Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergamumas gripu sparčiai auga

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje didėja, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS (ULAC) centras.
Serganti šeima.
Serganti šeima. / Fotolia nuotr.

Keturiasdešimtąją šių metų savaitę (spalio 3-9 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 59,2 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 51,1 atv./10 tūkst. gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 40-ąją savaitę registruotas Marijampolės administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Vilniaus administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 40-osios savaitės duomenimis, sergamumas gripu ir ŪVKTI išliko panašus, nežymiai padidėjo Alytaus, Klaipėdos, Marijampolės, Telšių, Utenos administracinėse teritorijose ir nežymiai sumažėjo Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Vilniaus administracinėse teritorijose.

Nuo 2015 m. 40-osios savaitės pradėti rinkti duomenys apie dėl gripo hospitalizuotus asmenis 2016-2017 m. gripo sezonui.

40-ąją metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 6 asmenys. Iš jų – 3 vaikai iki 2 metų amžiaus, 3 asmenys iki 17 metų. Vienas iš hospitalizuotų asmenų paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių.

Daugiausiai hospitalizuotų asmenų buvo Tauragės apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius