Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universali reabilitacijos ir sportavimo priemonė, kurią rekomenduoja kineziterapeutai – REDCORD

Tiems, kurie dar nėra išbandę REDCORD ar apie šią treniruotę girdi pirmą, įdomu sužinoti, kuo ji skiriasi nuo įprastų TRX treniruočių, kokioms žmonėms grupėms ji tinka ir kokių rezultatų galime pasiekti. Apie REDCORD treniruotes kalbamės su „Kardiolitos” klinikų kineziterapeute Svetlana Zaikova.
Mergina treniruotėje klausosi muzikos
Mergina treniruotėje / Vida Press nuotr.

– REDCORD – kuo ši treniruotė skiriasi nuo TRX treniruočių (pagal trukmę, intensyvumą, treniruojamus raumenis ir t.t.)?

Kineziterapeutė Svetlana Zaikova / Kardiolitos nuotr.
Kineziterapeutė Svetlana Zaikova / Kardiolitos nuotr.

– Pirmiausia norėčiau pabrėžti, kad REDCORD yra universali reabilitacijos ir sportavimo priemonė, kuri tinka pradedančiajam ir pažengusiam vartotojui.

Lengva ir saugu naudoti, yra daug siūlomų pratimų ir metodikų, pvz., mobilizacijos, tempimo, atpalaidavimo ir stiprinimo.

Kuo skiriasi TRX nuo REDCORD? Iš esmės tai yra kaip broliai dvyniai, tik REDCORD pritaikymas yra platesnis ir universalesnis.

TRX dabar yra „ant bangos“, ją mėgsta sporto klubai. REDCORD pasiūlė PROFESSIONAL įrangą, kurią mes naudojame „Kardiolitos“ klinikose.

Į PROFESIONAL REDCORD įrangą įeina 3 porinės virvės su galimybe pakabinti visą žmogų, atlikti kaklo ir stuburo tempimo pratimus. Ją naudoja medicinos centrai ir aukšto lygio sportininkai.

Naudojant laisvo kybojimo įrangą galima ištreniruoti visus kūno raumenis: viršutinę, apatinę kūno dalį, nugaros ir pilvo raumenis. Intensyvumą galima palaipsniui didinti ir sunkinti pratimus, be abejo, reikia skirti dėmesio teisingai atlikimo technikai, nes kitaip pratimas praranda savo tikslą, ir neskubėti sunkinti.

Naudojant laisvo kybojimo įrangą galima ištreniruoti visus kūno raumenis: viršutinę, apatinę kūno dalį, nugaros ir pilvo raumenis.

Treniruotė, dirbant su REDCORD, gali trūkti nuo 15 minučių iki 2 valandų, priklausomai nuo to, koks yra užsiėmimo tikslas ir kokiu intensyvumu bus dirbama. Vienas iš pagrindinių privalumų REDCORD yra tai, kad per trumpa laiką – galima įtraukti daug raumenų grupių ir pasiekti maksimalių rezultatų.

Antras privalumas, kad REDCORD galima naudoti kaip diagnostikos priemonę – atrasti „silpnąsias“ vietas ir jas sustiprinti.

– Kokiais atvejais (kokiems sutrikimams esant) REDCORD yra tinkamesnė nei TRX?

– Pradedant fizinį aktyvumą po sunkių traumų, operacijų, ar ilgo nejudėjimo, be abejonės, lyderis yra REDCORD, nes galima įrangą naudoti kaip palengvinančią priemonę, tais atvejais, kai raumenys yra silpni ir žmogus pilnai negali pats atlikti tam tikro judesio.

Dar REDCORD vadinama „trečiąja ranka“ – tai reiškia, kad kineziterapeutui dirbant REDCORD padeda atlikti darbą, pvz., kineziterapeutui nereikia pačiam laikyti pakėlus sportuojančio žmogaus kojos.

– Ar REDCORD tinka visiems?

– Taip, REDCORD tinka visiems – ir vaikams, ir suaugusiesiems, ir vyresnio amžiaus žmonėms, ir netgi nėščiosioms, nes visi atliekami pratimai parenkami individualiai ir atliekami su specialisto priežiūra.

– Kodėl rekomenduotumėte REDCORD treniruotes?

– Visiems rekomenduočiau būti fiziškai aktyviems, ir nesvarbu, ar sportuojate daug metų, ar tik pradedate – specialisto priežiūra visada reikalinga. Pirmiausia dėl atlikimo technikos, nes stebint iš šono galima koreguoti ir pastebėti „silpnąsias“ vietas ir iškarto jas koreguoti.

REDCORD tinka visiems – ir vaikams, ir suaugusiesiems, ir vyresnio amžiaus žmonėms, ir netgi nėščiosioms.

Antras pastebėjimas, kai žmogus daug metu sportuoja, tų pačių pratimų atlikimas tampa monotonija, ir pamirštama technika, o su REDCORD visada galima sunkinti ir išnaudoti pratimų įvairovę.

Iš savo praktikos pastebiu, kad šiuolaikiniam žmogui trūksta mokėjimo atsipalaiduoti ir paprasčiausio lankstumo, judesio laisvės. Dirbant sėdimą darbą žmogui trūksta judėjimo, ir netgi išbėgant į Vingio parką 3-is kartus per savaitę daug kas pamiršta padaryti tempimo pratimus arba daro juos neteisingai – per skausmą. Dėl to atsiranda traumos, diskomfortas ar lėtinis skausmas.

– Kokių trumpalaikių/ilgalaikių rezultatų galima pasiekti, pastoviai lankant REDCORD treniruotes?

– Lankant REDCORD treniruotes galima išlavinti raumenų jėgą ir ištvermę, padidinti judėjimo amplitudę, atsikratyti skausmo ir diskomforto, stabilizuoti nugaros ir pilvo raumenis, pagerinti judesių koordinaciją ir išmokti atsipalaiduoti.

– Kam rekomenduotumėte REDCORD treniruotes?

– REDCORD treniruotes rekomenduoju visiems, ypač sportininkams, keliantiems sau iššūkius, kuriems nusibodo treniruoklių salė arba kurie nori išbandyti ką nors naujo. Pratimai su REDCORD įranga yra saugūs, ir su specialisto priežiūra rezultatą pastebėsite jau po pirmo užsiėmimo.

Norite užduoti jums rūpimą klausimą kineziterapeutui? O gal galite pasiūlyti įdomią ir visiems aktualią temą? Rašykite mums – issukis@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius