Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudenį smarkiai padaugėjo ieškančių emocinės pagalbos

Po vasaros atokvėpio rudenį daugiau žmonių ėmė rūpintis ne tik fizine, bet ir emocine sveikata. Pirmąjį rudens mėnesį besikreipiančių emocinės pagalbos buvo 53 proc. daugiau nei tuo pat metu pernai, rašoma manodaktaras.lt pranešime žiniasklaidai.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

Tai rodo sveikatos paslaugų platformos manodaktaras.lt duomenys. Daugiausiai žmonės kreipėsi dėl nerimo, depresijos, priklausomybių, konsultavosi kitais emocinės sveikatos klausimais.

Vienas kitą sekę traumuojantys įvykiai

Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) prezidentė Aina Adomaitytė teigia, kad galimai tai nulėmė dviejų metų trukmės karantino ir nesaugumas dėl Ukrainoje vykstančio karo.

„Tai vienas kitą sekę traumuojantys įvykiai, kurie mažino atsparumą, emocinį saugumą. Tad natūralu, kad žmonės pradėjo jausti daugiau blogėjančios psichinės sveikatos simptomų. Šis sudėtingas laikotarpis daugeliui leido suvokti, kad žmonės – ne tik fiziškai, bet ir emociškai paveikiami“, – teigia A.Adomaitytė.

Ji teigė tikinti, kad kartu su augančiu psichinės sveikatos priežiūros poreikiu mažėja ir baimė kreiptis pagalbos dėl savo psichinės sveikatos.

Rudenį – daugiau iššūkių

Nerimo, nuotaikos sutrikimų ir priklausomybės atvejuose besispecializuojanti psichologė Neringa Martišienė sako, jog ruduo, tai tas metas, kai pailsėję sugrįžtame prie darbų, studijų rutinos ar pradedame naujas veiklas, keliančias nemažai iššūkių.

„Mažėja atsipalaidavimo lygis, patiriame daugiau streso ir išbandymų, kurį kartais, savomis jėgomis įveikti sudėtinga. Tad psichologo pagalba gali būti naudinga įveikiant naujus iššūkius, įgyjant patyrimo tvarkytis su naujomis, sudėtingomis situacijomis. Sėkmingai įveikus naujus sunkumus, padidėja pasitikėjimas savo pajėgumu ir galimybėmis“, – komentuoja N.Martišienė, konsultacijas teikianti manodaktaras.lt platformoje.

Sveikatos paslaugų platformos manodaktaras.lt vadovas Gediminas Mackelis teigia, jog apie trečdalį visų emocinės pagalbos konsultacijų sudarė vaizdo konsultacijos.

„Matome, kad nuotolinės konsultacijos, kai žmogus su specialistu susijungia vaizdo būdu, yra ypač patogus tęstinėms konsultacijoms. Tokių žmonių dalis pastaruoju metu nuosekliai auga, o tokį būdą žmonės renkasi ir dėl patogumo, ir dėl laiko taupymo“ , – sakė G.Mackelis.

manodaktaras.lt platformoje šiuo metu paslaugas teikia daugiau kaip 100 psichologų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius