangi „Biovela“ žaliavos pasirinkimas itin platus, vartotojai gali rinktis mėsą pagal savo skonį: mėgstantys liesiau – gali rinktis nugarinę, mėgstantys riebiau – antrekotą. Na, o sultingos mėsos mėgėjams patiks lėtai virti „Slow cooked“ gaminiai.

Ieškokite ingredientų kulinarinėms kelionėms, įkvėptų skirtingų pasaulio virtuvių, ir gaminkite!

„Fazer“ nuotr,/Mėsainis amerikietišku stiliumi
„Fazer“ nuotr,/Mėsainis amerikietišku stiliumi

Mėsainis su jautienos paplotėliu ir šonkaulių mėsa

2 mėsainiams reikės:

  • 2 vnt. „Biovela“ šviežios jautienos maltinio mėsainiams ruošti
  • 2 vnt. „Gardėsio“ mėsainių bandelių „Street Food“
  • 150 g „Biovela“ lėtai virtų kiaulienos šonkaulių mėsos
  • 80 g raudongūžio kopūsto
  • 1 šaukšto „Kėdainių konservų“ česnakinio padažo
  • 1-2 šaukštelių „Kėdainių konservų“ aštrių garstyčių
  • 2 šaukštų „Kėdainių konservų“ originaliojo kečupo
  • 2 riekelių čederio sūrio
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Druskos

Pupelių garnyras

  • Skardinės „Bonduelle” raudononųjų pupelių „Čili“ padaže
  • 50 g „Biovela” šaltai rūkytos šoninės
  • Pusės raudonosios paprikos
  • 2 skiltelių česnako
  • ½ svogūno
  • 1 šaukšto šalto spaudimo, ypač tyro alyvuogių aliejaus „Monini Classico“
„Fazer“ nuotr./Sumuštinis „Reuben“ stiliumi
„Fazer“ nuotr./Sumuštinis „Reuben“ stiliumi

„Reuben“ įkvėptas sumuštinis

2 mažiems sumuštiniams reikės:

  • 4 riekelių juodos duonos „Jorė“, pagardintos saulėgrąžomis
  • 150 g „Biovela“ lėtai virtos plėšomos jautienos
  • Dviejų šaukštų raugintų kopūstų
  • 2 riekelių puskiečio sūrio (galite dėti ir daugiau)
  • Kupino šaukšto „Kėdainių konservų“ lietuviško originalaus majonezo
  • Kupino šaukšto „Kėdainių konservų“ originaliojo kečupo
  • ¼ nedidelio dydžio svogūno
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius