Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sergamumas gripu vėl išaugo beveik visoje Lietuvoje

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje auga trečią savaitę iš eilės. Bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 12-ąją metų savaitę siekė 82,4 atv. /10 tūkst. gyventojų. 11-ąją metų savaitę šis rodiklis buvo 74,6 atv./10 tūkst. gyventojų.
Sloga
Sloga / Fotolia nuotr.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 12-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Palyginus pastarosios savaitės sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklį su 11-osios metų savaitės duomenimis, registruotas didesnis sergamumas gripu ir ŪVKTI visose šalies administracinėse teritorijose, išskyrus Marijampolės administracinę teritoriją.

Į gydymo įstaigas dėl gripo kreipėsi 325 pacientai (11-ąją savaitę – 366), hospitalizuoti 162 asmenys (11-ąją savaitę – 130), iš kurių –122 asmenys iki 18 m. (11-ąją savaitę – 90).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius