-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skirtingos spalvos“ skleidžia žinią apie Dauno sindromą: nėra ko bijoti

Dauno sindromas – tokią diagnozę savo naujagimei Ivai prieš trejus metus išgirdo jos mama Sanna. Lietuvoje pasirinkusi gyventi švedė socialinei iniciatyvai „Skirtingos spalvos” atvirai papasakojo apie iššūkius, su kuriais susiduria tėvai, auginantys šį sutrikimą turinčius vaikus.
Sanna su dukrele Iva „Skirtingų spalvų“ laidoje
Sanna su dukrele Iva „Skirtingų spalvų“ laidoje / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Dauno sindromas

Antrojoje „Skirtingų spalvų“ laidoje vienas šios iniciatyvos įkūrėjų Dalius Stankevičius kalbino LCC tarptautinio universiteto dėstytoją bei aktyvią tinklaraštininkę Sanną Karosas, kuri augina Dauno sindromu sergančią mergaitę Ivą.

Kad Ivai – Dauno sindromas, tėvai sužinojo tik jai gimus, tačiau Sanna dėl to tik džiaugiasi: „Esu dėkinga, kad nežinojau, nes nėštumas buvo labai gražus, daug kur keliavom. O jeigu būčiau tada žinojusi, tai tas Dauno sindromas būtų užėmęs beveik visą eterį, o tai yra tik viena iš Ivos savybių. Be to, ji yra labai graži ir miela mergytė.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Nauja socialinė iniciatyva „Skirtingos spalvos“: sieks pokyčių sergančių žmonių gyvenimuose

Ivos mama teigia, kad auginant Dauno sindromą turintį vaiką, reikalinga speciali terapija. Kuo daugiau susitikimų, tuo geresnis rezultatas, ir vaikas visko išmoksta daug greičiau. Terapijos duoda naudos ne tik vaikui, bet ir tėvams, kurie matydami, kaip su vaiku žaidžia terapeutas, vėliau tą patį gali pritaikyti ir namie.

Deja, bet ne visi saulytes auginantys tėvai gali sau leisti daugkartinius terapijos seansus, o valstybė nesuteikia pakankamo finansavimo geriems rezultatams pasiekti.

Laidą pamatyti galite ČIA.

Iniciatyva „Skirtingos spalvos” kviečia Dauno sindromu sergančių vaikų šeimas paremti ir finansiškai: bendradarbiaujant su Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacija, pradedama kampanija „Juk aš, kaip ir tu, noriu kalbėti“, kurios metu paaukoti pinigai bus skiriami sergančių vaikų vizitams pas logopedą, rašoma pranešime. Paaukoti galite „GoFundMe“ platformoje, į paieškos laukelį įvedę „Skirtingos spalvos“.

Sanna kuruoja feisbuko puslapį „Pozityviai apie Dauno sindromą“, kurio tikslas – pagerinti neįgalių žmonių socialinį įsitraukimą į visuomenę Lietuvoje. Taip pat dalyvauja švietėjiškoje veikloje ir siekia supažindinti visuomenę su šia liga bei parodyti, kad nėra ko bijoti: „Nenoriu tik sėdėti auditorijoje ir ploti, aš irgi noriu dalyvauti kartu ir daryti pokytį visuomenėje, kad būtų gerai visiems.“

Laidos pabaigoje Ivai gimtadienio proga buvo padovanoti marškinėliai su specialiai šiai istorijai sukurta iliustracija. Tokius pat galite įsigyti ir jūs ir taip paremti „Skirtingų spalvų“ iniciatyvą, kuri gautas lėšas skirs įvairių problemų, susijusių su ligomis, sprendimui. Tai galite padaryti užsukę į „Skirtingos spalvos“ feisbuko puslapį.

Socialinės iniciatyvos logotipas
Socialinės iniciatyvos logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius