Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaugos paslaugas namuose galės gauti daugiau pacientų

Patvirtintas naujas ambulatorinių slaugos paslaugų namuose teikimo reikalavimų aprašas, kuriuo išplečiamas ambulatorinių slaugos paslaugų namuose gavėjų sąrašas.
Slaugymas namie
Slaugymas namie / Vida Press nuotr.

Be to, pagal naują aprašą ambulatorines slaugos paslaugas namuose galės teikti ne tik poliklinikos, kaip buvo iki šiol, bet ir privačios įstaigos, pranešė ministerija. Nauja tvarka įsigalios nuo 2016 metų gegužės.

„Žinome demografinę šalies padėtį ir turime plėsti paslaugas, kad kuo daugiau pagyvenusių ar sunkiai judančių žmonių sulauktų slaugos paslaugų pagalbos namuose. Todėl ieškom naujų galimybių, kaip pagerinti sveikatos paslaugų kokybę ir svarbiausia jų prieinamumą“, – sako naujus reikalavimus patvirtinusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Pagal naująjį įsakymą slaugos paslaugas namuose gaus ne tik nuolatinės slaugos poreikius turintys asmenys (kaip yra šiuo metu), bet ir vyresnio amžiaus žmonės bei asmenys, turintys bendrą funkcinį sutrikimą dėl somatinių ligų ir pažeidimų, kuomet kasdieniniame gyvenime žmogus yra visiškai priklausomas nuo kitų pagalbos.

Slaugos paslaugos namuose bus teikiamos ir asmenimis, kuriems atlikta tracheostoma (chirurginiu būdu išoriškai suformuota žiotis trachėjoje) ar gastrostoma (vamzdelio įstatymas į skrandį) ir būtinas gleivių išsiurbimas iš kvėpavimo takų.

Keičiama ir slaugos paslaugų namuose apmokėjimo tvarka, nustatant atskirus įkainius už suteiktas konkrečias ambulatorinės slaugos paslaugas, o ne už asmenį, kaip buvo iki šiol.

Ambulatorinės slaugos namuose paslaugą galės teikti bet kuri įstaiga ar institucija, atitinkanti reikalavimus, turinti licenciją. Įstaigos, šiuo metu teikiančios integralios pagalbos asmens namuose paslaugą, turės galimybę toliau dalyvauti šioje veikloje, išsiėmusios licenciją dėl teisės teikti ambulatorinės slaugos paslaugas namuose bei sudariusios sutartį su teritorine ligonių kasa dėl šių paslaugų apmokėjimo.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius