Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Receptas nuo slogos ir nosies užgulimo – tik porą minučių trunkantis savimasažas

Šaltuoju metų laiku daugelį kamuoja peršalimas, skaudanti gerklė, varvanti nosis. Veido mankštos ir savimasažų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė apsirgusi griebiasi ne vaistų, o kitų metodų savijautai pagerinti. Kaip pati sako, tereikia vos keleto minučių, kelių kartų per dieną ir atlikę itin paprastą veido savimasažą galite palengvinti sau kvėpavimą, išvengti tokių slogos padarinių kaip skaudanti galva ar net sinusitas.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Stop kadras

„Vaidinu tai savimasažu nuo nosies užgulimo ir slogos – šie paprasti pratimai padeda atlaisvinti kvėpavimo takus. Pati šiuo metu esu apsirgusi ir darau tai kasdien po keletą kartų – tikrai veiksminga, – tvirtina V.Baltramiejūnienė.

– Tradicinė kinų medicina davė mums akupresūrą, arba taškų stimuliaciją pirštais, kuri padeda atsikratyti tam tikrų ligų ar praeiti joms sklandžiai, be jokių komplikacijų. Rinitas, paprastoji sloga – taip pat ne išimtis.“

Prieš pradėdami šį savimasažą, švariai nusiplaukite rankas. Ši procedūra atliekama dviem pirštais maigant tam tikrus taškus. Kaip taisyklingai ją atlikti, galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše.

VIDEO: Viktorija Baltramiejūnienė parodė, kaip atlikti nuo slogos gelbstintį savimasažą

Pirmas žingsnis. Įspauskite pirštus į šnervių šonus iš abiejų pusių – kaip matote vaizdo įraše, tik ne taip smarkiai, kad imtų skaudėti. Ir pasukiokite – 15 kartų palei laikrodžio rodyklę ir 15 kartų prieš ją.

Antras žingsnis. Po pirmo pratimo pirštai keliauja ant nosies – turite surasti nosies kauliuką ir ties tomis vietomis, kuriose jis baigiasi, įspausti pirštus ir vėl 15 kartų sukti palei laikrodžio rodyklę, paskui – 15 kartų prieš ją.

Trečias žingsnis. Trečiasis taškas yra zona tarp antakių. Viduriniu pirštu įspauskite tą tašką ir sukite 15 kartų palei ir 15 kartų prieš laikrodžio rodyklę.

Ketvirtas žingsnis. Dar du taškai, kuriuos teks išjudinti, yra esantys antakių pradžioje. Įspauskite juos pirštais ir vėl, kaip ir prieš tai, po 15 kartų sukite palei ir prieš laikrodžio rodyklę. Pasak V.Baltramiejūnienės, masažuojant visus šiuos taškus pašaliname nosies paburkimą, atlaisviname, tampa lengviau kvėpuoti.

Penktas žingsnis. O dabar ties vyzdžių viduriu nuleiskite pirštus po akimis ant taškų, esančių ties akiduobės kaulu, įspauskite pirštus ir po 15 kartų pasukiokite palei ir prieš laikrodžio rodyklę.

Šeštas žingsnis. Paskutiniai taškai, kuriuos teks pamasažuoti, yra pakaušyje. Suraskite dvi vadinamąsias kaukolės pagrindo ataugas šonuose, ant jų uždėkite pirštus ir dar kartą kantriai ir neskubėdami pasukite 15 kartų palei laikrodžio rodyklę ir 15 prieš ją.

Pasak veido mankštos ir savimasažų specialistės, geriausia ir efektyviausia būtų, jei netingėtumėte šią trumpą procedūrą pakartoti du tris kartus iš eilės, tarp jų padarydami 10–15 minučių pertrauką. Išvis per dieną galima atlikti tris tokias sesijas ir daryti tiek dienų, kol pasijusite gerai. „Šio savimasažo principas – kuo dažniau, tuo geriau“, – teigia V.Baltramiejūnienė.

Jei šiuo metu karščiuojate ir temperatūra siekia daugiau kaip 38 laipsnius, šio savimasažo išvis nedarykite.

Paklausta, ar šis savimasažas tinkamas visiems, pašnekovė sakė: „Jei sloguojate ir nuo slogos jūsų šnervės yra paraudusios, skauda, kai liečiate, praleiskite pirmuosius taškus (pirmą žingsnį), visa kita darykite eiliškumo tvarka. O jei šiuo metu karščiuojate ir temperatūra siekia daugiau kaip 38 laipsnius, šio savimasažo išvis nedarykite.“

Pasak V.Baltramiejūnienės, šis savimasažas tinka ne tik suaugusiesiems, bet ir mažiems vaikams bei nėščioms moterims – jei dėl ko nors nerimaujate, veido mankštos ir savimasažų specialistė rekomenduoja pasikonsultuoti su gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius